Hjälp mig välja?

Imorrn ska M och jag på 50års fest. Det är hans chefers genemnsamma fest så det kommer alltså vara deras bekanta och M´s kollegor på byrån. Jag har inte träffat någon innan vilket gör klädval svårt hehe...

  Alt. 1: Blå klänning med (eller utan?) vitt linne under och beiga jackan över med vita skor 

 Alt. 2: Blå skjortklänning med antingen svarta strumpbyxor (?) leggins (?) eller transparanta strumpisar (?), kan inte ha utan för det såg jätte naket ut från sidan. Vilket är bäst?

 Alt. 3: Marinblå tubklänning som jag inte riktigt vet vad jag ska ha till, svarta eller vita pumps? Och med vit eller gul?

Jag hatar att inte ha någon att fråga om råd. M kommer inte hem förns sent ikväll eftersom han är på Kizz-konserten och då orkar jag inte pröva allt. Och imorrn åker han till jobbet på morgonen och eftersom han inte hinner åka hem emellan (tack vare sthlms maraton) så måste vi mötas vid strömkajen där vi skulle mötas enligt inbjudningskortet. Hade man bott hemma hade man kunnat fråga där men nu är det jag själv här så då hoppas jag på att få lite åsikter. Inte för att jag brukar ha många kommentarer men om ni har en liten åsikt får ni gärna skriva ner den :)

Vilket väder!

Herregud vilket underbart väder det är idag. Och tydligen ska det fortsätta vara så här, härligt! Jag har legat ute och solat i bikini på altanen i några timmar, klarade inte mer för det var så himla varmt. Nu är jag jättesugen på att åka och bada. Hoppas man kan göra det nästa vecka kanske.

Idag är det ett år sedan jag tog studenten! Kan inte riktigt förstå att det gått ett år redan, vart försvinner all tid? Snart ska jag på min barndomskompis studentmottagning, jag kommer bli nostalgisk och tänka tillbaka på min. Hinner bara vara där i någon halvtimme sedan ska jag hinna med bussen och möta upp M´s syskon i centrum för att ta tåget till stan där vi ska ut och käka och gå på bio.

Nu ska jag ut och njuta av vädret igen :)


Coola Duffy



Var bara tvungen att lägga upp Duffy´s "Rockferry" också. Duffy är så grym! Hon är min favorit just nu. Förra månaden var det Colbie Caillat´s album coco som jag lyssnade på hela tiden. Denna månad är det Duffy. jag älskar när man hittar en skiva där alla låtar är bra. Vanligtvis så är det ju bara 3-4 låtar som är bra på en skiva och därför är det ju så kul när man hittar en där man tycker alla är bra :)

Just nu..



.. sitter jag och diggar Jordan Sparks och Chris Brown´s "No air" på typ högsta volym :) Den är så bra!

Min snygging

  

När jag ändå surfar på People.com så är det klart man spanar in vad som är nytt med min snygging John Mayer och ja han är lika söt som vanligt och en kändisflickvän rikare. Han dejtar ju Jennifer Aniston nu. Jag blev ganska chockad när jag läste det för några veckor sedan, skulle blogga om min chock haha men det glömdes bort. Jag blev bara så förvånad för efter att ha varit tillsammans med Jessica Simpson så känns Jennifer Aniston så gammal på något sätt hehe. Aniston är skitsnygg, jag säger inget annat men jag vet inte om jag tycker att min hubbie ska bli som alla andra hollywood boys och go for old stuff haha :P

Och jag tänker tjata igen: KOM TILL SVERIGE JOHN!

Update: ÅÅå nu vill jag se honom ännu mer han turnerar just nu i USA och gissa vem han turnerar med: Colbie Caillat, som jag gillar så mycket. Varför bor man inte i USA?

True hollywood romance

   Bild: People

Jag tycker Blake Lively och Penn Badgley (Serena & Dan i Gossip Girl) är så söta tillsammans. Det är SÅ gulligt när par från serier är tillsammans på riktigt. Som Seth och Summer (O.C) och Lucas och Brooke som tom var gifta (OTH), men båda de två sistnämda paren är inte tillsammans idag vilket är tråkigt för alla vill ju se dem tillsammans ♥

 

Gårdagens köp

    

Idag var jag i skärholmen med Ange det blev en del shopping och det är alltid lika kul att komma hem med nya kläder. Det är en konstig måbra känsla man har när man handlat fina saker :) Jag köpte iaf en jättesöt förklädesklänning (min favoritmodell på klänningar), en basic vit bomullskofta som var jättemjuk och skön och en blommig blus, allt från Vero moda. Sedan blev det även en tee med rosett-tryck från Gina tricot. Och sen bytte jag ett par skor jag köpte på Belle Shoes förra veckan. Jag hade köpe ett par vita ballerinas men de gjorde så fruktansvört ont i fötterna när jag provgick dem ordentligt hemma så därför bytte jag dem till de här söta istället, mycket bekvämare! Irriterande dock att man fick tillgodokvitto på 100:- (mellanskillnaden på skorna) istället för kontanter. Men så är det ju på småbutiker :) Nu måste jag bara komma ihåg att jag har 100:- där i ett år hehe :)

Bästa radarparet...

.. måste vara JD och Turk från Scrubs, älskar dem helt enkelt! Scrubs är klockrent och ingen annan serie är så jävla sjuk som den. Nu ska jag fortsätta på scrubs som går på tv6. Det är min kvällsritual haha jag tittar alltid på scrubs innan jag somnar :)



It´s guy love.. between two guys..... haha

Tävling



Jag är med och tävlar om presentkort på 600 kr hos SF Bio på Josefines blogg http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/

Alltid kul att vara med i tävlingar och såklart är jag med i Josefins tävling om biopresentkort. M och jag är ju bioälskarna nummer ett. Vore väldigt kul med ett presentkort :)

Vill ha, vill ha, vill ha...

Gjorde min gamla vanliga hemnet-runda (jag kollar hus i enskede, lägenheter i vårt område och lyxlägenheter i city) och kikade efter om det hade kommit in några nya objekt att drömma över. Till min stora förvåning ser jag det HÄR, mitt drömhus! Jag skrev om det för ett tag sedan att det var så fint och det är precis ett sådant jag vill ha i framtiden. Och nu ligger det ute igen, det blev alltså inte sålt för det priset säljarna ville ha. Så nu ligger det på acceptpris på 6 mille. Jag trodde de skulle bli sålt direkt men det är ju som sagt sjukt dyrt, hade det legat mer "inne" i enskede typ gamla enskede hade det nog blivit sålt direkt men det här ligger ju mer åt Skarpnäck-hållet och då kanske folk inte vill betala lika mycket. Men men nu får jag iaf tillfälle att spara alla bilderna hehe för jag har ju min lilla inspirationsmapp på datorn och där ska kök och vardagsrums bilderna in! 

Jag vill bli rik så jag kan få ha fint hus :) hihi 

Porslin

  
Bilder: Mateus.se

Åå jag sitter och surfar runt på härliga hemsidor och så hittade jag till Mateus hemsida och blev påmind om att jag måste köpa fler tallrikar. Har hittills 4 rosa mönstarde och en stor vit mönstrad och en rosa salldsskål. Jag vill köpa 3 till vita tallrikar så jag har 4 och sen vill jag köpa de vita mönstarde kaffekopparna (de som finns på bild nedan fast jag vill ha vita)


Flowerpower

  

Köpte bara blommiga saker igår :P En söt blommig topp från H&M och ett par jeansshorts. Och sen det super blommiga förklädet från hemtex som jag bara var tvungen att ha för det var så gulligt.

Imorrn blir det mer shopping. Måste köpa en klänning tills på lördag då vi ska på 50årsfest och sen lite presenter till kompisar. Nu ska jag sussa, god natt :)


Tjejkväll med schlager


Myskväll med massor av godsaker...

Igår var det en riktigt bra eftermiddag för mig. Jag jobbade till 15, egentligen skulle jag inte ha jobbat alls och cissi och jag hade planerat en dag i skärholmen men eftersom jag ändå slutade okej tid så plockade hon upp mig på jobbet och så åkte vi dit en snabbis. Jag hittade en topp och ett par shorts på H&M som jag kan visa senare. Jag var på jakt efter ett förkläde jag hittat på hemtex förra veckan. Men så var det SLUT på Hemtex i skärholmen och jag fick panik. Just bara för att jag äntligen hittat ett perfekt hemmafru-sött-super-girlie förkläde som jag letat efter i ett år så är det slut! Men som tur var så stannade vi på hemtex i heron city och där fanns det, pjuu. 

Efter shoppingen åkte vi till Maxi och handlade gosaker till vår snackskväll: Marabou daim, morötter & gurka med dipp och tacochips med guacamole, mums. På vägen hem från maxi så beställde vi mat när vi lämnade parkeringen. Haha sen åkte vi hem till oss och började traska upp mot lägenheten och så kommer jag på och får fram asgarvandes:

- MATEN!? Och cissi tittar bara skitförvånat på mig och säger:
- Men jag har ju den här och håller fram maxipåsen?
Jag asgarvade så jag fick bara fram - MATEN!!! Haha
Cissi säger igen: -
Men hallå jag håller ju i den! Och sen efter någon sekund tänds en lampa i hennes huvud och hon börjar asgarva och vi åker såklart och hämtar våra sallader och dör av skratt hela vägen till pizzerian... Sånt här händer bara när Cecilia och Emilia är tillsammans haha...

Vi hade iaf en väldigt mysig kväll framför schlagern, trots att cissi inte är något fan av det hela. Men man hinner med väldigt mycket girltalk när alla dåliga låtar uppträdde :)

Grym ny design!

Som ni ser så har det skett lite förändringar i min blogg. Världens bästa Cissi har gjort min fina blogg design. Jag är så nöjd så jag vet inte vad jag ska säga :) Den är rosa och SÅ Emilia. Tusen TACK Cissi

Cissi frågade först hur jag ville att den skulle se ut och såklart sa jag rosa först. Och efter att ha funderat på vad jag ska ha på headern så kände jag att min speedy (eller Louis som han heter, hehe) måste vara där för det var ju den som var stora anledningen till att jag började blogga, haha knasigt ja vet. Jag drömde och drömde om den där väskan och jag tjatade och tjatade och drömde lite till hihi, sen blev den min. Jag läste alltså andra tjejers bloggar som hade fina väskor och då ville jag också starta en blogg och därför känns det som att den ska vara med på headern :)

Nu kommer det vara mycket roligare att blogga när jag har en så fin bloggdesign :)

Håll i hatten

Jag skulle då inte våga bada på den här beachen i Saint Martin i Västindien. Haha snacka om läskig känsla att stå mitt framför där stora boing plan landar. Jag skulle få panik haha :P


Bild: Aftonbladet

Den är hur som helst med på listan över världens mest läskiga landingsbanor som aftonbladet skriver om idag.

Hej igen

Har inte haft tid eller lust till att blogga senaste veckan. Har jobbat mycket som vanligt och dessutom är jag sjuk och jag hade glömt kameran hemma så jag hade inga nya bilder, så bloggningen har inte blivit prioriterad.

   

Här är iaf från i fredgas då vi firade pappa som fyllde år. Vi åt supergod mat: Förrätt som jag la upp (fast inte åt för jag gillar inte rom och kaviar), varmrätten var grillat kött (kommer ej ihåg vad för något) med potatisgratäng, sallad och någon slags vitlöksost, till efterrätt gjorde jag ju som sagt hallonpannacottan som jag publicerade i inlägget nedan. Den var smarrig men jag kommer nog skippa limen nästa gång för den tog över vaniljsmaken. Så synd att bilden på pannacottan blev oskarp jag hade lite bråttom eftersom alla satt och väntade på dessert :) Och såklart fick pappa fin-fina presenter, champagne och en hotellvistelse med mamma av oss i familjen.

Nu kollade vi precis på Schlagern och såklart gick ju Perelli vidare. Men jag tror inte hon vinner allt, men det är ett bra bidrag men det är för "svenskt" och klassiskt. Nu ska vi gå och lägga oss :)

God natt :)

Grattis pappa

Idag fyller min pappa år :) Så det ska vi fira ikväll med middag och efterrätt. Jag ansvarar för efterrätt och jag hade tänkt att pröva på ett recpet jag hittade på nätet på hallonpannacotta. Kommer inte ihåg vart jag hittad det men jag hittade det på datorn i min mapp där jag spara recept jag vill testa någon dag :)
Till dagen i ära är jag ledig också (skönt eftersom jag jobbar hela helgen) så nu ska jag bege mig ut på promenad och promenara hem till mamma och pappa där jag ska städa och laga pannacottan.
Tråkigt att det är så kallt och trist väder ute nu. Det som var så fint förra veckan. Hoppas värmen kommer snart!

Här är receptet om någon mer vill pröva:



Ljuvlig efterrätt till både smak och utseende. Portionerna blir inte jättestora, men eftersom den innehåller ganska mycket grädde blir man nöjd och belåten ändå. Lågt GI, men naturligtvis kaloristinn. En typisk festefterrätt som är lätt att förbereda och svår att misslyckas med!


4 portioner

Tid: 20 min + 2 tim i kylen

  

2 gelatinblad

3 dl frysta hallon

2 dl matlagnings­grädde

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl fruktsocker

Rivet skal från

en limefrukt

1 vaniljstång

  

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.

2. Lägg de tinade bären i matberedaren och kör till puré och sila. Spara en liten del av purén till dekoration och häll resten i en kastrull tillsammans med fruktsockret, matlagningsgrädde och vispgrädde. Låt blandningen koka upp.

3. Smält de urkramade gelatinbladen däri och dra kastrullen från plattan. Rör ner limeskalet och vaniljskrapet, blanda väl.

4. Häll upp i portionsglas och ställ kallt i cirka 2-3 timmar. Dekorera med några fina hallon och en myntakvist.


När jag ändå är igång

HAHA jag hittade fula gamla paint saker jag ritat när M precis hade flyttat in i sin lägenhet här. Haha det första är en bild över hur jag ville vardags/sovrummet skulle se ut och den andra var någon hall konstruktion jag seriöst trodde att vi skulle bygga haha. För jag vill gömma undan M´s stora förstärkare och den skulle då stå i hålet så skule jag sätta ett tyg över där. Sen ville jag att det skulle bli som en bänk ovan där man kunde sitta. Hehe men det var tur att vi inte gjorde den där. För nu är förstärkaren såld och skorna svämmar över i hallen och som ni ser fanns det ju inte så mycket skoplats i den där hehe.

Tycker ni inte däremot att jag lyckades ganska bra med att måla av Audrey hepburn tavlan med endast paint som verkyg. Hehe jag satt ett bra tag och pillade med den där :P


Men det blev ju som jag ville iaf om man tittar hur det ser ut nu och om man tittar på den första bilden:

  



Planning freak



Haha jag vet jag är lite psycho (som M säger till mig ofta haha) men att planera och spekulera det är min grej det :P Det är därför jag suttit och ritat vårat kök i nya lägenheten i paint haha :P
Men efter att ha sett lägenhetsformen IRL så ser jag att väggen till höger är lite för lång så den köksbänken ska vara kortare för sådär lång är inte väggen. Men det är väl ungefär så här det kommer se ut. :)

Saknad





Underbara Magaluf. Saknar varje vecka! Det var verkligen den bästa resan ever! Tänker ofta mycket på den och vilken tur att det var vi som fick åka, för den var som en perfekt avslutning på gymnasietiden. När vi kom hem hade vi bara llt det roliga framför oss: studenskivor och studenförberedelser. Vill tillbaka, åtminstone en vecka bara. Om ni är i Magaluf måste ni gå till TreO bar & café, där spenderade vi alla våra kvällar med Anton och Danne och goare killar får man leta efter. Hade vi inte hittat Treo hade nog inte resan varit i närehten så rolig som den var.

I wanna go back!

Riktiga godingar!

 

Här är klänningarna jag gått och kärat ner mig i på Oasis. Varje gång jag varit i skärholmen på sista tiden har jag gått in på Oasis och bara gått och tittat på dem. Specillet den grön/turkosa. Den är så underbar! Och den svarta vore en perfekt LBD att ha i garderoben. Den gröna vore perfekt att ha för att den är så perfekt! Färgen är så fin, den ser annorlunda ut i verkligheten (inte lika lysande och glansig).

Vill ha, vill ha, vill ha :(

Men den gröna kostar 999:- och den svarta över 1000:- så no no no :(

Vill flytta nu!

Idag fick jag altså äntligen se visningslägenheten. M har ju sett den flera gånger eftersom han är med och säljer den. Den var superfin. Det ser ju inte alls ut som vår men man kan ju ändå se hur fönster, golv och badrum ser ut för de är ju likadana i alla lägenheter. Det var väldigt kul att se utsikten från lägenheten. Den här var på 4:e våningen och våran ligger på högsta våningen alltså 5:e. Vi kommer få så fin utsikt! Mamma och jag fick även gå in i en som var precis som våran fast i porten bredvid och en våning ner då. Det var bara "cement" på väggarna och så fortfarande men man kände ju ändå precis hur man kunde möblera och såg hur stora rummen var och så.

Vilken lägenhet! Jag är bara ännu mer kär nu! Vi har ett enormt badrum och klädkammaren är mycket större än vad jag trodde vilket betyder att min dröm och skoväggen blir sann :D Sovrummet var också väldigt stort. Man såg tydligt att vi kommer få plats med stor säng men ändå ha en vägg med tex. byrå, spegel och bord.
I själva vardagsrummet/köket var jag ju mest orolig att det skulle vara för litet för att ha en stor soffa med tanke på att väggen är diagonal där. Men det blir inte alls konstigt och det kändes verkligen bra. Och balnd det bästa: balkongen (!) omg, vilken balkong. Den är riktigt stor och man kunde se vad vi hade utsikt mot och det blir SÅ fint. Där kommer vi sitta i mysiga stolar i vår eftermiddagsstol och bara njuta :)

Något nytt som jag inte sett förut var att de börjat bygga parken nedanför oss som vi kommer se då vi tittar ner från balkong och fönster.  Det blir riktigt mysigt med grösmattor och planteringar :)  Bra om man är ett större sällskap och vill grilla ute. Vi vill köpa en elgrill sen så vi kan grilla på balkongen :)

Nu ska jag sluta pladdra om lägenheten hehe men ni kan väl förstå hur glad jag är :) Jag är så nöjd att vi köpte den här lägenheten och den är så perfekt för oss. Och jag längtar så mycket! Har btw glömt att säga att det blivit tidigare inflytt så vi flyttar in i mitten av oktober istället. Så det är nästan bara 5 månader kvar nu, gaah :)

Efter visningen gick jag och mamma runt i området och självklart gick vi och kikade på alla fina villor i enskede och drömde oss bort. Så mysigt område och jag kommer definitivt hitta mina promenadrundor där runtom :) Så idag är det en mycket glad och förväntasfull Emilia som säger god natt hihi och jag vet vad jag kommer drömma om inatt :)

Njuter

Idag är jag ledig och idag blir en perfekt ledigdag. Solen skiner och vädret lovar minst 24 grader. Jag och mamma ska snart åka iväg på visning. Det är visningslägenheten till vår lägenhet vi har köpt som vi ska titta på. Blir kul att se den och idag får jag då för första gången se min lilla mäcklare in action :P Haha

Efter det ska vi ta en promenad i området, det är så mysigt. Gillar att gå och titta på alla fina villor i enskede. Det kommer nog bli min favvopromenad-runda då vi flyttat in. Då kan jag gå och drömma om mitt hus haha :P

Underbart

Nu kom jag precis hem från (hemma hehe "andra hemma") mamma & pappa där jag har legat och solat på altanen några timmar. Så underbart! Termometern som sitter i skuggan (!) visade 33 grader ? Kan det stämma?
Varmt var det iaf för efter varje lite stund fick jag gå in och svalka mig lite för det stekte så mycket på kroppen :)

Nu har jag iaf åkt hem till M och ska snart åka till jobbet. Har hans bil idag eftersom han ska ut ikväll så jag tar mig bekvämt till och från jobbet :)

Njut av dagen! Jag önskar jag fick vara med hemma och grilla ikväll :(

Äntligen riktig sommarvärme

Idag var vädret verkligen på topp. I helgen ska det bli superfint, det gillar vi :)

Idag har jag jobbat hela eftermiddagen till 20,00. Var i trädgårdskassan, gillar inte att vara där för man har ingen att prata med och det är oftast på kvällarna väldigt lungt och tråkigt. När det väl kommer folk har de mest en väldans massa konstiga frågor om gräsklippar, cyklar och blommfrön, alltså sånt jag inte kan ett dugg om så jag måste ringa till trädgårdavd. hela tiden stackarna. Men men tiden går på tack vare att man får stå och galga kläder åt konfektion. Idag har jag bara galgat massa rosa söta bebis kläder hehe. Klart bättre än senast då det var STORA gubbshorts. Allt blir roligare när det är rosa :P

Eftersom det vart en ganska sen dag idag och M hade inte heller tid att förbereda någon mat (han köpte xbox igår och idag skulle han och min bror inviga nya fifa 08, så han var upptagen hehe) så fick det bli hämtmat. Avokadosallad på Gulan, våran favorit. Lägger inte upp någon dagens mat eftersom de salladerna inte är så fotogeniska men goda är dem iaf :)

Nu ska jag i säng. Imorrn är det först köra M till jobbet som gäller sen är det promenad och sen åka till jobbet. Jobbar endast 16-20, skönt. Sen ska jag hem och ha en slapparkväll och titta på Brokeback Mountin som jag inte sett än!

God natt ♥

Dag nr 3



Idag var jag ledig eftersom en tjej som jag skulle ta en tid av inte fick ge bort den till mig så det var ganska skönt att ha en ledig dag mitt i allt kvällsjobbande. Så idag kunde jag planera en riktigt god middag. Jag har länge velat göra egen soppa från grunden och idag passade ju bra eftersom jag hade tid. Jag gjorde en sparrissoppa som fanns med i Laga Lätt tidningen, finns även på nätet här. Den var lätt att göra och tog inte alls lång tid, 25 minuter tror jag det tog.



Till soppan ville jag ha ett riktigt gott bröd så jag köpte dagsbakat ciabattabröd från ica som jag la på skivad tomat, mozzarella skivor och la in i ugnen i ca 5 minuter på 150 graders värme så brödet skulle bli lite krispigt och varmt och så att mozzarellan blev lite mjukare (men inte helt smält). Efter det kryddade jag med italiensk salladskrydda och nymald salt och peppar. Sist men inte minst hade jag på pinjenötter som man enklet rostar i en torr stekpanna på medelstark värem i ca 1 minut.

Verkligen mums mums :)

5 underbara klänningar

    

Jag har länge velat beställa klänningar från Forever 21 men eftesom frakt + tull går på ca 500 spänn så har jag inte gjort det. Men gaah (!) jag vill, jag vill! De har så fina kläder, speciellt klänningar och så billiga! ALLA dessa 5 godingar går på totalt 730:- (!) Det är ingenting. Speciellt med tanke på att flera utav klänningarna ser ut att kosta 730 styck.

Någon bekant till mig som läser det här hihi vill någon också beställa därifrån så man kan dela frakt? :P


Hjälp? Dumma blogg

Jag har nu kommit på att det endast är med Mozilla firefox som bloggen ser okej ut på. När jag öppnar bloggen på andra datorn där vi har explorer så är bilden längst ner på sidan??

Vet inte hur jag ska lösa det här? Någon som vet vad man ska göra?


Dag nr 2



Idag var det dag nummer 2 i äta bättre livet :) Till frukost blev det havregrynsgröt och även en skiva grovt linfröbröd med lite av avokadoröran från igår (därför den är lite brun) som smör, kalkon & keso.
Middagen hade M ansvar för idag eftersom jag slutade 20.30. Det blev grillad kyckling med herrgårdsgrönsaker (Findus frysta), lite jasminris och avokado.

Sen köpte jag tidningen jag glömde köpa igår. Laga lätt heter den och jag har än så länge bara bläddrat i den men den verkar jättebra. Funderar på att ta en miniprenumeration på 4 nr för 99:- och så får man en muffinform på köpet :)

Nya böcker påväg

 

Vi beställde nyss lite böcker från Adlibris.se. Jag ville ha lite inspirerande kokböcker. Så det blev tre stycken kokböcker och varsinn pocket till mig och M. Det blev: "GI till vardags" en bok med bra vardgasrecpet till frukost, lunch, middag, mellanmål och snacks, "101 lätta rätter" en billig liten bok som innehåller mycket recpet dessutom är det bara smalmat som går fort, "Mera Fredagsgourmet" en bok jag velat ha sedan pappa köpte den på bokrean, ingen smalmats kokbok men den här är bra att ha då man ska laga goda fredgasmiddagar och sånt. Sen blev det "Matilde" en bok av Denise rudberg som jag gillar. Jag älskade hennes bok Jenny S och den här boken är sammankopplad med den. För den handlar om Jenny S´s pojkväns exfru. Jag tror den är bra, får väl se :)

Hihi jag är lite stolt att jag redan vid 19 års ålder äger 5 kokböcker :) Matlagning ligger i vår släkt :)



Dag nr 1



Idag var ju dag nummer 1 i vårt nya nyttiga liv. Jag har surfat runt mycket på internet för att lära mig om vad man ska och inte ska äta. Metoden jag tror jag funkar bäst för mig är GI. Så idag lagade jag en riktig GI middag. Kyckling med stekta färska champinjoner, bönor, sallad, tomat och avokadocréme (avokado och créme fraiche mixat tillsammans). Det blev verkligen supergott! Kycklingen blev helt perfekt och det vart så himla gott med avokadoröran som sås. Jag älskar ju avokado som ni vet. Så den skrev jag direkt ner i min receptbok. Lite kul att jag kom på maträtten själv och att det blev så gott första gången jag testa den här typen av mat. Jag kanske är gjord för att laga sån här mat haha :P Vi får väl se. Imorrn ska jag köpa Laga lätt en tidning jag läst förut som jag gillar (var ju på affären idag men då glömde jag helt bort att jag skulle köpa den, typsikt).

Ikväll promenerade jag ca: 40-50 min med cissi och igår blev det 40 min med M. Nu är jag igång :)

Svårt

Jag blir lite halvt galen just nu. Jag gillar inte när man inte kan ha några fasta rutiner. Jag och M har typ inga fasta rutiner för fem öre eftersom jag jobbar helt olika tider varje dag och han jobbar ofta över sent utan att ringa så då brukar maten jag planerat få skjutas fram till någon annan dag. Jag hatar sånt här. Jag vill veta när han kommer hem och jag vill inte jobba kvällar. Den här veckan jobbar jag kväll tisdag, onsdag, torsdag och fredag och sen till 17 på lördag.

Vi har eller jag har hehe bestämt att vi ska börja äta nyttigt och börja träna mer (jag har ett litet promenadschema jag ska följa). Jag har varit jättepeppad igår och idag och känt mig inspirerad till att laga massa gott och nyttigt. Var och handlade och fyllde upp kylen med massa bra varor att ha hemma som kalkon, keso, massor med grönsaker och goda dressingar (fettfria såklart) och nyttigt bröd bland annat. Så nu har jag suttit och väntat på att M ska ringa och säga att jag kan börja med maten och så lyckas jag äntligen få tag på honom nu (han sa att han skulle sluta runt 17) och då har han varit på ngt bla bla bla och fotograferat och ska tillbaka till kontoret och då kände jag bara nää. Så nu kommer han inte hem förns typ efter sju.

Det är precis så här det är hela tiden och det är då jag blir så frustrerad för hur ska man kunna laga nyttig mat (tar ju oftast längre tid) när man inte har någrafasta arbetstider? Hur löser alla andra det? Som idag när man lagt fram kycklingfilé ur frysen och allt då måste man ju äta den idag. Inte roligare blir det när jag vet att jag måste vänja mig vid det. Kommer ju bli ännu senare och längre dagar för honom sen när han är klar mäklare och jag inbillar mig alltid att jag inte kommer bry mig men jag måste verkligen börja vänja mig vid tanken av att äta själv och sånt. Jag hatar att äta själv då man lagt ner tid på maten och om vi nu ska äta nyttigt så måste man ju lägga ner tid på maten. I-landsproblem: JA! hehe.

Nu måste jag laga och äta mat själv för jag håller på att hungra ihjäl och jag måste hinna gå en promenad innan solen går ner. Jobb är verkligen blää ibland alltså...

Bloggen ser konstig ut?

Vet inte varför bloggen ser helt muppad ut. Men jag väntar med att maila dem på blogg.se eftersom de håller på att flytta över bloggarna idag till den nya servern så kanske det blir bättre automatiskt snart. Så ni får stå ut med att det ser lite knasigt ut. Jag ska väl förhoppningsvis ändå göra om bloggen totalt snart så snart blir den superbra :)

Update: Precis som jag trodde har det löst sig nu :)

Underbara Sia

     

Sia är en av mina favoriter inom inredning. De har så himla vackra och söta saker så man vill köpa allt. Tänk att få gå loss och shoppa där, vilken dröm! Men jag kommer absolut fylla vårt hem med vackra vaser och ramar från Sia. De har så mycket smådetalj-saker och sånt älskar jag. Skulle jag sammanfatta min inredningsstil fort skulle jag bara kunna säga Sia eftersom det är exakt den stilen jag alltid gillat och alltid kommer att älska :)

Åå nu drömmer jag om lantliga hus och vita trägolv ett tag, hehe bye :P


Kalas igen

Då var det dags för nästa födelsedagsbarn. Idag är det min kusin Molly som ska fira sin 4 årsdag :) Så det är vad jag har för planer för idag. Har inte skrivit något sedan i fredags för jag har jobbat dumma tider fredag och lördag men nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag :)

Hoppas ni får en lika härlig söndag :)

Paket till en prinsessa

  
Prinsessiga paket, jag älskar att handla till Tindra för då får man handla hur mycket rosa som helst :)

 
Födelsedagsbarnet själv ute på tur med nya sparkcykeln, och mumsig jordgubbstårta

En liten tjej blir stor

image1240

Idag är det ingen mindre än världens finaste lilla tjej Tindra, min guddotter som fyller 3 år! Tänk att hon blir så stor. Men hon är fortfarande en liten pluttis i mina ögon :) Vi var på kalas hemma hos dem idag och hon blev jätte glad för alla sina fina presenter. Vi fick riktigt mumsig jordgubbstårta och det är verkligen så somrigt och gott.

Ska visa bilder senare ikväll eller imorgon vilka prinsessiga presenter Tindra fick av mig :) Allt var rosa och prinsessigt såklart :) Emilia LOVES ♥ hehe

RSS 2.0