Hemmagjort julpynt

I veckan har jag haft ett projekt. Och det var att göra en makeover på en gammal adventsljusstake. Jag har ändå sedan förra julen haft en vision om hur man lätt kunde göra om den här adventstaken och nu har jag äntligen gjort det:


Så här såg den ut från början


Efter målning nummer 1 (av 3) såg den ut såhär


Och finally, efter 3 målningar och röda sidenband i rosetter så var den klar. Jag är riktigt stolt hehe :)

Första Advent

Det är något speciellt med första advent. Det är verkligen en mysdag. Man får ta fram allt mysigt julpynt och baka lussebullar. Så idag har jag gjort precis det :)

Vi fick över M´s familj på adventfika och så fick vi dessutom riktigt fina inflyttspresenter. Av mickos syster fick vi en himla hissgardin, som jag har längtat efter den här gardinen! Bild kommer så fort jag har rullat upp den snyggt, har precis strykt hela längan och satte precis upp den men nu hänger den bara rakt ner :) Tusen tack! Och så fick vi pengar av M´s pappa som kommer att gå till köksstolarna, även där tusen tack!


Nybakta lussebullar med julmust, mums!

Önskelista

Idag är det ju första advent och efter en hel dag med lussebak och julmusik så kände jag att det är dags att dra ihop en liten önsklista till jul, dels för att många frågat :) Så här kommer den i ingen specill ordning.

♥ Bruka designskålar, helst en som den på bilden med text "Godis" i vit och rosa och "Popcorn".


♥ Viking rosa gummistövlar, stl 39

♥ Filippa K kaffemuggar i nya serien "Spalsh"


♥ Hårfön
Louis Vuitton bok "The Birth of Modern Luxury", finns att köpa på Louis vuitton i Stockholm eller på vissa nätbokandlar
♥ Babyrosa morgonrock, måste vara mjuk och mysig, inte hårt frottématerial.
♥ YSL Mascara Everlong, svart
Dior Cleansing gelee for face, lips and eyes "Gel de lait magique démaquillant"
♥ Dior Energizing toner "Tonique magique vivifiant"
♥ Laptopbricka, svart/vit
♥ Presentkort på Make up store, Åhléns, NK
♥ Fångrem till Snowboarden
♥ Tomas Sabo berlocker, tex den, den eller någon utav de här
♥ YSL Touche Èclat Radiant Touch, concealer penna, nr 1
♥ Vetekudde


Uppdateras :)

En vanlig Emilia-tisdagskväll

Nu var jag nära på att börja det är inlägget med Hej, hehe så gör jag varje gång jag ska skriva här. Här om dagen så hade jag sagt HEJ HEJ i sömnen skithögt och låtit skitglad så M hade blivit skiträdd haha. Snacka om att leva för jobbet haha jag tar med det till sängen ;) haha.

Jag såg nyss klart på One tree Hill avsnitt 12 i säsong 6. OMG! Vilket bra avsnitt. Det behövdes efter det förra tråkiga. Nu hoppas jag bara att man får se ett till nästa vecka innan det börjar bli dags för juluppehåll. Jag är mer fast än någonsin i OTH nu. Men jag har ju liksom följt det i 6 (!) säsonger, inte konstigt att man är beroende.

Jag längtar så himla mycket till julen. Man får så mycket julkänslor nu när det är så mysigt mycket snö ute. Jag vill inte att den ska försvinna :( Men snart är det iaf julledigt. Det kommer bli så skönt med 2 veckors ledighet för att bara ta det lugnt.

Nu är det sista "fullbokade" veckan på jobbet. Sen börjar det bli lugnt och vecka 50 blir sista riktiga jobbveckan för vecka 51 är det bara massa roligt som händer. Personaldag på jobbet, julfesten och lite "studie"besök för att få inspiration för att skapa en miljövänlig anläggning. Kommer bli kul, längtar redan nu till den veckan. Hihi Eleni och jag pratade redan idag om klänningar till julfesten :) Man måste ju hitta den PERFEKTA, eller hur Eleni? :)

Nu ska jag mysa ner mig i sängen med min bok. Just nu läser jag "En shopaholic säger ja", alltså trean till "En shopaholics bekännelser" Jag älskar verkligen de här böckerna och jag vill hinna läsa klart den här fort så jag hinner läsa fyran innan filmen släpps. Jag tänkte när jag läste ettan: att det här skulle bli en grymt bra film och så googlade jag det och då visade det ju sig att den höll på att spelas in. Åå snart kommer den :) HÄR kan man se trailern. Men jag ville nästan inte se den. För i min värld ser Becky inte alls ut så där och sen: VART ÄR LUKE i trailern?

Jaja :) Good night...

Utekväll med kollegorna

Igår efter jobbet så skulle vi ut några stycken och käka för att fira Anna som fyller år nästa vecka och för att det var Christoffers sista dag innan pappaledigheten. Vi möttes först upp vid medis och gick sedan till Och Himlen därtill i skrapan och tog en fördrink. Riktigt flott ställe med grym utsikt och det märktes också på priserna :)
Sen promenerade vi till Timmergatan till restaurang Sjögräs. Vi fick starta med ett glas vin i baren eftersom vårat bord var upptaget. Riktigt mysig stämning och trevlig personal. Och maten! Den var hur god som helst! Det här åt vi:




Min mat: Rådjurssadel med gräddig viltsås, rösti, lökringar, tranbär, rostade hasselnötter, höstgryta. Första bilden är på brödet de bjöd på. Det var jättesöta och GODA minilimpor! Redan då blev jag impad. Maten var så god! Allt matchade så bra i smakerna speciellt den perfekt stekta rådjurssadeln med hasselntterna och tranbären. Mmm det vill jag äta igen!


Den här tallriken tog Anna och Hanna. Det var Slätvarsfilé kokt i Pinot Noir, jordärtskocka, mild schalottenlksmarmelad, rödbetor och rimmad kalvtunga. Jag var ju otroligt skeptisk till kalvtungan men nyfiken som jag är var jag ju tvungen att smaka (se bilden hehe). Det var förvånansvärt gott, inte supergott men helt okej! Det är bara att när man tänker på vad man tuggar på så är det helt plötsligt äckligt.


Den här tallriken var Christoffers. Han tog: Duva från Bresse, blodkorv, rostad selleripuré, äpple och calvadossky, confiterad Domtagris, syrad kål. Den här rätten var jag nog ännu mer skeptisk till hehe. Mest till duvan! Men jag smakade iaf blodkorv och även den var helt okej. Men jag tror min rätt passade mig perfekt för det var det godaste jag ätit ute någonsin.



Den första bilden är på min dessert som även Christoffer tog. Det var: Kaffeparfait med rostad mandel, vit nougatpasta, karamelliserad Valhona Caraïbe i nät, havtorn och citron. Jag kan säga att det var också supergott! Men varmrätten var godare :)
Den andra bilden är på desserten som Hanna och Anna tog. Det var: Citroncurd med kondenserad mjölk, varma åkerbär, bourbon vanilj, sötad creme fraiche, muscavadosocker. Jag fick smaka lite och den var också supergod.


Efter en lyckad och mysig kväll på Sjögräs så tog vi en öl/cider på något hak på söder innan alla åkte hem till sig. Tack alla för en superkul kväll :) Det måste vi göra om. Men snart är det ju julfest :)

Sex and the city the movie

NU HAR MIN DVD KOMMIT!



Idag fick jag min Sex and the City Limited edition :) Jag beställde den förra veckan och den släpptes idag eller igår tror jag. Så fort jag har tid ska jag se den igen och se vad det är som är "extra" :)

Den var iaf superläckerd förpackad. Det är typ skinnimitation på fodralet, riktigt lyxigt hihi :)

Vårt fina matbord



Idag hämtade vi ut stolarna från Mio. Så nu äntligen har vi en komplett matsalsgrupp. Vi är jättenöjda och det matchar superfint med den svartvita tapeten i vardagsrummet. Så kommer tabletterna dessutom matcha perfekt med soffan när den kommer. Äntligen kan vi bjuda hem folk :)

Allt är som sagt från Mio. Bordet är från serien Wilma och stolarna från Åminne


Leilas kladdkaksmuffins



HÄR finns receptet på nätet, till Leilas ljuvliga kladdkaksmuffins som jag och Cissi bakade i helgen. Ni måste pröva dem!

Mumsig soppa



Ikväll fick vi för oss att laga hemgjord soppa. Vi lagade potatis och purjoläkssoppa, våran favorit. Den blev supergod! Detta måste vi göra oftare. Till soppan åt vi smarrigt vitlöksbröd.

Mio-order, igen


Anledningen till att jag inte lagt upp några bilder på vårat nya Wilmabord är för att vi inte köpt några stolar än så just nu ser det inte alls så fint ut med våra gamla fult björkstolar. Men igår var vi på Mio och beställde dessa ovan, fast utan klädd sits. De är inte Wilma stolar men de liknar dem ganska mycket och de kostade mycket mindre. De här gick på 990:- per stol medan Wilma stolarna kostade 2500:- per stol! Så vi kände att dessa är mycket mer prisvärda. De skulle komma nästa vecka så då får ni ser vår nya matsalsgrupp :)

Saffransskorpor



Förra veckan invigde jag min nya kokbok av "A piece of cake" av Leila Lindholm och jag testade att baka saffransskorpor. Det var faktiskt superlätt! Jag har aldrig bakat kakor eller liknade själv utan jag kör alltid på det klassiska: kladdkakor, tårtor och muffins. Men nu när jag har fått en så rolig och fin kokbok så ska jag brja testa mig igenom lite nya saker. De här skorporna passar superbra att göra nu till första advent eller att ge bort till någon i en fin burk. Tråkigt att allt är så onyttigt hehe för jag måste hålla mig till att bara testa en sak varje vecka. Så det får bli ett nytt test varje helg :)

 

Fixar dag



Idag har vi haft en riktig fixardag hemma. Först åkte vi iväg till Ikea, för ANDRA gången den här helgen. Vi var tvugna att åka och byta en Ribba ram som vi köpt igår eftersom att glaset på den gick sönder då vi skulle lägga i bakskivan. Det verkade som ett vanligt problem eftersom då vi ställde oss i kön för byten och återköp så hade tjejen framför oss i kön en exakt likadan ram som hade sprucket glas på exakt samma ställe hehe så vi log lite till varandra och sa bra kvalitet det här haha. Men vi fick iaf ett tillgodokort och gick upp och köpte en ny likadan. Den fungerade efter att vi hade klippt bort en cm från sidorna eftersom det var det som gjorde att den inte fungerade att få ner utan att trycka så hårt att glaset sprack.

I alla fall så kom vi hem på eftermiddagen i världens snöoväder. Men det kan gärna fortsätta snöa för det är så himla fint ute snär det snöar tycker jag :) Sedan fick vi besök av min familj och min farfar. Pappa fick direkt ställa sig och borra upp knivlist och tavellister, tusen tack! Och många tack till Farfar och Ella för den fina födelsedags/inflytts-presenten som kommer att gå direkt till de nya stolarna vi beställt från Mio.

Det här är vad vi har fått upp idag:

♥ Inramad affish från Petrified in Pink, med ram från Ikea.
♥ Pappas gamla Rolling Stones LP´s från 70-talet som står på tavelsister från Ikea
♥ Knivlist i ek som vi har beställt från Emilias pojkvän Pontus som tillverkas sånna här superfina knivlister i olika träslag. Vi valde såklart en i ek eftersom det matchar vår bänkskiva. Vi är supernöjda med den och den passar grymt bra in i vårt kök. Om någon är intresserad av att också köpa en till sitt kök så kan jag kontakta Emilia & Pontus så gör han en på beställning. Tusen tack Pontus, vi är supernöjda :) Jag fick dessutom den levererad av honom själv till jobbet hehe så vi behövde inte göra något alls. Snacka om service ;) hihi.

Myskväll med Cissi


 Igår hade jag Cissi på besök. Vi lagade först en jättegod middag som numera är med på min top 5 favoritmat: Stekt kycklingfilé med tortillabröd med guacamole, bönor, stekt haullomi, tomat, parmesan och sallad. Riktigt got och enklet att göra. Till dessert skulle vi gra Leilas kladdmuffins och som ni ser blev det en del KLADD, haha. Jag retade Cissi väldigt mycket eftersom jag trodde hon skulle vara grym på att hälla ypp smeten men nja :) haha eller vad säger du Cissi? Men dem blev hur som helst SUPERgoda! Hittills är allt jag provat från Leilas "A piece of cake" supergott!


Sen för att göra det till ännu mer tjejkväll så kollade vi på en av världens finaste filmer: PS I Love You. Vi grät såklart trots att vi båda redan sett den. Men den är ju så fin så vem kan se den utan att gråta?!

Tack Cissi för en supermysig kväll :)

Bra start på morgonen



Helgen var efterlängtad även denna vecka och i fredags hade vi en riktig myskväll. Hämtade thaimat från ett nytt ställe precis där vi bor som var mycket bra (farligt då vi redan hämtade för mycket thaimat innan vi hade supernära hihi) och avnjöt den vid vårt nya fina köksbord. Det är så härligt att ha gott om plats på bordet och slippa trängas. Detta utnyttjade jag till fullt på lördagsmorgonen då jag lagade sparris och champinjon omelett med toast till. Förut har vi inte ens fått plats med alla pålägg och juice och tallrikar vid frukostarna men nu kan man breda ut sig ordentligt :)

Äntligen Wilmabord

Ja nu har äntligen vårat bord kommit. Vi har faktiskt inte behövt vänta så länge, det kom tom 2 veckor tidigare, så totalt 3 och en halv veckan kanske.

Det är jättfint och självklart kommer det bilder snart. Men vi har inte köpt några stolar än så nu är det inte så snyggt då vi har våra gamla björkstolar till vårt svartvita träbord hehe. Men men det kommer snart. Vi har hittat ett par stolar sm liknar Wilmaserien fast den är mycket billigare. Så så fort det blir löning så blir det stolar :)

Nu ska jag sova snart. Det är så skönt att få sina 8 timmars sömn :)

God natt

Party

Nu var det extremt länge sedan jag skrev. Men jag har haft en liten datavila den här veckan som gått. Jag läser ju så sjukt många bloggar och så bloggar jag själv så jag kände att det blev lite för mycket tid som jag la ner på allt bloggande. Det hinns inte riktigt med på vardagaskvällarna. Men men nu har jag iaf bestämt mig för att skriva här när jag känner att jag hinner och så har jag dragit ner lite på allt bloggläsnade, jag har dragit ner på antalet bloggar som jag läser.

 


Men i lördags så hade jag lite fest hemma hos mig eftersom jag fyllt år. Så det blev en riktigt partykväll. Det blev middag, massa dricka och massa asgarv med tjejerna. Det var så härligt att kunna bjuda över massa vänner och känna att alla får plats och att man inte stör någon. Så det ska göras om många gånger ;)
Jag fick superfina presenter av mina söta tjejer. Det kunde inte ha blivit bättre :)

Tack allihopa för en superkväll :) Hoppas ni vill komma över flera gånger :)

RSS 2.0