Bye bye

Nu åker vi snart till Göteborg. Hinner inte skriva så mycket mer men jag vill bara önska er alla:

GOTT NYTT ÅR!!!

Hoppas alla får en bra nyårafton :)

Mera shopping

Idag åkte jag iväg en snabbis till Skärholmen för att köpa lösögonfransar till nyår. Men jag hittade mycket mer såklart. Köpte iaf lösögonfransar på åhléns. Sen köpte jag en svart kjol med hög midja med ett skärp och ett par svarta strumpbyxor och till sist köpte jag ett guldigt armband på glitter med små söta "stenar" på.

Eftersom jag hade 250:- i presentkort på Ica maxi som jag fått i julklapp av jobbet så stannade jag även till där och köpte: Isadora flytande eyeliner, Tony & guy hårspray och en dove hudelotion. Så allt det här fick jag gratis, hur bra som helst!

Vill jättegärna visa bilder på allt jag köpt men jag hinner verkligen inte nu. Nu ska jag hänga en tvätt, packa till göteborg och till järvsö och senare åka hem till M för att umgås med honom eftersom det här blir det sista vi ses innan han åker till Brasilien *avundsjuk*. Lyllosen får ju åka med jobbet till Rio för han kom bland de 20 personer som fått in mest tips av fastighetsbyråns kontor i stockholm. Jag vill också hehe :P

Utmanad

Jag blev utmanad av Joysan, det var länge sedan jag gjorde en utmanaing så här kommer den:

Här kommer en en positiv utmaning, svara på frågorna, skriv en kommentar när du har gjort det så jag får se. Sen det viktigaste av allt, tagga 3+ andra.


 

Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med

  •  Jag är omänksam
  •  Jag är alltid (nästan) glad och positiv
  •  Jag är väldigt trygg i mig själv (vet inte om någon fattar vad jag menar med det men jaja)

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv. (Oj va svårt hehe att smickra sig själv känns konstigt)

  • Jag gillar min "figur" hehe, gillar att vara smal men ändå inte pinnsmal
  • Jag är nöjd med min längd (173cm)
  • Jag är nöjd med mina läppar, gillar lite plutläppar hehe

Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.

  •   Att jag tagit studenten och gått ut med väldigt bra betyg
  •   Att jag har två bra jobb, visst ska vill jag ha nya så småningom men det är ändå två bra jobb hehe
  •   Att jag har ett så bra förhållande med min pluttis M, det är väl iofs ngt vi båda gjort men ändå :P

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig.

  •  Att jag som sagt för det mesta är glad och positiv, tror bara det är familjen och M som sett mig arg på riktigt hehe
  • Att jag bryr mig om andra, jag har otroligt svårt för att göra någon ledsen
  • Att jag säger som jag tycker. Vet inte om det alltid uppskattas haha men jag uppskattar iaf sånt.

Nämn tre saker du är bra på

  •  Jag är bra på att få folk att bli sams, jag blir alltid mellanhandlaren i bråk
  •  Att hitta på saker, jag har alltid varit väldigt uppfinningsrik ändå sedan liten ålder, jag hade sällan tråkigt som liten utan hittade alltid på något med fantasin om det inte fanns leksaker haha.
  • Att ha ansvar och ordning och reda, de som känner mig vet. Haha I know, I´m a total controlfreak men jag själv ser det bara som positivt. Ordning och reda är Emilias bästa vän haha.

Jag utmanar:

Cissi: Denna människa känner mig nog allra bäst efter pojkvännen hehe så hon får ju självklart vara med.
Ange: Barndomsvännen sedan måååånga år och hon vet jag kommer svara hehe eftersom hon är en väldigt aktiv bloggare
Maria: Vi gick i samma klass när var små och söta hehe. Hon skriver en jättemysig blogg och hennes lilla Theo är ju bara såååå söt. Mitt hundsug ökar för varje gång jag ser den söta plutten.


Jag har fyndat!

Jag kikade in på Kenzas blogg och såg att hon tipsade om ett par skor hon köpt på Ellos. Klickade vidare och wow riktiga snyggingar ju. Klassiska pumps med härligt hög klack FÖR 99:- !! Så jag var ju tvungen att slå till var när på att ta ett par röda också bara för att det var så billigt men det slutade med ett par gråa eftersom jag inte har några gråa pumps. Hittade även en söt  vit tunika/klänning för 199:- som kommer bli fin i vår med leggins och som klänning i sommar. Sen slängde jag in ett 5-pack söta rosa basic trosor för 35:- också, väldigt billigt!

 

Så man kan verkligen säga att jag fyndat. Skönt att handla på mellandagsrean hemma mitt i natten i lugn och ro hehe. Gillar inte att springa runt i proppfyllda affärer där man ändå aldrig hittar det man vill ha. Så jag är super nöjd med mina fynd. Sen ska jag handla lite på H&M´s internetshop också (hittade massa fint i katalogen igår) fast det tar jag en annan dag nu ska jag sova. Har massor att göra imorrn eftersom jag åker till göteborg på söndag. Måste inhandla lite saker till nyår.

Mina julklappar

Denna julen var ju som sagt hur bra som helst hehe även presentmässigt om man ska vara materiell. Jag har faktiskt tagit bilder på de flesta presenterna men jag hinner inte ladda upp de nu så jag visar de fina julklapparna senare men här är iaf vad jag fått:

♥ Rosa Titan resväska, av älsklingen
♥ Iittala vitvinsglas (Nu har jag 6 vitvin och 6 rödvins-glas så nu är jag klar), av mormor
♥ Mateus-tallrikar: 1 stor vit och 2 mindre ljusrosa, av farmor
♥ Mateus skål i ljusrosa, av fastrar med familj
♥ Iittala kivi ljuslyktor i olika färger, av lillebror och svägerskan
♥ YSL eyekit, mascara, eyeliner och remover, mamma och pappa 
♥ Hello kitty pyamas-set, av lillebror
Stavmixer-set med massa bra funktioner, av mamma och pappa
♥ Sportbh av mamma och pappa
♥ Strumpor med söta hjärtan på, av mamma
♥ Iittala marimekko skål i rosa, av svärmor
♥ Rosa badrumshanddukar, svägerskan
♥ Rosti Margarethe skål i ljusrosa, mormor
♥ Uppblåsbartfotbad med fotbadskräm, och fotlotion från Oliv, av farbror med familj
♥ Massa sött dagispyssel av småkusinerna
♥ Choklad, av lillebror och svägerskan och av cissi

Förlåt om jag glömt något nu men de flesta presenterna är hemma så nu skrev jag de som jag kom på :)

SL kort

Ja då var det gjort då. Usch det svider lika mkt varje gång man måste punga ut ett tusenbelopp på ett SLkort. Men men det är ju ett måste för man måste ju kunna ta sig till jobbet. Tur att jag kan fortsätta köra på terminskort hela 2008.

Förresten kommer det nog bli väldigt tomt här i bloggen över den närmsta veckan för på söndag åker jag till Göteborg för att fira nyår, sen kommer jag hem den 2:a men då ska jag direkt ta bussen upp till järvsö där vi har lånat en stuga (vår är ju inte bebolig på vintern) så vi kan träffa mormor och åka snowboard i järvsöbacken, weii :) Och sen kommer jag hem den 6:e eller den 7:e.

Emilia officer? HA! Nää

Haha jag var bara tvungen att gå in på http://www.officer.nu/ och testa om jag skulle passa som officer. Visste ju redan innan att det inte skulle gå så bra hehe för jag är väl alla motsatster till hur man bör vara som en officer: Otroligt girlie av mig, rädd för allt som rör sig typ och jag skulle aldrig kunna leva ute på fält!

image1062

Haha jag är verkligen sämst på den här typen av test. Typ memorera siffror, memorera former i ordning och bygga fyrkanter haha det enda som jag var ganska tydligt över snittet på var när man skulle hitta ord i en låda men sånt har jag alltid varit bra på; ordpussel av olika slag.

Det säger väl ganska mycket om mina officer egenskaper det här, sen att jag desstutom satt och sminka mig samtidigt säger väl ännu mer HAHA

Naaw gånger 1000

När man ser sånt här och sånt här. Så kan man ju inte rå för att man blir SÅ hund sugen. Både jag och älskling vill! Men vi vet att det inte går tidsmässigt. FAN pengar har vi ju tillräckligt, ja alltså vi skulle ju ha råd med att köpa och ta hand om den men det är ju tid man behöver så himla mycket av och det har vi inte. En utav oss måste ju vara hemma hela tiden den första valptiden och sen måste man ju ha bra arbetstider senare även när puppien är äldre.

Men fan jag vill ha min Bobbie.. (Jag har typ bestämt mig för bobbie haha, det var faktiskt min guddotter jag fick det ifrån hehe för hon kallar byggare bob för bobbie och det tyckte jag var så himla sött)

:(

Julen

Då var julen över och den var sååååå bra, mycket god mat, glada barn som väntar på tomten, kalle anka, presenter och umgås med släkten, precis som det ska vara alltså. Här kommer lite bilder:

            

1. Tradition att äta knäckemacka med julskinka dagen innan julafton då skinkan är klar  2. Risgrynsgröt till frukost såklart  3. Dukning med den otroligt vackra brasan i bakgrunden (hehe bra det här med modern teknik)  4. Dukning  6. Granen  7. Detaljbild på julbordet  8. Skinkan  9. Julgransdekorationer, blev tyvärr lite oskarp hade blivit fin annars  10. Tomten kommer  11. Alla julklappar jag gav bort i år  12. Ett hav med paket, alltså jag har aldrig sett så mycket paket i hela mitt liv, det var proppat under granen hela vägen bak och ändå svämmade det över. (och då fattades det ändå två stora påsar med klappar som blev glömda på övervåningen haha. Men så blir det med tre småbarn som ska ha julklappar.  13. Småkusinerna vill öppna NU hehe  14. Hehe sött paket från kusin Liam som han slagit in själv med döskallepapper och allt.

Den här julen var verkligen perfekt på alla sätt och vis. Mys mys mys.... Hoppas ni alla hade en lika mysig jul.

Presenterna skriver jag om i ett eget inlägg senare (har inga bilder på dem än) och nu vill M ha datorn :P

GOD JUL

image1048

Dan före dopparedan

image1046 image1047

Det är så mysig stämning i vårt hus nu. Julpynt gör verkligen rummen mysigare. Granen står pyntat och klar i vardagsrummet och väntar på att fyllas med julklappar (kommer bli extremt trångt eftersom vi är 14 vuxna & 3 småbarn). Men det är så en gran ska se ut: fullproppad med julklappar under. Jag ska iväg och jobba snart, börjar klockan 14 och slutar klockan 20 så jag hinner hem och ha mysig uppesittarkväll. 

Imorrn gäller det.... JULAFTON! :) 

Underbar upptäckt

Jag hade helt glömt bort att det var fredag idag! Vilket jag snabbt kom på att det betyder lööööööön. Loggade snabbt in på banken och weiii nu är jag glad igen. Först lönen från Grand och sen lönen från maxi som jag helt glömt bort! Jag provjobbade ju 3 ggr i november och det blev ju en del pengar :)

Nu hoppar jag runt av glädje medan jag sminkar mig och lyssnar på musik. Och jag är så glad över allt just nu, julafton är om tre dagar och jag trivs så bra på båda mina jobb och får jobba precis så mycket jag vill, jag har världens finaste pojkvän och underbara vänner och familj och jag är bara så glad.

VILKET är precis SÅ man ska känna sig vid jul! :)

Hallå igen

Förlåt att jag inte skriver så värst mycket men jag jobbar varje dag nu fram till julafton så det blir inte så mycket tid över och när man väl har lite tid så har man massor med annat att ordna mest julsaker som julklappar. Igår lyckades jag i alla fall hinna med att slå in lite mer än hälften av mina julklappar så nu återstår bara att köpa två klappar till och slå in dem SEN är jag klar! På lördag jobbar jag 10-15 och då ska jag passa på att efter jobbet kolla om de har något bra på maxi haha men de har ju faktiskt bra saker där, kosmetika avdelningen har ju blivit hur bra som helst och är som ett litet mini h&m (bara sminket och hårprudukter då) hehe. De har ju även mycket leksaker och sånt så jag ska nog spana där så slipper jag kanske åka iväg i julstressen på lördag.

På tal om julklappar har jag redan fått två klappar. Jag fick 250:- presentkort av maxi på maxi såklart ;) Jag tyckte det var en väldigt bra och generös julklapp och man kan ju som sagt köpa mycket på maxi :) Fick också en liten klapp av Cissi (trots att vi inte skulle ge men hon hade något litet speciellt) och den är slut. Visar sen när jag laddar upp bilder på datorn. 

Snart ska jag till jobbet. Jag jobbar till stängning idag med, pjuu. Det är SÅ mycket folk som handlar nu. Alla kommer ju med fulla vagnar och är SÅ stressade. Vilket får mig att mer och mer tänka liksom julen är väl till för att koppla av?! Ska inte ens börja prata om hur arga folk blir när det blir avstämning när de självscannat. Jaja jag kan inte mer än att le och tänka mina hemska tankar (om vad man vill säga till vissa kunder) i huvudet och säga ett väldigt falskt GOOOOOOD JUUUUUL 

Haha jaja bye bye :P   


Leona Lewis



Leona Lewis - Bleeding Love    ♦    Väldigt bra låt

Priset från MQ

Nu har jag hämtat mitt paket från MQ från posten. Det var 500:- i presentkort, den summan jag chansade på :)

Men det är hur schysst som helst med lite extra shoppingpengar helt gratis. Svårt att välja något bara MQ har ju så mycket fint.

Nu undrar jag bara när de ska säga vems text som har vunnit. Det borde ju vara snart eftersom det var en "jul"tröja så den borde ju börja säljas nu tycker man. Men när jag vet så skriver jag självklart det här och vad mitt bidrag var :)

God natt

Nu går ett utav mina favorit Sex and the City avsnitt (Säsong 4 "The Good Fight") , det när Aidan ber carrie städa sin garderob, så nu ska jag kolla på det sen sussa...

God natt

Thailand

image1044 image1045

Nu är letandet i full gång. Har letat i ca en vecka men andast på apollo för de andra har inte släppt sina resor än. Men min och Nikes favorit är Centara Villas på Karon beach på Phuket. Det är så himla fint. Vi vill verkligen bo i bungalows och bo lyxigt och ha pool med amazing view vilket det här hotellet verkligen har! Jättebra pris också! MEN! Jag är lite ärdd för att det är det värsta läget att bo på då det gäller kryp och insekter vilket är det stora negatvia med asien. Det ligger med så mycket "djungel" omgivning så det är det som får mig att kanske vilja bo nere på stranden iaf. Vi får se helt enkelt... Någon som varit i Thailand och har någon varning för en som har fobi mot getingar, spindlar, fjärilar, ormar, kackerlackor och allt som rör sig som är mindre än ett marsvin! Haha och det blir bara fler och fler för varje år :S

Vill boka så snart som möjligt men alla måste kolla tenta datum och sånt först :)

Thaisoppa

image1043

I torsdags åt M och jag thaisoppa för första gången. Jag såg ett recept i en butik och bestämde att vi ska börja testa laga thaimat nu när vi bestämt oss för att åka till thailand nästa år.

Thaisoppa med kyckling & nudlar:      2-3 pers

- 5 dl Kelda Thaisoppa
- ½ grillad kyckling
- ca 1 dl risnudlar (måtta efter smak)
- ½ purjolök

Koka upp soppan, lägg ner nudlarna och låt dem koka i 2 minuter. Lägg sedan ner de rensade kycklingbitarna och den strimlade purjolöken.

Voila en thaisoppa på några minuter. God var den också :)

Gulligt

image1041

I fredags när jag var barnvakt åt Tindra & Liam:


Liam är sur för att han inte fick spela fotboll inomhus och spelar lite kaxig
Jag frågar om det ska bli kul att fira jul med oss:
- Åååå jag får inte var med Erik vi har inte träffats på ett år
Jag: - Så du vill inte vara med oss på jul?
Liam: - Näää
Jag: Det var ju tråkigt för det vill jag
Liam: Suckar lite

En liten tystnad sen...

Tindra: Miiiiilaa jag vill vara med dig på julafton


Hermés

image1040

Tror ni inte jag blir mäkta förvånad när mamma tar fram den här när hon rensar ut ett skåp. Jag blev helt galen och sa: VA?! Har du något fram Hermés, vadå, vadå, vadå? Mamma sa att hon TRODDE det var någon scarf eller något. Haha har man något från Hermés så TROR man inte. Jag vill veta vad det är för scarf!

När jag fått henne att få fram vad hon har och vart den är så uppdataerar jag självklart om det.

Sneak peak

image1039

Lyckades bara ladda upp en bild så det får bli en liten sneak peak på vardgasrummet. Bilden har så dåligt ljus så jag tycker man inte ser det härliga "blänket" på fondväggen. Sedan ska även alla fula högtalare på bilden bort de är bara tillfälliga innan pappa kan sätta upp souroundsystemet (stavas?). Men nu är iaf den väggen klar och sedan har ett vitrinskåp kommit upp på en annan vägg. Nu fattas bara soffa, bord, matta, gardiner och småsaker (golvet är tydligen ett senare projekt hehe för då måste man tydligen göra om grunden och då hade det inte hunnit blivit klart till jul). 

Ska göra ett ordentligt före och efter reportage när allt är klart på riktigt... 

Bara för att suktas

image1038

Säger bara en sak: 7-eleven brownies!  (Cookies uppe i höger men köp browniesarna!)

Julföreberedelser i bilder

          

1/2/3: Mitt fina pepparkakshus som jag la ner mycket tid på att dekorera. 4: Självklart drack jag julmust till julbaket (vi gör egen med sodastream den smakar precis som vanlig julmust) 5: Degen smiter 6: Den misslyckade knäcken kastas 7: Min minilunch mitt i allt stök 8/9/10: Lussebullar, ser goda ut va? Det var dem! 11: Pepparkakshuset är på plats i vardagsrummet

Upptagen

Jag har haft fullt upp hela dagen igår och idag med massor med julstök. Igår gjorde jag pepparkakshus som jag la ner otroligt mycket tid på, 3 timmar närmare bestämt.
Idag har jag bakat väldigt mycket lussebullar och knäck som nu ligger i papperskorgen (smakade bränt)

Jag ska uppdatera med bilder från allt julstök senare när jag har tid nu ska jag sätta mig ner och andas lite. Det här var min sista dag att ordna inför julen för nu jobbar jag alla dagar utom onsdag fram till jul och på onsdagen ska jag handla julklappar.

Vart tar alla pengar vägen?

Hjälp! Jag sitter och kollar igenom mina utgifter den här månaden på min internetbank. Ja hjälp det är ordet!
Jag har spenderat 2800 kr på 2 veckor!

- Inredning 430:-
- Mat 50:-
- Frisörbesök 1600:- (Här har vi orsaken till det plötsliga hålet)
- Kläder 350
- Julklappar 400

Jag får ångest när jag ser sånt här. På det sättet hatar jag december månad hehe alltid värst gällande spendera pengar. Men ändå så var ju allt det här "nödvändigt". Inredningen var ju julpynt och man måste ju ha julfint. Mat ja det behöver man ju alltid, frisörbesöket känns väldigt dyrt såhär i efterhand men jag hade ju aldrig unnat mig det (just för att jag är så snål då det gäller pengar). Kläderna där var iaf 200:- nödvändiga för det var nyårsafton klänningen det andra plagget behövde jag väl egentligen inte. Julklapparna går ju inte heller att undvika men jag har många kvar.

Suck hatar penga-ångest, det är den vrsta utav alla "ångestarna" tycker jag...

(Just därför kommer MQ presentkortet sitta fint) Hoppas det är mycket! Borde ju vara minst 500 tycker man :)

Och från och med nu ska jag lägga undan 1000 kr (mer beroende på lönen) i månaden till Thailandresan också så jag får vänja mig vid hål i plånboken :P

Jag är en vinnare!!!

image1026

Jag är så glad just nu! Öppnade precis ett mail från MQ som hette vinnare MQ julstjärna. Jag tänkte att nu är det ett mail där de skriver tyvärr har du inte vunnit eller en lista på de 5 som vunnit. Jag öppnade upp mailet som var i adobe reader där varje person hade en eget blad med sitt bidrag och där står dett: GRATTIS DU ÄR EN AV VÅRA 5 VINNARE!

Jag skickade in ett bidrag i MQ´s jultävling för kanske 1-2 veckor sedan där man svarade på tre frågor och sen skulle man skriva en mening som de ska ha på sin nya jultröja som ska vara en varm, gosig stickad tröja med en text på. Jag hade glömt bort helt att jag skickat in det. Men iaf fick då nyligen mail om att jag är en utav de 5 som de kommer att välja mellan. Så min text kanske kommer sitta ute på en tröja som kommer säljas på MQ i hela sverige!!!! Haha eller ja det är 20% chans att det är min. Men jag tyckte att min och en annan var de bästa så kanske 50% chans haha.

Dessutom kommer jag snart få hem presentkortet. För alla sista 5 vann priset. Undra hur mycket jag får i presentkort, hoppas det är mycket haha!

Jag är SÅ glad nu!


Dagens



♥ Klänning, Gina tricot
♥ Strumpbyxor, Lindex
♥ Skor på bilden Skopunkten (Fast jag bytte till mina vagabond-stövlar innan jag gick för det var så halt ute)

Observera kaoset i mitt rum! Men det är bara för att massor med saker från vardagsrummet ligger på mitt golv, eftersom jag nästan aldrig är hemma så fick mitt rum bli förråd hehe.

Frisör besök igen

Imorse hade jag en väldigt tidig tid hos frisören, kl 10. Visste inte ens att de hade öppet då men n'r jag kom stressad dit var det redan massor med folk där, blev helförvånad eftersom jag kom 10.01. Men de visade sig att de öppnar redan 9.30! I alla fall, denna gången fick jag en jättetrevlig tjej som hette Anna och jag förklarade hur jag ville ha håret: Varma blonda slingor, naturligt solblekt hår. Och efter 2 timmar och 15 minuter (!) haha (jag har långt hår därför tog det lång tid) så var det klart. Jag är jättenöjd och det blev verkligen precis så som jag förklarat för henne. Köpte en inpackning till håret också, någon som tydligen ska vara till för slingat hår. Hela kalaset gick på 1229:-. Men slingningen blir ju billigare nästa gång eftersom man bara behöver färga topparna då. Jag är nöjd och det var det jag ville säga hihi...

    
Lite bild resultat (fast det är ljusare blixten gjorde så det såg mörkare ut i botten. Hade tagit före och efter kort med blixten gör ju färgen så annorlunda så det såg nästan mörkare ut efter hehe men det är det verkligen inte)


The Hills

image1019

Såg på det sista The Hills-avsnittet för säsongen idag, tråkigt. Man är så van vid att alltid gå in på mtv´s hemsida och se ett nytt härligt avsnitt fullt med drama på tisdagar. Men! det kommer en säsong 4! Eller några avsnitt där man får följa Whitney & Lauren under deras vistelse i Paris, spännande! 

Här kan ni se alla avsnitt från säsong 3 

Här kan ni se alla avsnitt från säsong 2

Här kan ni se alla avsnitt från säsong 1

Gillar man serier som O.C, Gossip girl, One Tree Hill & Laguna beach så gillar man absolut The hills! Se och bli beroende som jag ;) The Hills handlar i grunden om Lauren som var med i Laguna Beach. Det handlar om när hon flyttar från Laguna beach/Orange county till L.A för att plugga mode och praktisera på Teen Vouge. Sen handlar det om hennes liv, hennes vänner och allt drama de blandas ihop med. Allt mixas med mode, skvaller, party och tjejfajter, en Emilia-serie alltså hehe.


Hej svejs

Här kommer "Mrs. förtröttföruppdatering". Jag har jobbat i streck sedan i lördags så jag har inte orkat sätta mig och skriva här. Så jag har inte så mycket alls att berätta, kanske lite därför man inte skriver när ens vardag bara består av jobb, jobb, jobb men men that´s life.

Imorgon är jag ledig så då har jag en fullspäckad dag planerad hehe. Kl. 10 har jag tid hos frisören, ska slinga om håret, ska bli ljusare än de förra slingorna (jag var där och klippte mig förra veckan, skulle slingat då men de bokade fel så därför gör jag det imorrn). Det var en kille som klippte mig och jag blev väldigt nöjd :) Rekommenderar verkligen Klippotek1 i skärholmen för de som bör söder om Stockholm. De har jätte duktiga frisörer och toppmoderna lokaler och bra priser. Iaf efter det så ska jag kolla efter lite julklappar, hoppas på att beta av några fler på listan.

Sen ska jag till Maxi och handla mat och tårta för mamma fyller år imorrn. Känns alltid konstigt att handla där nu när jag jobbar där hehe. Sen åker jag in till stan och träffar mamma. Vi ska gå på Åhléns och köpa jultyger och juldekorationer till julafton. Vi ska ju ha "storjulen" hos oss i år, så vi ska göra det julmysigt. Vi har ju gjort om vardagsrummet nu, eller tapeterna och taket är klart, nu fattas bara soffa, tv, hyllor och annat smått. Så därför känns det extra kul att få pynta i ett nygjort rum.

Så min lediga dag blir allt annat än lugn. Men så är det väl i juletider, minsta lediga stund spenderar man på julpyssel.

That´s all. Bye bye...

Saker jag måste få skriva ner

Igår jobbade jag kväll, så jag missade idol-finalen men hann hem till andra halvan så jag fick se resultatet. Marie var nog rätt vinnare, vinnarlåten passade henne bättre än Amanda.
Iaf jag måste få klaga lite på saker som kassörska, det här irriterar mig väldigt mkt:

- Folk som pressar på alla varor på bandet (och staplar!) så när det kommer fram till scannern vid mig så blir det världens kaos. Och där finns det ju en censor som känner av varorna så varorna fortsätter att rulla fram till scannern och när man då ska väga saker så måste man pressa deras varor tillbaka på bandet för att varorna inte ska ligga på vågen

- Folk som inte lägger upp i "tyngd" ordning, alltså typ lägger bröd, chips och annat känsligt först och sen mjölk, läsk och sånt. Då måste man resa sig upp och flytta alla lätta varor på sidan först, vilket blir väldigt jobbigt för axlarna.

-  Folk som inte scannar sina frukter och grönsaker själva, det ska man faktiskt göra, går snabbare för alla och minskar på prisfel.

- Folk som då inte scannar frukt och grönt och när jag kollar i plu-listan står de och säger: Aaa den där kostar bla bla bla kr/kg eller det var tre för 10, det spelar ju ingen roll för mig hehe jag måste ju ändå leta fram plu koden. 

- Och en sista lite mindre irriterande men känns i kroppen-irriterande: är när de inte vänder strckkoden åt rätt håll. Jag vet inte hur alla handlar men i min familj och jag gör alltid det när jag handlar och det gjorde jag även innan jag själv jobbade som kassörska.

Så nu har jag fått säga det hehe. Det finns ju mycket roligt med jobbet också men nu ville jag bara skriva ner det jobbiga hehe. Kunder som är trevliga och pratglada är det bästa som finns, man blir verkligen glad när de är glada tillbaka. Jag jobbar idag med från 14-21.30 så det blir nog inget mer inlägg här idag.

Trevlig helg :)

Snart är den här

Nu har trailern till Sex and the City The Movie släppts:




Nu är det bara 5 månader kvar. Gaaah can´t wait! För mer info gå in på Sex and the City The Moive

Roligt



Hehe jag kan inte låta bli att skratta åt den här videon. Det måste vara hemskt att som modell ramla på en visning. Speciellt på stora visningar för stora märken. Vissa fall ser ju verkligen illa ut men åndå måste de ställa sig upp och fortsätta, så credd till dem hehe. Liksom AJ till tjejen vid 05:08 hon ramlar verkligen hårt hehe man ser hur chokad hon blir. Men varför gör de så hala golv?! HAHA många fall i filmen beror ju på golven, de andra beror väl på skorna och trassliga kläder :P

Kul film om man har tråkigt hehe :P

Fin väska

image1018

Den här väskan hittade jag idag på Wilma´s i Skärholmen. Det är en Friis & Company och den kostar 699:- Den är så underbar! Jag älskar väskor som är lite Chanel inspirerade. Den ligger nu på min önskelista.

Pinsamt

image1017

Jag blir så irriterad varje gång jag tittar på Lyxfällan på TV3. Hur fan kan man va så korkad att man inte ens kan ha hand om sin egen ekonomi. För mig är det så självklart att ha ordning och reda på pengar och sånt så för mig är det helt ofattbart hur folk kan låta det gå så långt. Som nu ett ungt par som bara handlar och handlar på kredit såklart och nu har de inte ens öppnat  räkningarna. Och hans förklaring till att han inte betalat hyran är för att han inte har någon internetbank?!? Vilken vuxen människa har inte internetbank?? De köpte en hund och för att ha råd med det betalade de inte räkningarna. Fattar man inte att det är allvar när man inte betalar räkningar och får brev av kronofogden. Ää jag orkar inte skriva mer det är ju skandal, pinsamt!

Att alla ens ställer upp på de här programmet. De skämmer ju ut sig själva!

Alltså ser ni på det här! 625000:- i lån och inget av sakerna de köpt är av värde, så inget kan liksom säljas. Tror man att pengar kommer flygande från himlen när man lånar så där mkt pengar eller. Hur kan man bara fortsätta låna, vart är ansvaret? Gaaah....

Men come on! Nå gråter de över att behöva bo i en etta tillsammans! Grow up! "Inte ens en köksfläkt, och bara 2 fönster, jag har ingenstans att vara själv" Gnäll gnäll gnäll. Har man ett fungerande förhållande så klarar man det. Kommer från mig som bor med min älskling på 27 km och vi har inte ens en möjlighet att ändra på det just nu. Så jag blir fullständigt galen när hon gnäller över 42 kvadrat! Grrrr..

Från provhytten



Provade en del plagg på Gina Tricot och de sakerna jag gillade mest är de som är på bild här. Fast jag köpte bara tröjklänningen på bilden ovan, fin till vardags. Fick hejda mig lite eftersom jag ska hålla i pengarna lite om vi ska boka resa snart. Gillade den söta rosa koftan, fin över en partyklänning eller över en topp om man ska ut på middag eller något. Men kvalitén verkade så himla dålig så den fick hängas tillbaka. Kappan kommer från Zara och jag gillade den jättemycket, speciellt där bak men den kostade 799:- tror jag och eftersom jag redan har två kappor så kändes det onödigt.

             

Valde jag rätt här med?? Hehe


Nyårsklänning

 

Idag och igår var jag på jakt efter en klänning till nyår. Hade tänkt mig en puffig som de 3 nedan men ingen utav dem satt helt hundra vid bysten. xs/34 brukar sitta för tajt och s/36 för löst så därför blev det ingen utav dem. Istället blev det en superbillig sidenliknade klänning från Gina tricot för bara 199:- !! Tyckte den var en partyklänning och jag gillade materialet och urringningen. Eftersom jag räknat med att betala mer så kan jag ju köpa finare skor nu :P Vilket är mer värt pengarna eftersom de håller längre. Så nu ska jag hitta lite smycken och sånt till. Väskan blir nog min nya guldiga med kedja som jag köpte för några veckor sedan.

   
Första är från Gina (399:-), de andra tre är från Zara (runt 600:-)

Jag är lite småkär i den rosa men den var inte så nyårsafton så jag köpte den aldrig men den provade jag för typ 2 månader sen och har tänkt på den sedan dess hehe.

Valde jag rätt??

Emilia vill ha

ett Marc Jacobs-halsband med en söt liten klocka. Kostar 150$ på e-luxury

image1006

Juicy undies

image1003
 

Är det bara jag som tycker Juicy Coutures söta Cupcake Couture Boyshort Set är underbart sött. Gillar mer själva förpackingen än trosorna. Men jag var bara tvungen att visa upp dessa sötisar. Häftigt att det verkligen ser ut som små cupcakes också. Kostar 45$ på E-luxury


Heroes

image997

   

Heroes är en himla bra serie! Mina favoriter är Clarie och Hiro så därför gillade jag bilderna. Hayden är så himla snygg, hon är sådär snyggsöt som jag tycker är finaste utseendet på tjejer.

Världens godaste efterrätt

image995 image996

Pannacotta är världens godatse efterrätt! I alla fall enligt mig. Det är supergott och går snabbt att göra. Det är bara väntetid i kylen som tar tid. Det bästa recpetet finns här på recpten.se

Har du inte prövat? Gör det!

Matig mumsig sallad

image994

Jag är så nöjd! I söndgas gjorde jag en sallad jag tänkt göra länge. Det är en avokado/räk-sallad som jag brukar äta på Millas i Skärholmen, som är så himla god. Så nu köpte jag samma ingredienser och det blev SÅ himla gott. Den smakade precis som den på Millas. Både M och jag satt och musade i oss hur mkt sallad som helst. Man blir riktigt mätt på den här salladen.

Salladen består av:

- Sallad (välj den du gillar bäst, vi tog sallad i kruka, enkelt att bara riva av & en kruka räcker precis till 2)
- Avokado
- Räkor (godast med färska, men vi tog ICA´s lyxräkor på burk och de var faktiskt goda, smakade inte som de äckliga på konserv. Men jag tryckte noga ur den "saften" de ligger i för den gillar jag inte)
- Majs
- Tomat
- Bulgur
- Fetaost
- Italiensk salladskrydda (Viktigt! Salladen blir så mkt godare med den här kryddan över)
- Rhode Island dressing

Nu är det jul här i vårt hus...

  

I söndags blev det julfint i lägenheten. Vi hade inte mer än en blå ljusstake som inte alls passar in så i lördags åkte vi till ikea och hemtex och handlade fina julsaker. Det blev ett bäddset från ikea som var lite juligt och lite juliga servetter, på hemtex köpte vi en adventsljusstake eftersom vi inte hade ngn alls och tabletter till matbordet. Ska köpa en julblomma på maxi sen är det nog färdigpyntat.

Självklart hade vi lite adventsfika också eftersomd et var första advent i söndags. Lussebullar och julmust är ett måste :)

Nolte <3

image980

Älskade lilla puppi, ja du var verkligen min puppi. Du var inte min hund men vi hade ändå en speciell relation du & jag. Jag kommer ihåg när M ringde till mig och sa att de hade köpt en hund. Åå jag blev så glad. Efter att de tittat på valpar så länge så längtade jag verkligen efter en liten valp att gosa och leka med.

När jag träffade dig för första gången låg du du i köket på en liten filt och sov. Bredvid dig låg en pytteliten fotboll som nästan var lika liten som ditt huvud. (bild 1) Jag ville bara väcka dig direkt så jag fick mysa in mig i din fina lena päls. Första dagarna var du så puttinutti liten och man kunde inte låta bli att le när man tittade på dig. Du brukade ligga och sova i M´s säng och jag brukade ligga och titta på dig för du var så söt när du log där med tungan utanför munnen. (bild 2) Min puppi...

Du växte upp så fort att man knappt kommer ihåg hur det va när du var så liten men jag kommer ihåg när du var i den där busiga valpåldern när du och M alltid brottades på golvet. Jag höll mig lite undan för jag gillade inte när du nafsade eftersom jag gillade mer mysstunder med klappa och krama. Du lärde dig skillnaden på M och mig fort. Så fort du gick till M började du busa eller hämtade en boll och gav "lek med mig-blicken". Men när du kom till mig så ville du kramas och mysa. Du brukade komma till mig när jag låg i M´s säng och lägga huvudet på kanten och ge mig den sötaste blicken som betydde att vi skulle mysa. (bild 3) Då satte jag mig alltid på golvet och så la du dig vid mig och myste och blev klappad. Det är sånna stunder jag tänker på när jag tänker på Nolte. Min och puppis mysstunder. Du visste ju att med mig skulle man ta det lite lugnt för jag gillade inte lika hårt busande som M. 

Andra härliga stunder var när vi var ensamma hemma. Eftersom du visste att jag inte gillade att dra ner dig från sängen eftersom du blev så vild. Så brukade du så fort vi var ensamma hoppa upp med halva kroppen i sängen och sen titta på mig. Jag sa alltid Nolte gå ner, för att försöka liksom men han titta mer på mig då som "vad ska du göra åt saken" hehe och så hoppade han upp med hela kroppen. Sen brukade jag faktiskt gå och lägga mig i sängen bredvis honom och klappa för det var så mysigt. Så det fick väl bli vår lilla hemlis att jag lät dig ligga i sängen. För mig kommer du alltid vara världens busigaste men snällaste hund! Jag saknar dig ditt lilla busfrö...

        

Älskade lilla puppi, min puppi. Du är världens finaste <3

Älskade små

Liam (min 6-åriga kusin) till mig när jag står och plockar i diskmaskinen när jag var barnvakt:

- Du ser ut som min mamma när du gör så

Liam när jag ska åka hem efter ha varit barnvakt:

Liam: - Emilia, jag önskar att du va i min familj
    Jag: - Men Liam jag är ju i din släkt och det är ju familj
         Liam: -  Suckar och säger men inte så, på riktigt så du alltid är här.


Haha min söta lilla kusin. Han säger bra söta och roliga saker ibland :)

Veckans mat

Jag borde nog göra en mat kategori på min blogg för jag har märkt att jag skriver ganska mycket om det nu för tiden. Sagt och gjort nu finns det en egen kategori för det.

Bara för att inviga kategorin så bjuder jag på lite av vad som stått på Emilias meny förra veckan:

  

1: Rostas (pappas verk så klart) med potatisklyftor & rostade morötter till det avokado, salladsmix med tomater & bearnaisesås såklart. 2: Pappas hemagjorde pyttipanna. Som pyttipanna ska smaka!  3: Lite enklare blir det när M och jag äter middag våran snabbfavvis ceasar-kycklingwrap. Går att göra i ordning på 5 minuter därför är det en väldigt bra vardagsmiddag.

    

1: Förra helgen var M på bio och då tog han med sig biopocron hem, Mmm finns ingent bättre. Haha nördigt ja vet man jag tvingade honom för jag var sååå sugen. Och det blir på något konstigt sätt godare när man äter dem hemma.  2: Sega chokladrutor bakade jag förra helgen och det är sååå goda. De är verkligen så där härligt sega med ändå fasta men ändå kladdiga hehe. Kan lägga upp recept senare.  3: Igår var det fredag och då får man äta gott hihi. Så då lyxade vi till det och köpte en twistpåse, de är ju så dyra så man gör ju inte det varje dag direkt. Haha men eftersom vi äter i så olika takt så delade vi upp godiset på det roligaste sättet haha. Jag fick välja en först, sen M, sen jag, sen M och så vidare. Kvar blev de äckliga som ingen ville ha hehe (sista bilden)

Mmm Marabou

image971 image968

Har ni testat nya Marabou Non Stop? Vi gjorde det för ca 2 veckor sen men jag har inte laddat upp bilderna från kameran på länge så nu kan jag blogga massor. Jag tyckte den var god, inte WOW-god men god. Jag är ju ingen nonstop älskare så jag hade inte så höga förväntingar. Jag tyckte den såg ganska smarrig ut inuti så jag knäppte kort för att visa vad jag menar. Iaf den var smarrig, dock lite för söt.
Den får image969image969image969i betyg av mig.

Den absolut godaste Maraboun kommer nog alltid att vara Marabou Daim

image970

RSS 2.0