Härliga söndag

Idag har jag gjort massor av roliga saker. Jag hade lurat med Cissi till stan och sagt att jag ville ha shoppingsällskap med istället hade jag bokat bord på Nordic light hotels brunch för att fira hennes 20 årsdag :) Kunde inte blivit mer "Emilia och Cecilia aktikgt" Det fanns massa smarrigt på buffén bla: smoothies, amarican pancakes, färska frukter, minihamburagre, räkor och massa goda saker att göra egen sallad med. Efter det här var vi väldigt mätta! Sedan gick vi och kollade lite inredning och sedan gick vi till NK där jag skulle kolla på bla. Lexington morgonrocken flr att se vilken storlek jag skulle ha men den var inte alls så mjuk och skön osm jag trodde. Kändes likadan i materalet som tex en från hemtex så då känns det ju helt onödigt att det är en så dyr. Så nu ska jag stryka den från önskelistan.

Haha



Haha jag älskar det här klippet. Jag lider med honom haha jag hade inte kunnat hålla mig..

Haha undra va ungens föräldrar tänkte när de såg haha

Önskelista till 20-årsdagen

Det är snart dags för min 20 årsdag och eftersom jag har fått önskemål om att lägga upp önskelista så gör jag det. Så här är den och den uppdateras så fort jag kommer på nytt (de första är som sagt önskningar hehe, det heter ju ÖNSKElista) :

Burberry plånbok, Nova check wallet
Burberry paraply, Chelsea, svart med monogrammet på insidan
Burberry signature cashmere scarf, Färg: Rose
Emilia halsband från Supastar, Cable chain, 40 cm 
♥ Presentkort på NK
Viking gummistövlar, rosa, stl 39
Mateus tallrikar, gräddvita stora med mönster i kanten, alt. presentkort på nk :)
Sex and the city boxen
♥ Drinkshaker, helst i borstad aluminium el. liknande
A piece of cake, kokbok av Leila Lindholm
Leilas guldkant på vardagen, kokbom av Leila Lindholm (Men helst "A piece of cake")
Margarete skålar ljusrosa, ljusturkos eller ljusgrön (några utav de som strå på andra hyllan uppifrån) alt. presenkort på nk eftersom de finns där.
Bruka design skålar med text (tex. godis, popcorn) eller det rosa tårtfatet
♥ Redken shampo och balsam från den blåa Extreme serien
♥ Redken hårspray maximum control
♥ Redken Vinyl glam 02
Chanelbok från NK´s bokhandel
Thomas Sabo armband, silverkedja med fina berlocker tex. någon utav dessa eller den här eller den här

Uppdateras...

P.S I love You



Såg nyss klart på filmen P.S I love you. Jag kan ju säga sähär att svullnaden i mitt ansiktet har väl KANSKE börjat gått ner igen eftersom jag gråtit så mycket under hela filmen. Den var helt underbar. Så vacker och romantisk så jag tror nästan det är omöjligt att inte gråta till den här filmen. Den handlar om en tjej som förlorar sin man i cancer och så visar det sig att han skrivit brev till henne för att hjälpe henne gå vidare efter han gått bort. 

När jag ser sorgliga filmer eller lyssnar på sorglig musik så kommer alltid min supercheesiga sida fram. Jag tror att jag grät så mycket eller jag vet att jag grät så mycket under filmen för jag lever mig in i situationen själv. (Jag sa ju att jag blev cheesy) Speciellt i den här filmen när det var ett så gulligt par som varit tillsammans sedan de var unga. Då kopplar man allt som händer till sig själv. Så nu vill jag bara ha hem min hubby och kramas :) hihi...

Hur som helst nu ska jag sluta bara pladdra emiliaprat. Men tjejer (det är ingen killfilm, de förstår sig inte på sånt där) ni måste se den här filmen om ni inte gjort det. Perfekt "sittaipyamasochätagodisframför" film. Tur att jag inte såg den på bio! Herregud det hade varit lite jobbigt, inte för att jag tror att jag hade varit ensam om att sitta och snora haha.

Se den!

Thaimat = mums



Fortfarande inget spår av M (skitfrustrerande att inte kunna ringa). Jag börjar hungra ihjäl snart och jag orkar inte börja laga mat själv. Satt och kollade igenom arkivet och hittade den här härliga bilden som är från thairestaurangen Koh Phangan på söder. De har underbart god Pad thai. Jag blev ju inte mindre hungrig nu!

Emilia vill ha mat nu! :P

Klantig

Jah lyckades med något otroligt skillat idag eftermiddag. Jag glömde mobilen på jobbet! Det känns verkligen konstigt att inte kunna ringa någon. Jobbigt att inte kunna ringa och fråga Micko vart han är och när han kommer hem. Han skulle nämligen träna efter jobbet och då kan det ta allt mellan 1 till 3 timmar. Normalt kan man ju ringa och kolla lite så man vet med maten men men är man klantig så är man :P

Idag hade vi en kaffeutbildning på jobbet. Vi har ju även ett litet café i våran lokal där det ska säljas kaffe, sallader, soppa och lite mackor. Så nu var det dags att lära sig kaffemaskinen. Så nu ska jag förhoppningsvis veta hur man gör alla vanliga: Latte, espresso, cappucino, macchiato, chailatte osv. Men det krävs lite träning för att få till det perfekta skummet hehe men det ska jag och Angela (min söta kollega i receptionen) träna på imorrn :)

Alltså en mycket rolig dag på jobbet :) För alla som undrar så trivs jag jättebra och jag är så glad att det blev det här stället och inte det andra som jag var nära på att få. Här kommer jag trivas perfekt :)


I want to go

Det är ju ingen nyhet att jag är galen i berg och dalbanor och andra snabba och häftiga åkattraktioner. Sökte på Six flags california på youtube och hamnade på massor av videos på berg och dalbanorna som finns där. OMG! Jag vill åka nu. Jag blir som ett litet barn när jag ser sånt där.

Titta tex på den här. Man typ hänger ner mot marken och åker i loopar och skruvar. Mmmm :)

California here we come

Jag sitter och kollar på Kalifornien resor. Sitter och kollar flygpriser, hotell, hyrbilar och roadtrip tips. Gud vad jag vill åka nu! Det skulle vara den grymmaste resan i mitt liv. Hoppas bara vi hinner spara ihop tillräckligt med pengar efter flytten. Men klart vi klarar det, vill man något tillräckligt mycket så går det nog :)

  

Tänk 3 veckor i Kalifornien med hyrbil. Strosa runt på gatorna i LA, testa surfing på någon utav de härliga stränderna längs kusten, åka en helg till Las Vegas, gå på Six flags nöjesparken och såklart shoppa och äta god mat.

Vi får se :) Men just nu är det iaf planen till nästa sommar :)

Dagens låt



En gammal favorit: Lifehouse - You and me

God morgon

Herregud va vi har sovit länge inatt. Igår kväll så la vi oss i sängen vid klockan 11 med kläderna på och allt, tror ni inte att vi somnade och vaknade kl. 03.30! Då är man lagom förvirrad. Jag trodde att det var morgon men sedan när jag såg att jag hade kläderna på så kom jag ihåg att vi faktiskt aldrig gick upp. Sen vaknade jag vid 10 imorse haha. Så nu är jag ganska utvilad kan man säga. Vi har precis avnjutit en stor härlig frukost.

Planerna idag är att åka och hämta tvbänken på EM som har kommit. Och ikväll blir det fest med gamla "gänget" hehe. Idag när vi åt frukost så kom vi på att nu är det mindre än två månader kvar tills inflytt. Jag måste snart börja packa mina saker hemma hos mamma och pappa. Det är nog mycket som jag kan kasta där. Dessutom har vi lite saker som vi måste göra. Som att köpa tapeter till de två fondväggar vi ska ha, köpa sängram och säng, köpa handdtag skåpsluckorna i köket. Här om dagen när pendeln var försenad så började jag räkna i kalendern och kom då fram till att jag har ca 42 dagar till jag måste åka pendeln till jobbet :) hehe... 




Can´t wait

Eftersom jag är så irig och glad så kan jag inte vänta tills i eftermiddag med att skriva det här. Älskling var i nya lägenheten igår eftersom han ändå hade visning i huset och gissa? Nu är kaklet uppe i köket! Det som jag längtat mest efter eftersom jag undrade om det skulle vara fin nyans och rätt för köket. Det var hur fint som helst! M tog massor med bilder och spelade t.o.m. in ett videoklipp. Den grå mosaiken gick ihop perfekt med ekskivan!

Ni får se bilder så fort M laddat upp bilderna från sin mobil :)

Hittills bara en nackdel

Jo den enda nackdelan jag kännt av hittills med att ha ett 8-17 jobb är att jag inte orkar laga mat hemma längre. I veckan har vi nog slagit rekord på hämtmat. Hehe och nu sitter jag och väntar på M som snart kommer hem från träningen och gissa vad han har med sig: Avokadosallad. Alltså vi behöver knappt säga vad vi vill ha längre på Gulan, de känner igen oss och vet att vi vill ha avokadosallad haha, ILLA!

Det är ytterligare en sak som läggs i min "lista" över vad jag ska göra när vi flyttat. Den består av liknande punkter:

- Börja laga mer mat på vardagar (Helger är inga problem då har jag tid och då har jag oftast lite inspiration att laga god mat. Men när man kommer hem till ett trångt litet kök i ettan så tappar man all ork och inspiration. Så det ska ändras haha)
- Börja träna (Får för mig att det ska bli lättare då vi bor där och jag börjar mitt "riktiga" liv haha. Jag skyller på att jag inte vill få in några rutiner här eftersom vi flyttar om 2 månader)
- Bjuda hem vänner ofta och bjuda på goda middagar (Den möjligheten har man ju saknat här eftersom vi inte får plats mer än två vid matbordet. Så det längtar jag jättemycket efter)
- Ha mer städat och organiserat (Nu orkar man inte ta tag i alla papper som ligger överallt eftersom de ändå ska flyttas snart, jag skyller på samma när det gäller dammsugningen haha)
- Tvätta oftare (Nu har vi ingen tvättmaskin utan bara tvättstuga. Det är ju så opraktiskt när man måste planera tvätttid, usch. Jag vill tvätta när jag känner för det)
- Gå ut på krogen mer (Nu när man har bättre möjligheter att åka hem sent på natten)

Haha här om dagen så sa jag att jag kanske går in i väggen när vi flyttat för jag har så mycket jag planerat in i min redan fulla vardag. Så typsikt mig, planningfreak nr 1....

Damier Canvas Trevi, mmm...


Louis louis on the wall
will you ever be mine at all....

Hehe den här väskan är mitt nya Louis vuitton begär. Det är något med mig och lv, kommer alltid gilla det märket mest tror jag. För mig känns det verkligen lyxigt och när man kan unna sig något så lyxigt så mår man bra (låter helt psycho men så är det). Lyckan när man äntligen får köpa något man drömt om så länge är så underbar. Jag kommer ju själv ihåg hur sjukt glad jag var efter jag köpt/fått min första Louis som jag drömt om så länge. Vissa tycker man är onormal bara för att man säger så men då tycker jag att alla borde säga så till killar som också drömmer om dyra saker fast tekniska prylar som tv, bilar, datorer osv. Det är samma sak fast det är av någon konstig anledning mer acceptapelt. En tjej unnar sig en väska för 10 000kr = helt sjukt enligt många, men när en kille köper sin drömbil för 300.000kr = helt okej. Wrong wrong wrong, när man har jobbat och slitit för att få köpa något man vill ha då ska man få köpa vad man vill utan att folk ska hålla på och klaga så mycket.

Jag fortsätter iaf drömma om mina väskor och M fortsätter att drömma om sin Mercedes SLK :)

Senaste lägenhetsnytt

Under våran semestervecka så åkte vi en tripp till lägenheten för att se hur långt de kommit. De hade gjort lite nya saker sedan vi var där senast. I köket var de flesta köksluckorna uppe, bänkskivor var på plats och badrummsgolvet var lagt. Det var bra att vi valde till det svarta golvet i badrummet för det blev riktigt snyggt mot det likadana svarta i hallen. Det jag längtar mest efter att se är kaklet och när vitvarorna är på plats. Det är inte långt kvar nu, ca 2 månader :)

Bjuder på lite bilder som jag fotade senast vi var där. (Några bilder är lite mörka men vi stressade lite hehe eftersom man egentligen inte får vara uppe i port 5 det är bara port 4 där visningslägenheten är som M egentligen har tillträde till)


      

1. Kök  2/3/4. Vardagsrum  5. Hallen mot ingången  6. Badrummet


Billigare regnoutfit


För kul skull bestämde jag mig för att leta upp liknande plagg för att se hur billigt man kunde komma undan för en hyfsat liknande outfit. Den blev ju såklart inte lika snygg som den dyra men kappan från asos blev jag lite kär i, den har dessutom en jättesöt rosett på ryggen. Så den skulle jag absolut kunna köpa. Stövlarna från viking har jag velat ha länge så det kanske är dags att slå till. Det tar emot bara för att jag vet att jag typ aldrig kommer använda dem :)

Kappa, Asos
Stövlar, viking
♥ Väska, Asos
♥ Paraply, Ellos
♥ Sjal, Jan jacob

Totalt pris för hela outfiten: 1779:-        Vilken skulle du välja?

Under my umbrella


Skulle jag få köpa vad jag ville just nu skulle jag köpa mig denna vackra outfit jag plockat ihop. Tänk att få strutta runt så här en regning dag på stan. Burberry har verkligen de finaste kapporna, det är lite av deras grej tycker jag. Mitt nästa lyxköp får nog bli ett paraply eller cashmerescarfen från Burberry. Man kan ju drömma iaf :)

♥ Signature cashmere scarf, Burberry
Wool jersey trench, Burberry
Stövlar, Burberry
Paraply, Burberry
Marc Jacobs Stam bag (Har länge suktat efter denna goding)

Totalt pris för hela outfiten: 23 290:-        Drömma var det va ;)


Sötnos han kan

 

Idag när jag kom hem överraskades jag av ljuvligt doftandes mat när jag klev innanför dörren. Det var min sötnos som hade stått och lagat en härlig fredagsmiddag. Riktigt avancerat (för att vara M som vanligtvis inte direkt lagar mat). Han bjöd på haullomi & basilika fylld kycklingfilé lindad i seranoskinka, en hemmagjord (!) sås (aijvarsås, cremé fraische och vitlök) serverat med bulgur, sallad och extra haullomibitar. Jag säger bara en sak, MUMS! Inte nog med det hade han svept ihop en kladdkaka som stod redo för att gå in i ugnen när vi ville. Så till efterrätt blev det kladdkaka med grädde och varma hallon. Hehe snacka om att jag blev förvånad, inte varje dag det här hänt :P Det får gärna hända flera gånger. Det är ju så underbart att komma hem från jobbet och så står maten på bordet, riktig lyx.

Min duktiga sötnos ♥ Tack för maten ;)

Första veckan

Nu har första veckan gått på nya jobbet. Och jag kan säga att jag trivs väldigt bra. Alla är så himla snälla och det är ett bra gäng som jag hamnat i. Eftersom det är nystartat (invigdes i slutet av maj så det har endast varit igång i lite juni) så är allt väldigt nytt och lite rörigt. Men det kommer bli bra så fort alla kommit in i rutinerna och så. Jag hoppas jag snappar upp allt fort så jag kan hänga med ordentligt i allt jobbsnack, som när det ringer i receptionen och någon har en utbildning bokad hos oss så har inte jag riktigt koll på vem som jobbar vart medan tjejen jag jobbar med kan allt sådant eftersom hon har bokat in utbildningarn i våra lokaler tidigare i sommar. Så jag längtar tills jag också har stenkoll :)

 
Superfina blommor som jag fick andra dagen av mina fina kollegor som ett "Välkommen till oss", så gulligt :) På en dag hade de redan snappat upp att min favoritfärg är rosa :)

Semestern

Jag har ju haft lite paus i bloggen nu under min semestervecka så nu tänkte jag att jag skulle ta igen den lite. Bara för att jag inte bloggat betyder det inte att jag fotat precis allt jag gör, lagar och köper varje dag :P Så nu kommer lite updates från semestern. 

Jag har badat varje dag på semestern så det känns verkligen som vi utnyttjade varje dag maximalt. Vi har åkt till olika bad varje dag för att variera lite bla. Trosa, Gömmarn, Sandviken mfl:

 Gömmarn

Jag har även hunnit med och shoppat lite. Jag och M åkte in till stan för att leta kostym till mig som jag skulle ha på jobbet. Så efter ett antal besök på typ alla citys H&M så hittade vi tillslut kostymen i rätt storlek. Tack baby för att du var så snäll och hjälpte mig att leta (med tanke på att killar inte brukar vara så happy i att gå i affärer) och för byxorna som han var snäll och gav mig :) Vi åt god Ben & Jerrys glass såklart och jag tog mina två favoritsmaker Chocolate fudge brownie och Cookie dough, finns ingen godare glass, så man måste passa på när man är i stan :) Jag hittade dessutom en gorgeous klänning på H&M som kommer passa perfekt till partykvällar i höst med strumpbyxor och minikavaj/jacka:

   Kostymen & Klänningen

Och såklart har jag ätit massor av god mat under semestern. Vi har typ bara lagat mat hemma en dag, resten av dagarna har vi snyltat hemma hos mamma och pappa eftersom det alltid är så god mat där hehe :) Det har varit många mysiga grillkvällar med räkspett, kyckling, halloumi, majskolvar, korvar och ja typ allt gott man kan tänka sig att grilla har vi ätit de senaste dagarna :) Vi käkade även ute på en grekisk restaurang på valhallavägen med familjen och farmor och min farbror med familj. En perfekt kväll att äte ute på, vi satt länge och njöt i solen på uteserveringen.

   1. Härlig semesterfrulle med krysstidning och min favorit: risifrutti :)  2. Mammas supergoda kaka, vet ej vad den kallas men typ en blanding av glass, cheesecake och blåbärspaj  3. Och så var jag tvungen att dokumentera min första hemmagjorda pasta :) Jag har aldrig prövat göra en helt själv från grunden. Det blev en supergod med penne, kycklingfilé, broccolli, pesto, vitlök och grädde. Nästa gång ska jag nog lägga till champinjoner så blir den perfekt :)

Det var lite av sakerna jag gjorde, märkte att jag inte hade så mycket bilder som jag trodde. Typsikt mig att jag har glömt kameran då vi varit på stranden och i lördags då jag var på grillfest hos Marcus och Paulina. Jaja lite bilder fick jag upp iaf. Det är alltid något :)


Första dagen

Nu är det slut på semestern och idag börjar jag nya jobbet :) Känns lite pirrigt men det ska det väl göra första dagen :P Jag blir alltid likadan inför en viktig dag hehe meaning: Inatt vaknade jag flera gånger och undrade vad klockan var och om jag missat att gå upp. Men varje gång man förstår att det är lååångt kvar så är det så skönt att somna om igen :)

Berättar mer om min dag ikväll :)


RSS 2.0