Amanda you rock!

Alltså jag måste bara skriva ner detta nu!

Amanda Jensen, du är helt jävla underbar! När hon sjöng Hallelujah så satt jag helt tyst med gåshud och efter bara rann det tårar.. HELT JÄVLA UNDERBART BRA!

Den där låten har jag alltid älskat, den är så speciell. Hon sjöng den med så jäkla mycket känsla så jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner som juryn man bara ställer sig upp och applåderar. Det finns liksom inga ord!

Bästa framträdandet i Idol under denna säsong med ingen tvekan!

Lyssna och njut igen Ha högt ljud, då blir det ännu bättre (Jag har redan lyssnat flera ggr och programmet är inte ens slut än haha)

image967

UPTDATE: YEEEEES! Det blir tjejfinal i Globen. Bättre kan det inte bli! (Skulle varit Daniel och Amanda men men) De båda är värda final. Jag är nöjd. Amanda gick vidare och Andreas gick inte till final. Wiiiihuuu!!!

Måste shoppa

¨image966

Kom på att det är hög tid att handla nyårs-outfiten nu. De bästa klänningarna tar slut snabbt och man vill ju ha en som är riktigt FAB. Måste handla någon söt julaftonsoutfit också. Så undra om jag inte får ta och åka in till stan imorrn. Ska iaf leta på H&M, Oasis och Zara, för det känns som de kommer ha flest festblåsor :)
Btw får jag inte glömma att korka upp min Moët som jag av ngn anleding sparat på jättelänge i väntan på något riktigt nice att fira. Men vad är bättre än nyårsafton! ♥

Get into the groove

Santana är en väldigt skön snubbe :) Han är typ hur gammal som helst och han är grym på gitarr! Han har många bra låtar och han är expert på att samarbeta med bra artister och gör riktigt grooviga sköna låtar med dem:

De 4 första låtarna är de bästa

♥ Santana feat. Chad Kroeger: "Into the Night"  

♥ Santana feat. The Calling: "Why don´t you and I"  

♥ Santana feat. Steven Tyler: "Just Feel Better"   <---- Riktigt bra

♥ Santana feat. Michelle Branch: "The Game of love"

♥ Santana feat. Sean Paul: "Cry Baby Cry"

♥ Santana feat. Jennifer Lopez: "This boys fire"

Het i skidbacken

Nu har jag klippt ihop min absoluta dröm outfit i backen. Skulle jag få en bunt med pengar över skulle jag köpa allt det här (för det kostar långt över 10.000kr!) Jag vet jag har redan fina skidkläder (tack pappa) och fin snowboard (tack älskling) men man måste ju få drömma sig bort...

image965
♥ Jacka och byxor, Peak
♥ Bräda och sko, Burton (Fast brädan var blå, färgade den rosa i photoshop)
♥ Bindning och skidglasögon, Stadium
♥ Mössa, Gina tricot (den som jag har, då har jag iaf en sak hihi)


Plåster på såren

Efter i Idolchocken så var det iaf något som lös upp efter att en stjärna föll! Mina pojkar :) hihi Westlife var på Fredag hela veckan. I know, men jag erkänner jag gillar fortfarande Westlife och Bsb, jag kommer alltid ha kvar min lilla kärlek till boybands ;) Jag gillar ju i princip allt i musikväg. Det brukar gå i perioder. En period vill jag bara lyssna på rnb, en annan rock och en annan smörballader. Så det går i vågor.



Men åå så härliga de är, de är charmiga, det kan jag garantera ;)  Speciellt Nicky ;) Han är så snygg! Det måste ni väl ändå erkänna fast ni kanske inte gillar smörpop? :)

 <---- Ja ni ser ju kanske utan min fina markering vem jag talar om :P

Chockad!

Helt jäkla sjukt att Daniel åkte ut ur idol!!!! Han skulle ju för fan vunnit hela skiten! Jag är chockad!

Detta är en skandal!

Vet inte om jag ens vill se idol mer, det har lite förlorat sin mening nu.  Det var ju meningen att det skulle vara en tjej och en kille i finalen: Daniel mot Amanda eller Marie! Jag är glad att mamma och jag inte köpte biljetter. Det var ju Daniel man ville se live! (Iofs skulle det ju varit nice och se Kelly Clarkson som jag gillar mkt)

Update med en skön kommentar från Aftonbladet där många skriver av sin förvåning:

LÖNEFREDAG
Sorry Daniel!! Jag gissar att lönefredagen ställde till det för dig! För många "coola" människor, som älskar dig, var på krogen idag! "Bönder" röstar på bönder (och jag menar inte strikt geografiska såna)! Självklart var Andreas minst rockig, det tycker väl alla med lite känsla för hur en artist av idag ska vara.
Av evernever (idag kl 23:49)  
Svara på inlägget

Haha skön! Jag håller med!

Working Emilia

Idag var det min andra dag på Maxi och det gick jättebra. Det är skönt nu när man börjar få in de vanligaste rutinerna. Till skillnad från första dagen då allt snurrade i hjärnan haha. Det är mycket att lära sig. Nu är det bara pränta in alla plu-koder (koderna på fruk t& grönsaker) så man slipper titta hela tiden och sen lära sig småsaker som bara händer då och då. Men det ska nog gå bra, man lär sig som sagt ganska fort. Så länge det inte krånglar med kort eller rabatter så klarar jag mig själv hehe :)

Så nu ska jag på ett till träningspass på måndag sen är jag "färdig" tränad. Har fått mitt schema nu också och det ser bra ut. Jag jobbar ca 3 pass i veckan men sen kan man alltid ta extrapass om man vill så det känns bra att jag kommer kunna jobba mycket om jag vill. En annan fördel är ju att jag inte jobbar julafton (jobbar dagen innan och efter men det gör ju inget) och jag slapp jobba nyårsafton och nyårsdagen. Det var mest det jag var orolig över så nu kan jag vara lugn :)

Jag är glad att jag trivs på nya jobbet. Det känns skönt att slippa tänka på att skaffa jobb hela tiden som jag tänkte på förut. Nu kan jag va här ett tag tills jag hittar något annat :)

Let the woman eat!

Herregud! Vad är det för värld vi lever i? När Hollywood tjejerna INTE äter och bantar ner sig till stickor så skrivs det stora artiklar om deras hemska viktnedgång. Men vad ska det här föreställa?? Stackars Jessica Simpson. Ja menar vem fan äter inte pommes frites? Och lyssna på det här: "Hon ger ofta efter på kvällarna. När hon bor på hotell beställer hon en pommes-tallrik som kvällsmat. Hon vet att det inte är hälsosamt, men hon har inte särskilt mycket karaktär just nu."
Karaktär?!? Det är väl just det hon har om hon lyckas stå emot smal hysterin i Hollywood! Snacka om att de lever under press de där tjejerna. Äter de inte så skrivs det en jäkla massa om anorexia och ätstörningar men om de äter lite kakor och pommes frites så är de djupt deprimerade och tröstäter. Give them a break!

Emilia önskar sig mycket av tomten

Otroligt vad jag har kommit på mycket till min önseklista till julen. Jag har inte kommit på så här mycket sen jag var liten och önskade mig leksaker haha. Kanske är för att jag började i tid och så fort jag kommer på något skriver jag snabbt in det i blogginlägget.

Men det gillar nog mamma och pappa och älsklingen som vill veta :)

Lite uppdatering

Skrev ingenting igår eftersom jag inte hade så mycket tid över. Älsklingen och jag var i Skärholmen och shoppade lite, och började titta på julklappar. I år så sa vi nämligen att vi ska börja köpa julklappar i tid.
Idag har jag varit iväg med C och A och kollat i lite affärer. Jag var ute efter ett par gympaskor som jag kunde ha på jobbet. Jag hittade typ ingenting. De enda jag gillade kom från Ecco men de kostade ju 795:- och det kändes som lite för mycket eftersom man mest sitter ner bakom kassan. Så jag får fortsätta leta senare. Så länge får jag ta mina gamla fula Lacoste skor hehe.

Imorrn ska jag till Maxi och gå på introduktion av själva varuhuset, från 13-15 :) Men nu ska jag byta till mjukisbyxor och mysa ner mig i soffan framför Simpsons eller vad som nu går på tv.

Väcker barndomsminnen



Åå va man blir glad av att bara höra inledningen till Barnen i Bullerbyn. Det var en av mina favoriter <3

Lookalikes

image958

Den här tjejen som spelar en utav de tre Johannas i barnfilmen Stjärnsystrar, är så läskigt lik mig när jag var i den åldern. Hade exakt likadan friskyr och ansiktet är sjukt likt. Nät jag såg filmen stannade jag typ upp och ba: Men där är ju jag! Lite läskigt det där hehe. Fast det är som mest likt just på det där fotot för på andra bilder är det inte alls lika likt. Tyvärr är jag inte hemma annars hade jag kunnat scanna in en bild så ni skulle se likheten. Men ni som kände mig när jag var så liten, är det inte likt ?? Jag tycker det är nära till kopia.
Får se om mamma & pappa tycker det hehe, det vet ju bäst hur man såg ut :)

image959 image960
Lauren--------------> Jag

Sen har vi den här tjejen Lauren German tror jag hon heter, är skådespelerska. Hon ser jag också likheter i mig själv som jag ser ut nu. Förstorar man upp bilden är det inte alls så likt men när man ser den på avstånd så ser jag ändå lite Emilia i den hehe. Det är bara på den här bilden det är likt, ser man andra bilder på henne finns det knappt något likt alls. Det var faktiskt Patric som såg likheten först när han och M kollade på Hostel som hon är med i hehe.


Gimmie that ring

image957

Så himla fin diamantring. Baah! Jag är lite sådär kär igen. Jag är svag för saker som glimmar :P Fotade den från Guldfynds julkatalog. Men skulle jag gå runt med den där skulle alla tro att det var en förlovningsring :s Jag vet man kan ha den på andra handen men jag gillar inte att ha ringar på höger handen hehe. Men den är SÅ fin!
 
Jag hoppas på en väldigt snäll tomte ;) Haha

Vi har syndat

Fan! Jag och M har haft ett vardagslöfte, då vi inte ska äta godis, bakverk, läsk (light går man såklart dricka) och annat onyttigt. Detta gäller alla dagar i veckan utom fredag och lördag. Vi har (hade) hållt det i över två månader.



MEN i onsdags tog suget över. Vi kötpe en Marabou-daim 100g då vi var och tankade. Hehe vår "bortförklaring" var att jag hade namnsdag och då borde jag få en liten godbit haha.

Säger bara en sak:

Det är kört!

Haha...


Fredgasmys

Det blev en hemmakväll med familjen ikväll, mysigt. Vi åt min nya favoritmat: räkor! Räkorna var så grymt färska och goda så jag åt så mycket att jag inte ens ville ha efterrätt (och trust me, jag brukar alltid ta det hur mätt jag än är). Vi kollade på Idol såklart. Jag tyckte Daniel var bäst följt av Amanda och Marie. Det borde verkligen varit Andreas som åkt ut. Men det spelar inte så stor roll, för nu måste han ju åka ut nästa gång, annars är det ju skandal!

   

1. Nej jag dricker inte whiskey, det är pappas :P till mig och mamma gjorde jag de goda vindrinkarna i bakgrunden. 2&3, de supergoda räkorna, 4 min lilla räkmacka jag pysslade ihop.

När vi äter räkor dukar vi alltid upp massor med tillbehör som: sallad, kokade ägg, majonäs, aioli, svart kaviar (blä), vitläksbröd, toast, rödlök och säkert mer hehe bordet var probbfullt iaf. Så får alla plocka ihop sina favoriter. Jag gör alltid en macka för jag tycker det är så jobbigt att få med allt i samma tugga annars, det är ju det som är gott.

Prinsessa

image951

Detta armband passar mig så himla bra. Älskar den lilla prinsesskronan! Det är verkligen Emilia!
Fick detta superfina arband i studentpresent av farbror med flickvän och söta lillkusinen.  

Beautiful

Jag fullkomligt ÄLSKAR mina tallrikar från Mateus. Kom på att jag inte visat upp dem här än så jag la upp dem på bordet med mina Iittala röd-och vitvinsglas som jag inte heller visat:

image944 image945

    

Den prinsessiga påsen på sista bilden tog jag med för att med sånna små söta påsar kan man göra många söta deteljer med. Tex kan man fylla den med små godisar till alla runt bordet eller varför inte ge en personlig söt hälsning till varje gäst. Finns så mycket roligt man kan göra då mandukar ett bord. Nu var ju inte det här någon uppdukning eftersom jag varken har tillräckligt med tallrikar, dukar, servetter eller servetthållare (de 2 senast nämnda har jag hittat perfekta på Mio: vita linnesrvetter och vita servetthållare med små genomskinliga pärlor på, perfekt) men jag ville bara visa upp mina fina tallrikar och glas. Älskar att samla på mig fina saker..

Om jag nu bara får använda dem någongång! Suck

Att blogga är kul

Jag satt precis och funderade på mitt bloggande. Och jag kom fram till att dels är det kul att hela tiden ha något att göra när man har tråkigt och sen gillar jag att skriva ner alla mina konstiga idéer och tankar. Men framför allt så är det kul för mig själv. Jag kan gå igenom bloggen och läsa saker som jag helt glömt bort. Jag läste i veckan från i maj månad, då jag skrev mycket om studenten ♥, en väldigt glad men ändå känslosam månad. Men wow vilken glädje! När jag läste mitt korta inlägg från morgonen på studentdagen fick jag som en klump i magen. Det kändes! Känslan man hade den morgonen kommer jag aldrig glömma!

Livet går alldels för fort...

Men då är det kul att ha en blogg så man skriver ner känslor och händelser som man kanske kommer glädjas av i framtiden.

My secret dream

För er som inte redan vet det så är ju och förblir min signumlåt haha "Welcome to the jungle" med Guns N Roses. Min pojkvän har nog ett och annat att säga om det haha. Jag har alltid sagt att fy fan va coolt det skulle va om lilla jag helt plötsligt ställde mig och drog av solot i welcome to the jungle. Jag började öva massa gitarr grunder med M´s hjälp och lärde mig massor med rockriff. Hehe men jag insåg snabbt att det var en lååååång väg kvar tills jag skulle bli någon Slash.

Men med dagens teknik behöver man inte vara ett äkta gitarrproffs. Man kan spela guitar-hero! Jag har testat det 2 gånger och tyckte det var väldans kul. Men jag vart arg för att det inte fanns Welcome to the jungle. Så nu ser jag det här:



Jag vill ha GuitarHero3 haha. So i can fulfill my dream of being Slash HAHA!

Mobilen förstör ibland

Kom just och tänka på en sak. Typ alla har ju mobiler där man har så kallade "real-tones" som ringsignaler. Det låter alltså som de gör på riktigt. Även jag har detta på min mobil. MEN, det är inte alltid positivt. Min sladd till mobilen har krånglat i flera måndader så det har aldrig blivit av att jag lagt in nya låtar. Så jag har alltså haft samma ringsignaler huuuur länge som helst. Har bestämda på i princip alla som ringer mig så alla har en egen signal.

På övriga samtal startar Creed´s - One last breath, som jag verkligen gillade, förut! Övriga samtal består i princip bara av jobb och allvarligare samtal hehe. Så så fort jag hör den där elgitarren som inleder sången så ställer min hjärna automatiskt om på följande sätt: shit spring till mobilen det är jobbet=viktigt aaaah, skynda skynda, harkla sig så man låter okej, tänka igenom veckan så man vet om man kan jobba, eller få ångest för man inte orkar jobba fast måste, eller alla dessa morgonar man blivit väckt och behövs direkt på jobbet. Jag har absolut inget emot att jobba men ändå har låten framkallat lite "ångest"-känsla. Nu är det ju inte direkt så att jag hinner tänka allt det där just när det ringer men det är några av tankarna som ALLTID dyker upp så fort jag hör den här låten vare sig det är på mobilen eller på stereon.

Så den låten kommer aldrig vara samma kära creed låt, utan den är i princip förstörd eftersom jag alltid kommer koppla den till att jobbet ringer haha.

P.S jag har bytt signal nu! Hehe nu börjar det med: "It´s Britney bitch" hehe alltså Gimmie more låten, för den är jag inte fäst vid. Ska sluta välja favoritlåtar from nu.

Weeeeei

Jag har fått jobb :) Var på mitt andra möte på maxi idag och det var ett möte för att få massor med papper om arbetsplatsen och när jag ska börja jobba. Så på tisdag ska jag på introduktion och sen på onsdag ska jag börja min kassaträning. Jag tycker faktiskt att det ska bli kul och det kommer vara roligt att testa något nytt :) 

Så idag har jag något att fira :)  

Otroligt korkat

Jag gjorde nyss något så extremt onödigt och korkat. Jag ska snart iväg och jobba kväll, så jag tänkte käka lite mannagrynsgröt till lunch nu innan jag åker. När jag skulle ta på kanel tog jag ner kryddburken kryddade rejält (för man har ju ganska mycket om man jämför hur man kryddar mat med riktiga kryddor) När jag hällt klart inser jag direkt vad jag gjort när det blev alldeles för orangefärgat på gröten. Och självklart jag kryddade gröten med allroandkrydda (typ som grillkrydda). Liksom fan fan fan. fick skrapa bort översta lagret vilket lämnade typ ingenting kvar men men. Kan säga att några tyggor smakade inte direkt kanel och socker! Blää..

Jaja nu ska jag iväg till jobbet. Bye bye :)


Update: Helt otroligt hehe nu när jag diskade så bröt jag av decilitermåttet. Hur lyckas man? Fan hoppas jag inte gör ngt klantigt på jobbet nu bara. Skulle sitta fint om jag typ spillde ner ngn gäst eller ngt idag :P hehe

Fake little Ashlee

Alltså det är sjukt hur annorlunda Ashlee Simpson ser ut idag. Hon måste gjort om mer än bara näsan, som hon måste gjort om minst två ggr. Och nu har hon bantat ner sig till Hollywood-Nicole-Victoria smal. Jag tycker det är tragiskt. Hon kommer ju bli beroende av skönhetsoperationer, om hon inte redan är det.

                                 
 Före ---------------------->Senare------------------------------------> NU

Partyblåsor

   

Kollade in Asos hemsida nyss och jag är imponerad. Det var länge sedan de hade så mycket snyggt. Hittade hur mycket saker som helst som jag ville ha, smycken, klänningar, väskor, skor och lite andra roliga saker. Plockade ut några fina klänningar och lite fina partyväskor. Eftersom jag hittade så mycket kan jag inte visa allt jag, dessutom sitter jag vid den bärbara datorn och allt blir mycket jobbigare då hehe :P

   

Emilia

image930

Idag har jag namnsdag hihi. Så grattis till mig och alla andra Emilia ute i världen :)

Till Camilla

Måste bara göra ett inlägg till Camilla som TOG KÖRKORT IDAG!! GRATTIS!!

Nu kan vi båda brumma runt på äventyr ;)

Gräddig sås till kyckling

Här är recetpet på den goda såsen jag skrivit att jag gjort till kyckling med ris & kyckling med pommes

Jag har inget "riktigt" recept utan jag brukar bara höfta på hur mycket så det här är ungefära mått, man får smaka sig fram helt enkelt.

Det finns 2 olika sätt att göra den i början:
Till och börja med brukar jag använda spadet från kycklingfilérna efter man stekt den, då gör jag såsen direkt i stekpannan, annars då jag köper färgiggrillad kyckling häller jag i spadet från påsen i en kastrull och gör samma sak där.
♥ Om man gör den direkt i stekpannan kan man hälla i lite vatten (½ dl vatten) så det som ger smak löses upp. Det behöver man självklart inte när man gör i kastrull.
♥ Häll i grädde (jag brukar ta 1½-2 dl när jag gör till 2 personer) man kan minska på lite grädde och ta lite mjök om man inte vill ha så mycket grädde, ca 1 tsk kalvfond, ca 2 tsk svampsoja (häll i tills såsen blir lagom brun när du rört om), sedan har man i några skruv svartpeppar, och fransk salladskrydda (jag gillar att ha ganska mycket eftersom den är så god).
♥ Koka upp under omrörning
♥ Om såsen är för tunn brukar jag ha i lite vetemjöl, egentligen ska man ju ha majsenamjöl men det går bra med vanligt.

Alla ingredienserna som behövs:
image929

Jag brukar alltid äta den med kyckling men den är säkert gott till annat också :)


Älskade Astrid Lindgren

Just nu sittr jag och tittar på Äskade Astrid Lindgren på tv4. Och jag vet inte varför men jag får en lyckokänsla i mig när jag ser på programmet. Varje litet klipp de visar på saltkråkan, pippi, emil, barnen i bullerbyn och ja alla underbara historier så får man verkligen en speciell känsla i kroppen. Jag har verkligen älskat alla astrid lindgrens böcker och filmer när jag var liten. Det är dem jag växt upp med och de kommer alltid liksom finnas kvar i en. Jag vill verkligen att mina barn ska få se alla filmer lika mycket som jag. Vill nästan köpa alla dvd:s nu så man är säker på att ha dem. Tänk efter egentligen hur mycket hennes alla berättelser berör. Bröderna lejonhjärta som är så vacker, barnen i bullerbyn som gör en lycklig (och vilja flytta ut på landet hehe), Emil i lönneberga som gör en busig och pippi som gör en modig, allt som barn behöver. Jämför de med alla dessa meningslösa tecknade serier som barn tvingas titta på på tv nu. Jag är verkligen glad att jag fått växa upp med alla Astrids berättelser. Hehe som när M sa att han knappt kollat på någon utav Astridfilmerna, så blev jag typ ledsen i själen haha att han inte fått se dem.



Men de är ju SÅ underbara! Jag kan se dem lika mycket nu som när jag var barn. Så fort de sänds på tv brukar jag sitta och titta, för det är så mysigt hehe.

Det var lite kul att de intervjuade bla. de som spelade som Ida, Pippi, Jonathan och Pella alla som äldre. Kul att se hur de ser ut nu, det är ju människor man tittat på och lekt som liten.



Jag tycker Astrid Lindgren ska få Nobelpris! (fast hon är död). Det är skandal att hon inte fått det. Hon är värd det!


Live

image922

Så här ser det ut här hemma hos M just nu... Men tyvärr är det plusgrader så det lär bara bli massa slask och det vill vi inte ha! Men det är fint så länge snön ligger kvar :)

Klart kameran ska få vila snyggt

 

Klart min rosa lilla sötnos ska få vila i ett snyggt rosa fodral. Hade helst velat ha ett babyrosa men det verkar inte finnas så det fick bli det här som jag köpte på Siba för 149:-. Så nu slipper den ligga i ett svart tråkigt fodral och nu blir det ännu roligare att ta fram kameran hehe :)

Jummie



Igår åt vi riktigt god mat. Det blev kycklingfilé med pommes och min (fast mamma lärde mig) supergoda sås som är så god så man typ slickar tallriken hehe. Det kanske ser lite flottigt ut på bilden men det är inte det, det är faktikt riktigt gott med pommes till. Men med ris är det super också, allt passar med den goda såsen.  M satt iaf bara och sa mmmm hela tiden :P så han tyckte om det.


Aaawh

image916

 

Jag satt och kollade igenom min hårddisk och såg Newlywedsmappen men alla säsong 1 avsnitt (de andra har jag på dvd hihi) och var tvungen att kolla på första avsnittet när de gifter sig. Aaawh, säger jag bara jag får gåshud varje gång jag ser det. De ser så lyckliga ut :( Varför skulle du göra slut, varför!?! :(

Och hennes klänning och och bukett och håret och ALLT är så fint!

My new bag

 

Köpte en ny liten kuvertväska när jag och mamma var i skärholmen för att köpa farsdagpresent. Gick förbi den på Åhléns och såg att den bara kostade 99:- så jag kunde inte lämna den :P Kanske blir det en passande väska till nyår eftersom den är guldig. Hittade en annan silvrig liten patryväska med paljetter som jag också föll för och den kostade bara 149:- så jag är sugen på att köpa den med :) Får se...

Vilken frulle

 

Imorse åt jag en riktig lyxfrukost (iaf för mig). Mamma hade skickad med mig massor med färska räkor och kokade ägg hem till M så jag hade alla ingredienserna för en mumsig räkmacka. Den var såååå god :)

Fredagsmys

Ikväll har Cissi varit över och vi har haft myskväll. Vi hämtade mat från gulan och jag tod min kära räk&avokadosallad. Mums. Sen tittade vi lite på idol och sedan kom vi på att vi skulle se den uberromantiska filmen "The Notebook" som jag otroligt nog inte sett, vilket cissi hade som hon kom fram till mitt i filmen haha. Den var mysig och riktigt romantisk och jag grät såklart i slutet :P I know, I know :P

   

Till det hade vi massa gott: Plockgodis, Marabou Daim och sen gjorde vi hallon&blåbär-smoothies. Hehe det var lite kul att göra dem eftersom att M inte har någon mixer så vi tog elvispen. Det gick faktiskt hehe men några stora bitar fick man med :P När jag diskade mitt glas nyss (hade inte druckit upp allt) så rann det ut en stor bananbit i hehe såg lite roligt ut. Jaja de smakade gott iaf och de blev härligt rosa, med rosa sugrör också såklart (inte för att det gick att få upp ngt med sugrören eftersom det var bitar i men iaf det är sött).

  

Och hör och häpna mitt under kvällen framåt 12 tiden så började det snöa. Så det var första snön jag såg i år (missade när det snöade förra helgen). Det är alltid något magiskt med första snön, vet inte varför men jag blir alltid glad. Det är mysigt. Så länge man inte måste vara ute hehe så är det fint :) Jag äskar hur snöflingorna glittar när man tar kort med blixt. De skimrar nästan i olika färger, så vi tog lite kort med Cissis kamera :)

På tal om soppa



Som jag sa förut så är vi inne i en soppa-period. Så dagens middag blev Potatis-och purjolökssoppa. Passade bra eftersom jag åt en stor sallad tidigare till lunch när jag och Cissi var i Skärholmen och letade fars-dagpresenter. Det var lite kul faktiskt. VI hade precis köpt våra räl och avokadosallader och satt oss ner och tagit första tuggan och konstaterade hur gott det var. Och då gick brandlarmet! Det var högt som f*n! Och den sa att alla måste lämnade byggnaden och bla bla bla. Så vi fick ta med oss våra sallader ut i härliga 4 grader. Vi kunde ju inte lämna dem på platserna och vi var ju hungriga! Så vi satt ute på skärholmens betong"bänkar" och åt sallad i 4 graders kyla haha. Men efter typ 10 min fick vi gå in igen. Så det blev bra iag :)

Barn gillar kiss & bajs

image903
Skrattar alltid när jag ser den här boken. Den heter "Bajsboken" och handlar precis om det som titeln säger. Barn gillar verkligen den här. Tindra, min guddotter, älskar den här boken eller varje gång jag har varit barnvakt och vi läst saga innan hon ska sova så vill hon alltid att vi ska läsa den här. Hehe hon är 2 och ett halvt år så hon förstår ju allt hehe men det som är så kul är att när man läser så sitter jag och skrattar för den är så sjuk hehe. Det är massa bilder på bajs (tecknat såklart) och så står det typ Bajs är si och så, djur bajsar så och hur toaletten funkar och så. Och Tindra gör så himla roliga ljud när hon ser bilderna. Hon sitter och säger: UUUsch! Äckligt! Blääää, eckligt (hon säger det sådär gulligt med E). Jag lyckades filma det med mobilen senast hehe blir så glad när jag kollar på massa roliga klipp jag har på henne när hon är sitt underbara lilla jag :) Hon börjar bli så stor nu. Hihi, min lilla prinsessa...

Rosa förkläde??

Alltså jag hittar det ingenstans. Det måste ju finnas, för man ser ju folk som har det här och där. Ja vet man kan sy ett själv, men det får bli min sista utväg hehe. När man söker runt på google hittar man ingenting. Det enda rosa jag hittade i sverige var det på bild ett men det är för barn under 4 år haha. Men det är väldigt sött :) De andra fina är från amerikanska hemsidor. JAG VILL HA! Kommer bli så mycket roligare att laga mat med ett sött förkläde :)

   

Dålig reklam

image898
Har ni sett reklamen för Colorcather?

Helt sjukt dålig reklam. Den utspelar sig ungefär såhär:

-"Älskling, ser du den där vita lådan där borta?"
Mannen tittar på den som en liten hund
-"Det är en tvättmaskin" säger hon med en nästan hånande röst
Mannen har blicken: Aha och lägger i ett vitt och ett rött plagg i tvättmaskinen.
Sen babblar de på om produkten som är en lapp man lägger i tvätten som "drar åt sig" färgerna så man kan blanda färger när man tvättar.
-"Så nu slipper du rosa underkläder älskling" säger frun i slutet.

Jag blir irriterad när jag ser den. Ja menar de säger ju i princip att män är så korkade att de inte vet vad en tvättmaskin är. Och dessutom att de skulle va så dumma att de brukar tvätta fel färger. Jag tycker synd om männen hehe. Skulle det vart en reklam då kvinnan blir fördummade på det här viset så skulle det bli ett himla liv.
Det finns en annan reklam för diskmedel, vet inte om den sänds på tv längre men där har kvinnan köpt ett nytt diskmedel till diskmaskinen och mannen står bredvid och kollar på också här som en liten hund. Sen när disken är klar tar mannen upp den och kollar på den och säger: Waaoo. Kvinnan säger skitstöddigt: Ställ den i skåpet. Haha också i denna reklamen framställs mannen som korkad och dum och kvinnor som hemmafruar som bossar sina män haha..

Skrattar varje gång jag ser dessa reklamer ;) hihi

Kladdigt och gott

   

Aftonbladet har en liten kladdkakespecial. Passa mig utmärkt eftersom jag älskar choklad :) Tror jag ska testa baka den på bild 1, en kladdkaka med smulig chokladkolatopping. Låter mumsigt. Tycker det är roligt att testa lite nytt. Så man inte bara göra samma gamla klassiska kaka jämt. Ävn fast det är riktigt gott också :)

Recept på: Kladdkaka med smulig chokladkolatopping

Ger 12 portioner

Tar 40 minuter + tid i ugn
 

KAKA:

200 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 krm salt

TOPPING:

75 g smör

3/4 dl strösocker

3/4 dl ljus sirap

1 dl vispgrädde

2 msk kakao

2 1/2 dl smuliga frukostflingor, exempelvis Start

Gör så här:

1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron. Bryt ned chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet.

2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ned chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ned i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt.

3. Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp.

4. Koka under omrörning på medelvarm platta tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använd gärna en termometer. Kolan är klar vid 114 grader.

5. Dra kastrullen från plattan och rör ned flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.


Soppa

Jag är inne i en sopp-period nu. Jag är typ sugen på soppa hela tiden haha. Jag har inte direkt gillat det förut så nu när jag "upptäckt" det så vill jag ha det hela tiden :P Men det är kul att testa nya soppor och olika goda färska bröd till. Ska ge mig på att göra en egen potatis&purjolöks-soppa snart, för det är både min och M´s favorit. En annan favvis är Sparrissoppa (eftersom jag älskar sparris).

  

Önskelista till jul

Lika bra att börja skriva upp saker nu så man inte glömmer bort sånt man kommer på i farten :)

♥ Viking Gummistövlar, Rosa såklart, finns att köpa här 

Emilia-halsband i guld från Supastar Längd: 45 cm, kedjetyp: Kabelkæde

♥ Ittala Essence vitvinsglas, 1 set (=2 glas)

♥ Mateus tallrikar: Stora vita och de mindre i ljusrosa

Ittala Kivi ljuslyktor, i olika fina färger

♥ Rosa köksförkläde (Behöver inte vara rosa men det ska vara sött/gulligt)

♥ Titan resväska i ljusrosa, näst största eller största, finns på Åhléns

♥ Ljusrosa morgonrock, helst en Lexington :) Men självklart finns det andra fina så länge materialet är supermjukt.

♥ YSL mascara, den som är helt guldfärgad  

Sex and the city boxen med alla säsonger

Hello kitty pyamassset från H&M, det bruna i stl. S

Grå pumps, från skopunkten i stl. 39

♥ Presentkort på Oasis

♥ Sport-BH

Ring från Guldfynd ;) Hihi

♥ Stavmixer

♥ Drink Shaker (Helst en i "suddig silver")

Iittala Marimekko skål i rosa

Friis & Company väska, finns på Wilma´s i Skärholmen

♥ Margrethe skål från Rosti i babyrosa, finns tex på Cervera

♥ Inredningssaker från Sia; ramar, ljusstakar, allt från Sia är fint


Uppdateras...


Puppie

Nu har jag fått tillbaka min "vill-ha-hund" tanke. Men vem får inte det när man ser dessa sötnosar. Längtar tills man har det stabilt när det gäller bostad och jobb så jag kan skaffa min lilla puppie. Hehe jag som längtar tills man får en bebis skulle ju älska att ha en lite puppie som man får behandla som en prins/prinsessa. Här är mina namn som jag samlat på ett tag för min framtida yorkshireterrier-älskling:

♥ Puppie (Min vovve borde verkligen heta det eftersom jag alltid säger att jag längtar efter min lilla puppie)
Bobbie
Muffin
Bamze
Lilleman

Mimmi
Bambi
Sessan

Lättpåverkad, jag?

Jag är verkligen butikernas dröm haha. Jag påverkas så himla lätt av reklam och hur de lägger upp saker i butikerna. Jag väljer alltid den finaste förpackningen och går ofta omvägar fast jag bara ska handla snabbt. Hehe men men vad ska man göra :P

Kom nämligen och tänka på detta när jag såg den här

Då var det måndag igen

Idag var mamma och pappa lediga så då har vi lagt ner tid på vardagsrummet. Mamma målade klart taket vitt. Vi åkte och tittade på tapeter hos Colorama och hittade hur många snygga som helst. Tog med hem lite prover för att testa mot väggarna hemma. Sen målade mamma och jag på en grundfärg som man ska ha på väggarna så inte grundtapeten kan lossna. Hehe så först grundfärg, sen grundtapet och sen äntligen den riktiga tapeten.


   
Kaos och lite tapeter. Den till höger är favoriten hittills till fondväggen.

Just nu sitter jag och lyssnar på mina favoriterpojkar. Himla bra skiva. Glömmer aldrig när jag träffade min favorit i underkläder på hotellet. Ibland är det riktigt bra att jobba på Grand Hôtels roomservice ;) Ett moment jag kommer minnas forever haha. Nog många tjejer i världen som skulle vilja se den synen hehe ;) Mmmmm.... haha


Lördagens



♥ Klänning/top, Gina tricot
♥ Skärp, Asos
♥ Strumpbyxor, Lindex
♥ Skor, skopunkten

Helgen som gått

Helgen börjar lida mot sitt slut tyvärr. Men jag har haft en riktigt bra helg.

I fredgas var jag och M och käkade på Ciao Ciao due. Himla mysig italiensk restaurang med underbart!! goda vedugnspizzor. Det var den godaste jag ätit i hela mitt liv! Jag åt en med mozzarella, oxfilé, sparris, körsbärstomater, vitlök och basilika. Vi kunde inte motså att ta efterrätt även fast vi var mätta. Men de hade ju pannacotta och det ville man ju prova. Även den var underbart god och serverades med en rabarberkompott. Mums, det får bli ett måste att gå dit igen. Rekomenderar det verkligen. Inte så farligt dyrt heller, men boka bord för de har alltid fullt. Tack älskling för en jättemysig kväll :)

På lördag var det partytime. Vart utgång med Camilla och Paulina och massor utav deras kompisar. Vi hade bestämt att föra på Viper room för att de har shots, cider och ölk för 19 kr. Så vi gick dit först men stannade bara 20 minuter för det var väldigt B och då tyckte vi att vi lika gärna kunde skynda iväg till Vanilla Club innan vi behövde betala inträde. Så det var där vi hamnade tillslut och det var en riktigt bra kväll. Blev hämtade av M också, vilket var väldigt bekvämt. Hehe men vi alla var hungriga på vägen hem så vi stannade vid en grill på söder som typ var den segaste ever! Vi stog ute (i minusgrader) och väntade säkert en halvtimme på att få mat hehe medan M väntade i bilen. Camilla lyckades även med att bli hotad av en skitäcklig stor biff som trängde sig i kön. Hehe full som hon var började hon kaxa och sa att han minsann skulle ställa sig längst bak i kön. Han tittade typ ner på henne och sa "jävla fagget" haha och Camilla sa är det du bästa du kan komma på, jag kan inte ens va en fagget. Då kolla han på henne och sa passa dig fuck off! Paulina och jag (rädda, hehe men han var enorm) drar bort camilla och säger åt henne att vara tyst haha. Han ranglade iväg senare när han fått sin mat. Han måste ha varit hög eller något.

Jaja en bra helg har jag iaf haft. Söndagen har bara bestått av att sova :P Har varit lagom bakis. Men men det hör väl till att sova till klockan två och sen typ kolla på tv hela dagen.

Hoppas alla har haft en bra helg iaf :)


Mamma & jag goes Martin Timell

Idag har mamma & jag satt i gång med renoveringen av vårat vardagsrum. Så idag plockade vi bort möbler och småsaker och började riva tapeter. Skönt att det äntligen blir gjort, vårt vardagsrum har ju inte varit något att skryta om direkt haha. Men så här renoverar man girliestyle:


 

Vindrink & fredagsrenovering ;)


Dagens

 

♥ Mössa, Gina Tricot
♥ Scarf, H&M
♥ Grå stickad kofta, H&M
♥ Svart klänning/top, Gina tricot
♥ Strumpbyxor, Lindex
♥ Armband, Lindex
♥ Halsband, Asos
♥ Skor, Skopunkten

Dagens accessoar:      ;)


Jag lyckades med något jag endast gjort max en gång tidigare i mitt liv. Jag gick (på något konstigt sätt) in med tummen i vägglisten hemma. Och den träffade så hårt att nageln gick av på mitten. Alltså den sprack liksom på mitten och den satt fast med typ bara 3 mm. Men eftersom det gjorde så jävla ont så kunde jag inte klippa bort nageln. Det blödde ju och massa blääääää. Usch jag klarar inte av sånt här. Så nu måste jag gå med plåster tills den växt upp lite så jag kan typ klippa av halva min stackars nagel. Hur fan lyckas man alltså?? :S


I´m longing for a...

COSMOPOLITAN!

image880

Vet inte varför men hela veckan har jag varit sugen på en Cosmopolitan. Så nästa gång jag går ut måste jag ha en direkt hehe. Det är ju min favvo i baren. Och nej det är inte bara för att Carre dricker den utan för att den är SÅ god. Jag är ju ett stort tranbärjuicefan ;)

Ciao Ciao due

Så mysigt, imorrn ska älsklingen och jag ut och äta på Ciao Ciao due. Verkar supermysigt och jag älskar ju italienskt så det blir nog pasta för min del :)

Mums blir hungrig av att bara spana in deras hemsida. Återkommer med recension på lördag.


My Mary Jane shoes



Fergie´s "My Mary Jane Shoes" det är skönt gung i den. Fast den blir helt crazy i slutet. Men ingen skulle ju tacka nej till ett par klassiska Manolo Blahnik Mary Jane skor. Som enligt Carrie är en "urban shoe myth"


Hot or what?

Okej alla vet att min favoritfärg är rosa och alla vet att min favoritbil sedan mååååååånga år tillbaka är Audi TT. Tror ni inte jag typ dog när jag såg den här:


image875

  

I WANT ONE SO BADLY!!!

Haha sen vill jag av ren tur få bokstäverna FAB i regestreringsnummret. Fatta va coolt!


RSS 2.0