Strejken suger!

Kom precis hem från jobbet och kollade som vanligt runt om något mirakel hade inträffat (alltså om någon utav mina serier hade släppts) Men manusförfattar-strejken pågår fortfarande i hollywood och om man söker runt lite på google så verkar den bli långvarig. Fan! Jag hittade och en lista där det står hur läget är för ALLA amerikanska serier, så gå in här om du vill se hur många avsnitt som spelats in av din favoritserie, så du kan förbereda dig på när det plötsligt tar slut mitt i säsongen. Så jävla typiskt att One tree hill har alla avsnitt utom det SISTA inspelat! Kommer bli grymt irriterande att vänta på det sista avsnittet...

Kan de inte bara ge upp, spelar inte roll vilken sida haha bara någon gör det snart!

<3



You and I, we've been at it so long, I still got the strongest fire. You and I, we still know how to talk, Know how to walk that wire. Sometimes I feel like the world is against me the sound of your voice, baby That's what saves me. When we're together I feel so invincible
Cause it's us against the world. You and me against them all. If you listen to these words, know that we are standing tall. I don't ever see the day that I won't catch you when you fall. Cause it's us against the world tonight. There'll be days we'll be on different sides but that doesn't last too long. We find ways to get it on track and know how to turn back on. Sometimes I feel I can't keep it together then you hold me close and you make it better. When I'm with you I can feel so unbreakable...

För varje dag som går älskar jag dig bara mer och mer. Du är mitt allt ♥

//  Mrs. Cheesy herself ;) hihi

Gossip Girl

Jag hoppas att ni tittar på Gossip Girl nu, ni som inte sett det än. !!!

Det är så bra, min nya O.C drog ;)

(Btw så är ju Blairs mamma en annan skådespelerska här i första avsnittet än den som spelar henne i de som går nu)

Update

Mötet på banken gick bra, lite saker vi måste ordna fram innan de kan skicka iväg en förfrågan. Så vi vet inte förns i slutet av veckan. Men det såg okej ut så det borde gå bra :) Det var ju lite tveksamt eftersom jag inte har fast anställning och inte heltidstjänst och M studerar men han jobbar ju helttid samtitigt och när det är inflytt så har han bara en månad kvar tills han är mäklare och då börjar han ju direkt på byrån han jobbar nu och då är ju situationen lite annorlunda då det gäller inkomst men det som gäller på banker är ju nuet, vad man tjänar nu osv.

Jag ska snart iväg till jobbet vi ska ha kassamöte, ingen aning om vad vi ska prata om då. :P Efter det ska jag iväg till skärholmen och göra lite ärenden :)

Hade bra :)

Btw blir jag galen på alla serier som har uppehåll, är det pga manusförfattar-strejken?? Varken gossip girl, DH, Prison break, Heroes eller scrubs har kommit med nytt :S Det enda som fortfarnade verkar gå är One tree hill och Lost som börjar nästa vecka. Kan de inte bara ge dem mera pengar så det här kan sluta någongång. JAG VILL HA MINA SERIER TILLBAKA!!!

Längtar...

Jag vill bara att det ska bli måndag så vi kan få bankmötet avklarat hehe. I veckan fick ju våra gemensamma vänner lån för att köpa lägenhet i samma nyproduktion som oss. Så det känns bra att de fick lån för då borde vi också få det. Det är så kul att de också ska köpa bredvid oss. Vi kommer bli grannar hihi :) Fast inte i samma port haha men det tyckte vi alla var bra, lite avstånd måste vi ha :P Men vi kommer båda ha lägenheterna högst upp och husen är vinklade så att vi ser varandra från våra balkonger. Så vi skämtade lite om att göra en sån där telefon linje med snöre och konservburkar haha.

För att berätta lite om lägenheten, (vilket jag kom på att jag inte ens gjort än men då vågade jag inte hoppas på så mycket men nu vågar jag det hehe). Det är iaf en 2:a på 49 kvm som ligger högst upp i ett 5-våningshus och det är som ja berättat förut en nyproduktion så husen är fortfarande bara betongväggar men det är inflyttning i november i år. Själva lägenhten är så perfekt man bara kan önska sig. Hall med klinkers, helkaklat badrum med golvvärme, egen tvättmaskin och torktumlare (så himla nice), öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, kök med helt nya vitvaror allt från electrolux och diskmaskin (yes!), genomgående ekparkett i hela lägenheten, stort sovrum med klädkammare och en ganska stor balkong med eftermiddagssol. Jag kan inte sluta tänka på härliga sommarkvällar när man kan sitta och ta en drink eller ett glas vin på balkongen och bara njuta, mmm... Sen att äntligen få åka tunnelbana in till stan är också lyx, vi har ju fått lida med pendeltåg men nu kommer vi bara ha 16 minuter tunnelbana till centralen :) Äntligen kommer jag kunna ta mig hem från utekvällar utan att behöva pröjsa taxi för 500 kr.

Nu ska jag snart hem till P & N för att äta middag kommer bli en hel del lägenhtessnack hehe. Älsklingen är tyvärr inte med för han är i Åre med mäklarna. Alla Sveriges mäklare från Fastighetsbyrån befinner sig just nu i Åre (ca 1000 stycken) hehe stackars Åre ;)

Vilken look passar dig?

Om du inte har så mycket att göra så kan du testa det här. Då får du se om du passar i någon utav kändisarnas frisyrer. Jag kom iaf fram till att jag INTE vill färga håret mörkt, det såg hemskt ut, iaf på de där bilderna. Så jag förblir blond ett tag till :)


One tree hill

image1113

Ååå det är så bra! Såg precis klart på det senaste avsnittet i säsong 5. I det här avsnittet kändes det som OTH igen. I de första hade jag svårt att få tillbaka den där oth-känslan just för att så mycket hade förändrats, men nu så är jag tillbaka hehe. Så mysigt och jag blir lika berörd av minsta lilla sak som förut :)

  Haley & Brooke, de mest intressanta i serien, alltid som bäst när det handlar om dem :)


Otroligt skapande

Jag kikade nyss in på en blogg och måste bara säga wow vilken duktig tjej, vilka tårtor och bakelser. Och kolla in den här tjejens cupcakes, det är helt otroligt hur man kan göra så fina bakverk. Jag har alltid varit intresserad av det här med tårtor, funderat på om man skulle bli bagare men sen efter ett tag tänkt näää.
Men tänk att stå och göra liknande skapelser till dop, bröllop och sånt. Fan va kul...

Usch det är så mycket man vill, men vad väljer man?

Btw vill du göra en cool tårta någongång är det här sajten du ska spana in. Massor med tips och bilder :)

Jag har ett tag kvar tills jag är så bra haha, jag är bara på vanlig "svenssontårta" nivå:

    Men goda iaf ;)

Allmänt

Nu har vi bokat möte på banken. Blir på måndag nästa vecka. Så vi får se vad de säger där, om vi får lån eller inte. Hoppas, hoppas :)

Idag är jag ledig och har en riktigt slappar dag. Har superont i magen (den underbart härliga värken vi tjejer får stå ut med varje månad), suck. Jag vill bara mysa ner mig i soffan framför en film. Funderar på att titta på Shrek 1, har bara sett trean och alla säger att man måste se den första så det kanske är ett bra tillfälle att se den.

Åå nu när man har ont och tycker synd om sig själv så blir jag så himla godissugen. Måste stå emot haha...


Planning

Idag åkte vi och tittade på bygget av lägenheterna. Det mesta vara bara grund ännu men den byggnaden som vi var intresserad av att köpa i var halvklar, så man kunde absolut se hur det kommer att se ut. Och man kunde se hur läget på "vår" skulle bli och vad man får utsikt emot. Allt är perfekt! Vi är intresserade av en två då som ligger högst upp på 5:e våningen. Balkongen har morgon och eftermiddagssol, också perfekt. Nu i veckan ska M fixa mötet med banken, så vi får prata om lånet. Men det ser bra ut enligt M´s bankkollega.
Nu är jag ju helt inne i att planera och tänka ut hur saker ska se ut hehe så man vet att möbleringen fungerar. Så nu har jag haft tråkigt ett tag och då ritade jag en skiss på hur det stora rummet med matplats och vardagsrum skulle se ut, iaf placeringen av möblerna :)

  

Här är min lilla skiss hehe och sen även byggnads delen som är klar (i grunden) men man ser ju iaf hur det kommer se ut. Fast den vi vill köpa är på andra sidan (bild 3) och där jag ringat in är samma som den vi vill ha, fast den kommer vara i nästa byggnad till vänster om den.


Monica Geller = Me

Låt mig presentera Emilia a.k.a : Monica Geller, Bree van de kamp & Charlotte York

En ganska stor del av mig är väldigt Monica/Bree/Charlotte meaning: Pedantisk och ordningsam. 
Jag gillar att ha ordning och småpyssla. I torsdags blev det ett exempel på vad jag gör. M och jag har suttit och studerat planlösningarna till de olika lägenheterna i nyproduktionen vi är intresserade av. Men jag tyckte inte man fick någon bra blick om hur det skulle bli med möbler och hur mycket som skulle få plats. Så jag försvann in i köket ett tag. 

10 minuter senare kommer jag ut till M och visar mitt verk: 

 

Klockrent ju! Jag klippte ut skalenliga möbler så vi kunde pröva i de de olika planlösningarna. Inte nog med att de var skalenliga så var de gjorde efter de möblerna som jag vill ha hehe ;) M bara skratta åt mig :)
(Men som ni ser på bilden så är den enda nackdelen men planlösningen är att det inte finns någon direkt plats att ställa soffan på. Så den kommer få stå mot fönstrena eller en bit ifrån. Den andra lägenheten skiljer sig lite, där är väggen som alla fönster sitter på ännu mer vinklad så köket ser lite nnorlunda ut och i den är det större sovrum, klädkammare och badrum och lite mer utrymme för "tvplatsen".)

Mat update igen

Jag tycker det är kul att visa vad jag äter av någon konstig anledning, hoppas någon tycker det intressant iaf hehe ;)

 

Jag var sugen på att hitta på något nytt här om dagen och då blev det en supergod kycklingrätt som bestod av: Grillad kyckling, bulgur, avokado, kidneybönor, halloumi (som jag stekte i olja och var kryddade med italiensk salladskrydd och svartpeppar) och körsbärstomater. Kul att allt var så gott tillsammans som jag trodde i huvudet (okej halloumin var mammas tips, och det var så gott!) Blev en perfekt lunchlåda dagen efter också ;)



Och eftersom det var en vanlig vardag så fick det bli fruktsallad till "efterrätt". Blir extra gott (fint) i min rosa Rosti skål :)

Vill ha nytt här

Jag skulle vilja göra en ny design till bloggen är inte riktigt nöjd med den här. Måste ha en bakgrund utan en text på hehe och jag måtse verkligen göra en ny header. Den där har jag haft sedan jag började blogga och den har ju sina små färgfel också hehe. Sen skulle jag vilja göra texten lite större, blir så himla smått och läsa och dessutom när sidan är så ljus.

Hmm får se vilken dag jag orkar med det här stora projektet hehe :)

Nedräkningen har börjat...

image1101

...och det sker i rosa glitter & glamour , såklart ;)

Irriterande:


Kunder som handlar och efter de betalat kommer på att de glömde rabatterna eller icakortet och blir skitsura PÅ kassörskan. "Det är väl inte mitt fel om du inte kan hålla reda på dina saker idiot" har man lust att skrika då. Men nej istället kommer braveface fram och "tyvärr det går inte att dra dem när man avslutat köpet" Kunden blir då oftast rasande och säger aha men så har man kunnat göra förut. Men NEJ, fattar du trögt eller det går inte!

Kunden tillslut efter att ha lugnat ner sig: "Aha men va ska jag göra då, det var ju därför jag handla alla de här sakerna för att få rabatt"
Jag: "Det enda vi kan göra är att vi gör retur på alla varor och gör om hela köpet"
 
Kunden: Aha men då vill jag göra det


!!!!!!!!!!!!

Sen en annan sak som jag funderat på. Som ni kan tänka på när ni handlar (typ bara folk mellan 35-50 år hehe, ungdomar och äldre är alltid trevliga). Alltså vi är inte robotar i kassan vi är också människor och det är våran arbetsplats. Hur skulle alla dessa människor reagera om folk blev arga, suckar och attackerar dem personligen på deras arbetsplats. De skulle bli helt chockade. Men i affären är det tyidligen tillåtet att beté sig hur som helst.
Jag ska säga det att jag har alltid (även innan jag själv började sitta i kassan) varit trevlig mot kassörskor och ja alla man handlar eller beställer mat hos. Jag ser ingen mening i att bli arg på dem om något blir fel, för det är ju nästan aldrig just den personens fel. Visst det påverkar inte mig egentligen om folk är otrevliga för jag får ju betalt iaf hehe men det skulle ju vara en roligare arbetsplats om folk bara kunde visa lite common sense.


Diamonds are a girls best friend

image1099 image1100
Det var länge sedan jag skrev något i min bröllopskategori och jag kom på att jag inte skrivit något om förlovningsringar. Skulle jag få välja ut min drömring så skulle det vara något i stil med de två ringarna ovan som är från Tiffany & Co. Hehe och nej den måste inte vara från Tiffanys, så mycket kräver jag inte ;) haha. Men jag älskar verkligen den högra (som btw är samma vigselring som Charlotte i Sex and the City har i äktenskapet med Trey). Det är en väldigt stilren ring och det gillar jag. Men jag vet inte om jag skulle vilja ha så stor diamant. Det skulle nog bli jobbigt i längden. Den måste ju vara lite praktisk också med tanke på att man har den på sig varje dag.
De här ringarna påminner ju om den billigare varianten jag blev lite kär i från guldfynd.

Ja du älskling, det är bara börja spara ;) Haha...

Jag hoppas alla förstår att det är lite ironi över det hela. Jag kräver inte att han ska köpa så dyra saker till mig. Men man måste ju få drömma :)

Oh my god

Snacka om psykbryt!!!

Den första var mer psycho den här var mer kul! Jag dör haha, och i slutet när hon sjunger igen och tror att hon knäcker dem haha omg!

Poor thing...

Snacket har ändrats

Emilia har blivit utbytt! Det enda vi pratar om (M & jag) nu är lån. Haha jag kan ju säga att vårat middagsprat låter lite annorlunda mot vad det brukar. Nu snackas det ränta hit och ränta dit, med eller utan ammortering, topplån hit och dit, räntehöjning och bla bla bla haha. Det är mycket att prata om och jag börjar få koll på allt känner jag. Från att inte veta någonting så känns det iaf som att jag vet vad vi pysslar med hehe.

Vi har ju hur som helst bestämt oss för att skita i Thailand för att spara de pengarna istället. Det ser ut som om vi kommer få en grym ränta tack vare M (som är mäklarassistent), så det är ju superbra. Så nu är det spara, spara, spara till handpenningen som gäller. Det jobbiga är bara att vi är väldigt intresserade av ett objekt redan nu. Ett som M själv håller i faktiskt. Det är en nyproduktion och det skulle vara så härligt att flytta in i en helt ny lägenhet där ALLT verkligen finns. För det första så är ju allt nytt och fräscht men sen finns ju även bekvämligheter som egen tvättmaskin/torktumlare, diskmaskin och sånt som gör livet lite enklare :P Men vi får se, det blir ju lite hastigt eftersom vi inte kommit igång med sparandet än, vi har väl kommit en tredjedel på vägen, kanske lite mer. Och om vi nu skulle köpa den här så måste vi vara säkra på att vi kommer få ihop 10% innan november och fråga är om vi är det.

Vi får se, det är inte slut pratat om det här än iaf... :)


Mycket jag vill ha

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag har jobbat alla dagar fram till idag så det har inte funnits någon tid till att sitta vid datorn. Någon bad mig att visa lite fest outfits men tyvärr måste jag säga att jag inte har någon möjlighet att kunna göra det nu. Detta beror på att jag bor på 2 olika ställen och har alla mina saker är lite utspridda och det skulle bli ett sånt projekt att samla ihop allt.

Men förhoppningsvis så har jag och M en egen lägenhet innan det här året är slut och det kommer bli så skönt att ha alla mina saker på en plats, jag kommer njuta så mycket!

Just nu är det två saker jag vill ha väldigt mycket:

♥ Ett Max GI kycklingmål med chilicheese haha, börjar ju med det som är mest troligt att jag får hehe :P
   Update: Inget max för mig, M ville inte åka de långa (inte) 10 minutrarna till Max!! Blää blää

 

♥ Den här lägenheten i Älvsjö/Örby. Skulle vara perfekt för oss. Storleken är lagom, mindre än vad vi tänkt men tack vare den superbraiga planlösningen så gör det inget. Bra utgångspris. Älskar listerna, dörrarna, och alla fönster, mmm. Skulle passa så bra med Wilmasängen :) Vill gå på visningen på söndag! Inte för att vi kan köpa än, vi har ju inte ens lånelöfte eller något alls hehe men bara för kul skull :)


The Moment of truth



Det här programmet ska komma i en svensk version. HAHA, det verkar ju klockrent!

Jag skulle aldrig våga ställa upp haha. Gud vilka hemska frågor, som den sista i videon. Däremot har jag inga hemlighter som skulle kunna påverka mitt förhållande eller min familj, så jag kanske borde ställa upp ändå ;) haha. Som en kille som tvingas erkänna att han har smekt en kollega på jobbet, när hans fru sitter i publiken, aaaouch! Haha...

Btw, så börjar ju Carolina Gynnings program på tisdag. Det verkar vara ganska kul, jag gillar henne. Det går iaf på tisdag 21.00 på kanal 5

Röker alla i Danmark?

Det var ju ingen nyhet direkt att väldigt många röker i Danmark. Men det ser så hemsk ut när man tittar på "Unga Mödrar" på Kanal 5. Jag har sett 3 avsnitt och alla har verkligen rökt, mammorna (inte den som var gravid tack och lov), alla papporna (alla pappor verkar vara riktigta assholes, fanns bara en eller två som verkade ta ansvar), föräldrarna till de unga föräldrarna och ja ALLA rökte.

Och alla röker inomhus i hemmet! Tänker de inte på bebisen?! (De kan väl åtminstonde gå ut och röka)

Usch jag får seriöst ont i hjärtat när jag ser sånt...

Lånehaj

Jag sitter och försöker se över våra lån-möjligheter. (Och lär mig vad allt är så jag hänger med ;)

Dyrt!


Säg hej då till Thailand, säg hej till "sparavarendakronatillhandpenning"




Suck!!!

Lika som berries

image1094 image1095

Är det bara jag som tycker Leona Lewis är väldigt lik Agnes Carlsson. Det är ju inte identiskt lika men jag tycker de har väldigt lika drag. Det var i alla fall när jag såg den här videon på Leona som jag kom på att de var lika, inte bara utseendemässigt utan även hur de rör sig när de sjunger.



Och kolla sedan Agnes hehe, lika!

Nu är lill-Louis uppdaterad

image1091

  

Nytt år = Nya papper till Louis agendan. Skönt att jag fick det gjort. Bara en vecka utan den kändes jobbigt. Jag gillar att ha saker nedskrivna på papper. De var billigare än jag förväntat mig också. De kostade 280:- och eftersom jag väntat mig 400:- så blev 280 helt plötsligt billigt. Men jag tror att M köpte dyrare papper för där hade varje kvartal en "egen" bok, så man bytte vartefter. Medan den här är hela året i en bok, vilket jag bara tyckerär bra för jag glömde alltid att byta förra året. Det lite negativa är att det inte lika mycket plats att skriva på varje dag, men det gör inte så mycket eftersom jag oftast bara skriver en sak på varje dag.
En sak som jag undrar är varför man får med en adressbok varje gång man köper nya papper. Man byter ju inte direkt ut den varje år. Det borde gå att köpa bara papper :/

Men men nu kan jag anteckna snyggt även i år ;)


Filippa K



Älsklingen fyllde ju år för några dagar sedan (fast jag har inte firat honom än eftersom han är/var i brailien den 4:e) och då fick han en present som jag gillade väldigt mycket. Han har suktat efter Filippa K rörstrand kopparna länge nu och så fick han ett par av sin syster, hon kan hon ;)

Jag har druckit te ur dem varje dag nu och de är jättebra. Först var jag rädd för att de skulle bli för varma att hålla i som våra andra utan handtag (fast de är ju sämre kvalité så det säger väl sig självt) men de här var perfekta och de var inte alls varma att hålla i. Nu är bara frågan vilka mer vi ska köpa så småningom. Jag vill nog ha ett par ljusa eftersom jag är ett fan av vitt & beige (suprise, hehe). Får se vilka M gillar, han gillar ju de svarta, vi får se... Jag vill köpa någon utav de här:

  

Snabbmat deluxe ;)



När jag inte har tid att laga mat så brukar jag ta något enkelt att värma i ugnen/micron. Något som jag fått upp ögonen för är Grandiosas stone baked oven capricciosa pizza, ni vet de där små ovalformade. Jag har aldrig gillat micropizzor/piroger men den här är den enda jag gillat. Men jag "lyxar" alltid till den lite annars smakar den inte så mycket. Jag brukar värma den i ugnen (micron smakar inte alls likadant) och lägga på lite extra ost, lite pinjenötter och till sist smula på lite oregano. Det godaste är att ha avokado till med lite vanlig grönsallad. Men igår hade vi inget hemma men så hitade jag sparris i frysen så det fick blir mitt extra tillbehör igår.

Även fast det inte är det nyttigaste eller det godaste så är det ändå himla skönt när man har bråttom eller är jättehungrig ;)

Äntligen One tree hill



Nu har de två första avsnitten precis landat på datorn. ÅÅå så spännande. SOM jag har längtat och väntat!
Så nu blir jag borta i OTH världen i 2 timmar. Får se om jag återkommer innan jag åker till jobbet.

Ciao...

Kvällssug

Jag blir alltid så himla sugen på något att äta på kvällarna! Det är jobbigt för om jag inte äter något så skriker magen av hunger när jag ska sova. Men det är ju inte bra att käka mackor och sånt på kvällarna och det är alltid det enda som finns hemma.

Någon som har något bra tips, tex något bra kvällsmål??? (Förutom frukt)

Ps, ja jag äter tillräckligt mycket middag. Det är snarare så ju mer jag äter till middag desto mer hungrigare är jag senare. Är det för att jag inte äter tillräckligt med grönsaker till maten? Hmm säkert...

Härligt

image1081

image1082

image1083

I Järvsöbacken i torsdags... Så härligt...

Jag har tråkigt

Jag har väldigt tråkigt här hos M nu. Han är i Brasilien och njuter i solen med mäklarna. I miss him! Men för att fördriva lite tid så gör jag en kulförensjäkvmenskittråkigförandra-lista. Men då vet ni iaf det mesta om mig ;)

[] Jag är kortare än 170cm.
[] jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[] Jag har en tatuering.
[] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[] Jag har glasögon/linser.
[] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[] Jag har mer än två piercingar.
[] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar (Brukar få några få på solsemestern men det gillar jag, det é gulligt hihi)

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån. (fast bara till området bredvid med min kompis när vi var små, vi tog med oss matsäck sen gick vi hem igen haha) 
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn.
[] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[] Jag föddes med en sjukdom.
[] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[] Jag har brutit ett ben.
[] Mina tonciller har tagits bort.
[] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[] Jag har varit i Ryssland.
[] Jag har varit i Kina.
[] Jag har varit på Golfen Center
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.
[] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[] Jag har krockat i en bil.
[] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[] Jag har ätit sushi. RÅ FISK NEJ TACK
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x]Jag saknar någon just nu. (Saknar min älskling, kom hem från Brasilien nu!!)
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden. (Helt olika, olika månader beror på hur festsugen man är)
[x] Jag kan inte svälja piller. (Det är sant jag kan knappt svälja alvedon FAST jag delar den)
[] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[] Jag tar mediciner mot depression.
[] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande. (När jag drömde en hemsk mardröm)
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar. (Det finns väl ingen som gillar begravningar??)
[] Jag har sett någon dö.
[] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[] Jag äger många dyra designerväskor. (Bara 1, mina kära Louis)
[x] Jag äger något från H&M.
[] Jag samlar på serietidningar.
[] Jag äger något från Benetton.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[x] Jag dödar inte insekter. (det är INTE för att jag är djurvän, utan fär att jag är livrädd för dem haha)
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson. (Men ibland verkligen inte, men jag har hyfsat lätt för att gå upp)
[] Jag betalade för min rington.
[] Jag är petig med grammatik.
[] Jag är en sportfanatiker.
[] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik. (DOCK INTE huvudräkning, min stora svaga sida)
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[] Jag älskar mörk choklad.
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel. (Ja fast alls inte så ofta, men jag älskar sällskapsspel vanliga och på Ps2)
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv

So now you know :)

Trött på det här nu

Jag är så trött på att leta boende nu så jag nästan bara vill spy på allt. Börjar kännas extremt hopplöst och jag börjar mer och mer känna att köpa är den enda utvägen. Det börjar gå så långt att jag inte ens tycker det är kul (utan bara jobbigt) att titta på hemnet.se, vilket jag alltid har älskat!

Låt mig förklara varför det hel känns helt hopplöst:

Jag bor hemma med mina föräldrar, har eget rum (fast ett väldigt litet rum) men iaf mina saker ligger utspridda precis överallt i mitt rum för inget får plats längre. På golvet (den lediga golvytan i mit rum är ca: 2 kvm) ligger alla mina flytta hemifrån saker redo att flyttas till ett eget hem, det ligger bla 6 kartonger med mina iittala vinglas, massor med mateus tallrikar och en stor skål, en stor mixer, en stavmixer (och allt ligger i sina orginalkartonger vilket gör att de tar stor plats), dessutom så står min nya stora resväska mitt på golvet nu, ja ni förstår att det börjar bli ont om golvutrymme nu. Under min säng har jag alla mina skor i sina skokartonger (för att de inte ska bli förstörda) och nu är det så många att flera sticker ut från sängkanten. Mina kläder får inte längre plats i min garderob och byrålåda (trots att jag rensat dem båda nyligen) så det hänger alltid massa kläder på galgar på dörren och garderobsdörren och på datorstolen, lite överallt helt enkelt. Alla som känner mig vet att jag vanligtvis är en väldigt organiserad människa och gillar att ha ordning och reda. Men när det gäller alla mina saker har jag gett upp det är för ont om plats för att få någon ordning.

Min pojkvän bor i en egen lägenhet i samma ort som mig. Det är en etta på 27 kvm med ganska stort kök, sovrum/v-rum, hall, badrum och en liten liten klädkammare. Det är jättefin och mysig lägenhet men som ni förstår går det inte att bo två personer i den. Jag "bor" ändå här ca 5-6 dagar i veckan, ibland mindre, ibland mer, beror oftast på hur mycket plugg=ensamtid M behöver inför tentor och så. När jag sover här får jag ta med alla mina kläder och tillbehör i en sportväska (som oftast är överfulla trots att jag inte vet hur länge jag ska sova där, för jag måste alltid ha all mina saker runtom mig, hatar att upptäcka att vissa saker är kvar hemma). Jag är så himla trött på allt flyttandes på saker överallt. Jag vill ha ALLA mina saker på ett och samma ställe. Jag skulle kunna packa en övernattningsväska i sömnen för jag gör det varje dag typ. Nu kanske vissa inte alls tycker att det här är något problem men för mig är det det. Nu har jag hållt på såhär i nästan 1 år. Jag lever verkligen i mina sporttrunkar och det är inte kul längre. Tänk dig att flytta på alla dina saker var tredje dag.
Visst jag skulle kunna bo hemma på heltid, men hur kul är det, jag vill ju bo med den jag älskar precis som alla andra och dessutom det är inte kul att bo i mitt rum längre, jag får bara ångest av alla saker som ligger överallt. Här hemma hos M får jag ha den ordning som jag vill, städat och fint alltså. Sen att mina saker ligger i ett litet hörn i en väska försöker jag ignorera.
Och nej jag kan inte flytta hit "på riktigt" som många frågar. Det finns som sagt ingen plats för mina saker. Det är redan trångt som det är med M´s saker. Så mitt enda alternativ är att hoppa fram och tillbaka mellan hemma och M. Det känns inte rättvist mot mina föräldrar heller för det känns som jag bara kommer hem när jag måste tvätta eller för att M måste plugga.

Det var i alla fall grunden hehe och här är våra alternativ:

- Vi står båda i Sthlms bostadsförmedling med där får man ju inget förns om minst 5 år. Dessutom står vi mest där för att man ska kunna, om man nu vill det då: sälja sin bostadsrätt eller hus och sen skaffa en jäkligt nice  hyresrätt, tex när ens barn flyttat hemifrån eller när man tröttnat på villaförorten hehe och göra miljonvinst.

- Vi står i kommunens egna kösystem. Men det suger! Man får själv söka de lägenheter man är intresserad av baserat på hur länge man bott i kommunen (vi båda har bott hela våra liv här) eller hur länge man haft hyreskontrakt i kommunen tror jag (vilket M bara haft i 1.5 år). Så på dessa lägnheter hamnar vi alldeles för långt upp i kön iaf på de områden vi vill bo i. Klart att man skulle kunna få en i ett sämre område men det vägrar vi båda. Jag tänker inte bo i ett område där jag är rädd så fort jag går utanför porten, så det är inte ett alternativ. Så vi har inte något hopp alls direkt om att vi ska få något genom kommunen.

- Vi har med M´s lägenhet på björnsbytare.se. och det har vi haft sedan oktober tror jag (vi hade paus i december för att inget hände). Men iaf det är väldigt svårt att byta bort den här lägenheten dels för att den ligger så pass söderut om stan och det är pendeltåg som gäller in till city. Dels för att den är så liten och vi vill ha en 2:a och DESSUTOM ska den stambytas i februari och då kommer hyran höjas med orättvist mycket för den lilla renoveringen. Det var ju lite det som är meningen med den här lägenheten att den har så låg hyra, så nu kan vi inte ens locka med det längre.
Så det här känns inte alls som något som kommer att fungera. Visst vi kan ha jättetur och få en lägenhet på det här vistet men det kan ju ta hur lång tid som helst, minst ett halvår och vissa håller på i flera år.

- Sista alternativet är att köpa en bostadsrätt. Inte det man tänkt sig som 19-åring och 22-åring men jag ser inte någon annan lösning längre. Då blir det lån som gäller, usch vill inte ens tänka på räntor och topplån och handpenningar nu. Jag känner mig alldeles för ung för sånt här men M får väl lära mig med tanke på att han jobbar med billån på swedbank och som mäklarassistent och pluggar till mäklare hehe så han kan ju verkligen allt man bör tänka på innan man ska köpa bostad och låna pengar. Det är bra, så någon har koll på att allt blir rätt.

Jag vet att mitt problem kanske är lite av ett i-lands problem och jag borde inte klaga och bla bla bla...
Men jag var tvungen att skriva ner det här för jag satt och bubblade av ilska imorse när jag som vanligt loggar in på björnsbytare och på kommunens bostadshemsida och inte ser någon framgång alls.

Dessutom hoppas jag att jag SNART en dag kommer kunna läsa det här när jag sitter i min fina lägenhet och komma ihåg hur frustrerad och arg jag var. Vet inte om någon ens orkat läsa igenom det här nu men nu vet de som undrar iaf och jag är inte lika arg nu när jag fått skriva ner allt.

That´s all, bye bye ♥


Vitlöksbröd i världsklass

image1080

Gillar ni vitläksbröd? Då måste ni göra mozzarella vitlöksbröd som min pappa gör. Super enkelt men SÅ gott!

Du behöver:

♥ Rustikbaugette
♥ Vitlökssmör (gör eget, SÅ mycket godare)
♥ Mozzarella ost
♥ Oregano

Skär baugetten i lagom bitar. Bre på vitlökssmör, ganska rejält. Skiva mozzarellan (ska vara ganska tjocka bitar) och lägg på brödbitarna. Smula på lite oregano. Sätt in i ugnen på 200 grader och ha dem inne tills de får fin färg och osten smällt, brukar gå ganska fort.

Som sagt super enkelt men SÅ himla gott! Passas till soppor, som förrätt, till maten och ja till allt. Mums!

Datorn är död

image1079

Så här ser min dator ut när man startar upp den. Vet inte om det behövs en förklaring till vad som hände för att lösa problemet men iaf: Jag var inne på svt.se och sen helt plötsligt så ploppar det upp hur många fönster som helst av samma sida (svt´s alltså) typ som när man trycker ctrl + n och det slutade aldrig. Det kom upp typ 3 fönster i sekunden och jag tryckte på ctrl alt delete men inget hände (jag prövade flera ggr). Sen höll jag in power-knappen till datorn så den stängdes av, sedan satte jag på den igen och då kom det här upp. Och då startade jag om den igen vilket det står att man ska göra första gången, men sedan kom det ju bara upp igen. Och jag fattar inte instruktionerna ?!??? Hur ska jag ställa om inställningarna om jag inte kommer in i datorn.

Någon som kan hjälpa mig? Jag är verkligen inte bra på sånt här shit när datorn helt plötsligt ser ut att komma från 1994 eller ngt.

Om ni undrar hur jag skriver nu så är det för att jag åkte hem till M´s lägenhet. Han är ju i Brasilien nu så jag har lägenheten själv, ganska mysigt men tomt :) Men på fredag kommer han hem igen :)

Order från Ellos

Pappa hämtade ut mitt paket från Ellos idag och jag kan säga att i överlag så är jag missnöjd. Tunikan/klänningen var det fel färg på, istället för vit var den vit med turkosa blommor, hemskt ful och trosorna är inte alls babyrosa som på bilden utan mer åt mörkrosa hållet. Skorna är jag däremot nöjd med, klassiska pumps som kommer funka till mycket. Och de var ju verkligen värda 99:-, sjukt billigt.

  

   Var bara tvungen att visa hur hemsk klänningen var, nu vill jag inte ens ha den vita längre för att den här var så hemsk. Titta hur den ser ut på bilden liksom. Inte alls samma klänning och det finns inte ens den färgen som jag fick hem att beställa så jag undrar hur de skickat ut egentligen. Läste på kommentarerna för denna klänning nu och då var det en tjej som också fått den blåa klänningen ?? Har de inte ens den vita eller :S Dåligt! Den tänker jag iaf retunera, resten behåller jag. Men det var nog sista gången jag beställde från Ellos...

Julklappspics

  Fina rosa resväskan jag fick av älskling

 Fotbad som man kan fälla ihop, praktiskt och det ska jag testa imorrn :)

 Iittala vitvinsglas (nu har jag 6 av varje) & stor Mateus skål

 Rosti skål/bunke, den fick invigas som popcornskål hehe

 Iittala kivi ljuslyktor

 Iittala marimekko skål, hehe det märks att jag gillar Iittala och rosa va?? :P

 Rosa småhanddukar och rosa tvål :)

 Stavmixer / elvisp, man kan göra lite allt möjligt med den.

2007: Vilket underbart år

Jag tänkte göra en liten kort sammanfattning av 2007 för det är alltid kul att se vad man pysslat med varje år.

♥ Året började en grymt rolig vecka i Lofsdalen med ett kompisgäng, väldigt kul sätt att starta det nya året, synd att det inte blev av i år igen. ♥ Den 14:e Januari tog jag körkort, det var stort!  ♥ Jag startade min sista termin på hotell-linjen, jag hade praktik 3 dagar i veckan på Grand Hotel och veckorna flöt på, smått började förberedelserna inför studenten, kul men också lite jobbigt, för jag ville inte sluta skolan. Gymnasiet var ju en så himla rolig tid och den kommer jag alltid att sakna.
♥ I Mars åkte jag och Nathalie iväg på det roligaste äventyret so far i mitt liv. Via skolan fick vi praktisera på ett Ving-hotell i Magaluf på Mallorca som aktivitetsledare. Jobbet var hur soft som helst och vi var mest lediga hela tiden kändes det som. De flesta kvällarna festade vi och hängde på Magalufs bästa bar: TreO, där vi träffade sötnosarna Anton och Danne som är ägare till TreO, alltså ett måste om ni är i Magaluf, världens goaste killar, saknar! Efter en månad var det dags att lämna Magaluf och bege sig hem mot Sverige och här väntade förberedleserna inför studenten.
♥ I April hade vi en grym studentskiva och jag gick på många andras som också var väldigt lyckade och roliga. 
♥ Maj månad var en utav de mest händelserika år 2007. Den började med att min älskade guddotter Tindra fyllde 2 år, lillplutten börjar bli stor nu. Senare kom studenmössorna och då även nervositeten. Vi hade mösspåtagning i skolan och hjälp, då kändes det att nu är det snart dags. Och äntligen den 31 maj tog lilla jag studenten i min fina Jenny Hellström klänning som jag fortfarande gillar att titta på i garderoben :P En underbar dag som jag aldrig kommer att glömma. Det roligaste var när vi sprang ut och när vi åkte på flaket, vilka minnen, saknar!  ♥ I juni var jag lite deppig de 2 första veckorna efter studenten. Jag ville inte att det skulle vara över, men jag jobbade en del då så då slapp jag tänka på det så mycket.  ♥ M och jag firade 4 år tillsammans och under sommaren bestämde vi att vi skulle flytta ihop (när vi hittat lägenhet), lyckan är på topp hehe. ♥  Senare i juni åkte vi i familjen till Parga, Grekland och det var precis det jag behövde efter studentveckorna.   ♥ Senare flöt allt på jag jobbade på Grand så mycket jag kunde och den 17 juli tog jag en bloggpaus som varade i prick en månad för den 17 augusti var jag back in business igen hehe. I slutet av augusti var vi på en grym 70-tals fest för att fira min fasters 30-årsdag som bjöd på en rejäl överraskning, hennes sambo friade och självklart sa hon ja ;) hihi romantiskt!  ♥ September månad började väldigt bra för jag och min älskling M åkte på en sista minuten till Grekland i en vecka, hamnade på jättefint 4-stjärnigt och trivdes som fiskarna i vattnet där. Vet inte i vilken månad det här passar in men hur som helst har det varit ett underbart år för mig och M också. Det känns som vårt förhållande bara blir mer och mer underbart och jag längtar verkligen tills vi får en lägenhet tillsammans vi kommer få det så bra :) 
♥ Den 1:a Oktober fyllde jag 19 år och det firades såklart. Jag gick på min arbetsintervju på Maxi och den gick som ni kanske märkt bra.  ♥ I November börjar jag på Maxi som kassörska och jobbar både där och på Grand. ♥ Och slutligen har vi då december månad där jag inte gjorde så mycket annat än jobbade, men det var kul och allt var nytt och roligt på Maxi. Vi firade en underbar jul och slutligen avslutades året med en resa till Göteborg (till Nathalie som flyttat dit) där vi firade in det nya året med en grymt rolig fest som jag gärna skulle vilja uppleva igen. Däremot inte morgonen dagen efter hehe ;)

En liten sammanfattning blev lång. Men det här året har varit det bästa i mitt liv och det har hänt så många saker som jag inte kommer glömma. Jag gjorde många stora saker 2007 som studenten, körkortet, bodde utomlands och började på mina två första riktiga jobb. Jag säger bara en sak: Om 2008 blir lika bra som 2007 då har jag ett jävligt roligt år framför mig ;)

RSS 2.0