Grattis pappa
Till dagen i ära är jag ledig också (skönt eftersom jag jobbar hela helgen) så nu ska jag bege mig ut på promenad och promenara hem till mamma och pappa där jag ska städa och laga pannacottan.
Tråkigt att det är så kallt och trist väder ute nu. Det som var så fint förra veckan. Hoppas värmen kommer snart!
Här är receptet om någon mer vill pröva:
Ljuvlig efterrätt till både smak och utseende. Portionerna blir inte jättestora, men eftersom den innehåller ganska mycket grädde blir man nöjd och belåten ändå. Lågt GI, men naturligtvis kaloristinn. En typisk festefterrätt som är lätt att förbereda och svår att misslyckas med!
4 portioner
Tid: 20 min + 2 tim i kylen
2 gelatinblad
3 dl frysta hallon
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl fruktsocker
Rivet skal från
en limefrukt
1 vaniljstång
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
2. Lägg de tinade bären i matberedaren och kör till puré och sila. Spara en liten del av purén till dekoration och häll resten i en kastrull tillsammans med fruktsockret, matlagningsgrädde och vispgrädde. Låt blandningen koka upp.
3. Smält de urkramade gelatinbladen däri och dra kastrullen från plattan. Rör ner limeskalet och vaniljskrapet, blanda väl.
4. Häll upp i portionsglas och ställ kallt i cirka 2-3 timmar. Dekorera med några fina hallon och en myntakvist.
Hälsa och gratta! :)