Blommor







Det är så härligt att sitta ute på altanen hemma hos mamma och pappa nu för mamma har planterat hur mycket blommor som helst. Hennes tema i år var rosa, till min glädje. Så de flesta blommorna är rosa och lila. Med undantag från de första två blommorna på bilderna som är Dahlia och rosbuske (som mamma fick i morsdag present av oss). De är så himla fina. När jag ser alla fina blommor så tänker jag på vilka vi ska plantera på vår balkong nästa år. Eftersom det är höst när vi flyttar in så får vi vänta ett tag med att göra i ordning balkongen. Men jag längtar så mycket efter den dagen då man kan göra i ordning en mysig frukost och gå ut och sätta sig och avnjuta den på balkongen.


3 månader och 2 veckor kvar :)


Helgens sommarbilder

     

De tre första bilderna är på den supergoda maten vi åt i fredags, räksallad till middag och daimtårta med jordgubbar och grädde till efterrätt.

Igår hade vi en riktigt perfekt söndag. Började med en härlig sovmorgon och sedan åkte vi till ikea, mest för att titta på möbler men vi köpte även servetter och isblock, rosa såklart :P Efter det åkte vi till M´s jobb där vi spelade badminton och gymmade lite. Senare åkte vi hem till mamma och pappa där vi som vanligt bjöds på god mat: grillade kycklingklubbor och revbensspjäll och grillad majs och till efterrätt mammas supergoda rabarberpaj med vanlijsås och jordgubbar. Trots att jag jobbade tråkpass (17-22) i lördags så blev det en jättemysig helg och nu ser jag fram emot en jättehärlig vecka. Jag jobbar endast idag 15-20 och på torsdag i 4 timmar och på fredag åker jag och älsking upp till Järvsö över helgen. Äntligen en helg då vi båda är helt lediga. Händer väldigt sällan, typ en gång var tredje/fjärde månad! Så vi ska njuta av att bara vara lediga. Hoppas att vädret blir fint så vi kan bada och sola :)

Jag är inte alls avundsjuk!

OMG! Tänk om jag också fick ha Pernilla whalgrens skor, hon fyller ju upp en hel jä*la vägg!

Jag vill också ha...

Allt flyter på

Jag har inget speciellt att berätta. Allt rullar på som vanligt. Jag har sagt upp mig på maxi nu så min sista dag där är den 25 juli. Så då hinner jag iaf ha en veckas semester innan jag börjar på nya jobbet den 4/8, vilket är skönt. Ikväll ska vi bara ha en riktig slapparkväll. Jag är supertrött efter den här veckan känner jag. Så ikväll blir det mysig hemmakväll. Har handlat massor med godsaker. Till middag blir det räksallad med mozzarellabröd och till efterrätt blir det jordgubbar med grädde, mums :)

Ha en trevlig fredgaskväll :)


Camillaburgaren

På tal om ingenting så satt jag och kollade på max hemsida för jag skulle kolla vad det var i deras nya gucamole hamburagre (hehe nördigt jag vet men den såg så god ut och jag ville veta vad som var i). När jag går in på Max startsida så ser jag en länk: Vinnaren i hamburger-SM korad. Hehe och då kom jag ju på att Camilla berättat att hon vunnit den. Hehe så jag kan skryta med att min kompis gör den godaste hamburgaren. Ganska roligt hehe hon och hennes pojkvän skickade in ett bidrag mest för kul skull och nu har de vunnit och vann en lyxweekend i Berlin. Och det häftiga är att den kanske ska komma med i Max´s hamburgesortiment. Då ska jag ju lungt äta Camilla burgare varje gång jag äter på max ;)


Jag har fått jobb!!!

Äntligen får jag säga det på riktigt :) Jag har fått jobb! Weiii...

Min "nya chef" ringde mig imorse och sa att hon ville anställa mig. Och självklart svarade jag ja. Vi förhandlade om lön och jag är jättenöjd med det vi kom överens om och jag är stolt över mig själv att jag förhandlade upp den ganska mycket. Det är ju alltid lite konstigt att prata om pengar men nu är jag så nöjd, så jag är glad att jag gjorde det. Ni kanske undrar vad det är för jobb? Det är ett ganska litet nystartat företag där jag ska jobba i team med en annan tjej där vi turas om att jobba i receptionen och konferensen. Så ena veckan sitter jag i företagets reception där man gör vanliga receptionistsysslor som ta emot kunder, svara i telefon, sortera post och så har man även  hand om hela bokningen. Den andra veckan är man ansvarig för konferensen och ser till att den fungerar bra, tar hand om konferensgästerna, ställer fram fika och vanliga konferenssysslor. Sen sa hon även att allt det här skiftar så även fast man har konferensveckan tex. så kan man få hoppa in där det behövs.

Jag är så himla glad för det här jobbet passar mig perfekt. Det är ett heltidsjobb och jag har normala tider (måndag till fredag) och normala tider (typ 8-17). Ibland kan tiderna variera beroende på vad det är för något som är bokat. Det är ännu mer perfekt, för då har man oftast de vanliga tiderna men så får man lite variation ibland. Det kan inte bli mer perfekt för nu har jag ett service jobb inom konferensen och recpetionen men jag slipper själva hotellbiten (dåliga tider, dålig lön och konstant stress). Och alla människor där verkar hur gulliga som helst, fick hälsa på en del igår och de hade så härlig stämning där så jag kände direkt att jag skulle trivas.

Det är en sådan lättnad också att jag vet att jag har ett bra heltidsjobb som jag kommer trivas med nu innan vi flyttar in i lägenheten och att man har en fast inkomst, det är rena lyxen för mig som är vad vid timlön. Så den 4 augusti startar jag igång. Nu måste jag bara säga upp mig på maxi, ska göra det idag om chefen är där, det känns lite pirrigt hehe.

Jag är en väldigt lycklig tjej just nu :) Mensvärken som jag nästan dog av imorse försvann dirket efter det här samtalet :D

Sex and the city filmen

I´m lost for words! Den var helt underbar! Helt fantastisk! Helt perfekt!



Jag tänker inte skriva mer än att den var hur bra som helst och alla som gillar Carrie & co kommer älska den. Vill inte förstöra för de som inte sett den än. Det bästa vara att den var så lång (2 h & 25 min) så man fick njuta riktigt länge. Jag är så glad att den levde upp till mina förväntningar. Nu ska jag få ner den på datorn och se den en gång till. Känns som det här kommer bli en dvd favorit :)


Midsommar

    

Midsommarafton spenderade jag och älskling med patric och nike hemma hos oss (eller ja mamma och pappa). Vi hade jättetevligt hehe och hade en typisk midsommar kväll. Vi åt supergod mat: Grillade fläskfiléspett, grillad majs, färskpotatis, min favvoröra (avokado, fetaost och kidneybönor), och två såser basilikacremé och tomatmajonäs som jag gjorde själv. Sedan bakade jag och nike tårta, en gräddtårta såklart med ett stort berg jordgubbar och till det drack vi roséchampagne. Hehe ja det här är en liten fnöffad version av vad som egentligen hände haha. Sanningen är att sen blev vi alla (eller jag mest) aspackade och vid två var jag helt slut och gick och la mig. Hehe eller först såg jag till att våra gäster fått lakan eftersom Nike först gått och lagt sig och sov på mitt golv :P Jag lyckades tex under kvällen att hälla en hel cosmopolitan över mig när jag skakade den i shakern. Det måste sett ganska roligt ut. Hela min klänning vart helt blöt och sp den fick jag byta på en gång hehe. Blev iaf en lyckad midsommar, trots spöregn mitt under middagen (se sista bilden) men det var ganska mysigt att tränga sig under vårt stora parasoll som räckte till alla utom stackars älsklingen som blev helt blöt :P Men det är svensk midsommar i ett nötskal :)

Get Carried away...



ÄNTLIGEN är det dags! Imorrn gäller det! Som jag (och alla andra miljontals tjejer) har väntat! Imorgon kväll ska jag och mamma gå och se filmen. Jag har gått och längtat hela veckan. Jag går och undrar hela tiden hur den kommer va och vad som kommer hända. Jag har ju undvikit all information om filmen. Har bytt kanal när trailern kommit på tv, inte läst några recensioner eller kollat på making the movie programmen som gått på tv. Allt för att den ska bli så bra som möjligt. ÅÅå vad jag längtar :)

Så imorrn kväll får man njuta i hela 2 och en halv timme av världens bästa tjejgäng.

Dagens låt



Jag gillar den här låten med Chris Brown för jag blir glad när jag hör den. I refrängen så får jag en sån där måbra känsla av att jag är lyckligt lottat som har jobb, familj och vänner som jag älskar :)

Kort och gott därför gillar jag den här låten :) Enjoy...

Vuxenpoäng om något

Idag när jag loggade in på internetbanken så såg jag att lånet nu står med under konto och lån översikten i början. Känns stort och läskigt hehe :) Plötsligt åldrades jag några år haha.

Dessutom kom mitt alldeles egna Ica kort på posten i veckan. Nu ska M och jag börja föra över mat pengar på vårat genemnsamma ica-konto så vi slipper hålla på att föra över pengartill varandra varje gång vi handlar. Omg, hello svensson svensson :)

Men jag gillar det :)

Idag är en bra dag

Trots att dagen startade med spöregn och hagel så blev det en bra dag trots allt. Dels för att:

♥ Idag är det endast 4 månader kvar tills vi flyttar in i vår fina lägenhet

♥ Jag har fått jobb! Berättar mer sen när jag har det till 110% hehe. Jag vågar aldrig prata fullt ut om något om det inte är HELT säkert att det går igenon. Men jag blev uppringd av tjejen som jag var på intervju hos förra veckan och hon ville träffa mig igen och sa att om jag fortfarande är intresserad så vill hon anställa mig. Så jag skriver mer om jobet efter jag träffat henne och allt är klart :)

God natt glada tisdag :)

Bröllop i kanal 5



Ni missar väl inte "I huvudet på Gynning" ikväll kl. 21 på kanal 5. Ikväll handlar det om bröllop :)

Klart jag måste se det :)

Ps. Och de ska vara på mitt jobb ser jag och även intervjua min jobbförebild Tove Leijon där också :) Så spana in när de är på Grand och lyxar till det ordentligt i Prinsessn Lillian sviten :)

Tapet & sovrums-inspiration

Eftersom tapeter är det första vi måste köpa till nya lägenheten är det lika bra att börja titta redan nu. Jag surfade runt på tapetorama.se och hittade en del fina:

       

Som ni ser är alla i samma stil men det är sådant tema sovrummet har. Romantiskt, vackert och harmoniskt :) Tänk nu en utav dessa med Wilma sängen och klädskåp och sideboard. Med massa söta ramar från Sia och en vacker vit spegel och hissgardiner från himla. Jag börjar få ihop hela paketet nu hehe (se nedan mitt ihop plock av favoriter i ps) Det kommer bli hur mysigt som helst. Sen ska jag sy kuddar i samma tyg som fondtapeten som man kan ha i sängen. Jag vill börja nu!


Tax free shopping



Det finns trots allt lite positivt i att ens familj varit utomlands utan mig :) Detta väntade hemma hos mamma och pappa. Jag hade "beställt" mascara och concealer. Så det blev min favorit concealer från ysl och en mascara, inte den jag brukar ha (brukar ha en annan från ysl) men den här var det bra pris på i tvåpack hehe så mamma köpte en till sig själv och en till mig. Kul att testa en annan också :) Den kanske till och med är bättre :P

Men sen till det roliga mamma hade köpt Kate Moss parfymen till mig :) Mamma fick den av pappa i vintras och jag blev direkt kär i den. Så jag blev jätteglad av denna lilla present :) Tack mamma. Jag var i behov av fler parfymer för den enda jag har här hos M är Gucci envy me och jag vill inte ha den varje dag. Så nu är det problemet löst :)

Vilken är snyggast?

Om ni fick välja en utav de här bilarna (ni får inte sälja dem så värdet spelar ingen roll), vilken skulle ni välja då? Tänk även praktiskt att de ska fungera att ha i vardagen. 

Deltagande nr 1: AUDI TT COUPÈ svart
      

Deltagande nr 2: MERCEDES SLK svart

    

Haha M och jag har nämligen ett ANTAL gånger disskuterat vilken utav dessa två bilar som är bäst. Ni vet ju vilken jag röstar på hehe. Jag tycker SLK´n är jättefin MEN den kommer vara helt opraktisk då en verkligen är PYTTEliten. TT´n har åtminstånde en stor baklucka och ett baksäte (kanske inte det största men det finns där iaf att lägga saker i). Du får dessutom mer bil för pengarna om man köper Audin eftersom du får en grym TT för samma pengar som du får en äldre mindre grym slk. Dessutom tycker inte jag att en mäklare ska ha en FÖR stekig bil. Jag försöker säga det till M att om jag skulle komma till en visning och se värsta sportbilen skulle jag bli lite fundersam och tänka att han får för mycket pengar haha. Man ska ha lagom och det är TT´n fast med väldigt mycket "det där lilla extra".
Och haha man får ju inte glömma att TT´n säger "Ät mig" ;)

Kolla på en TT framifrån så förstår du vad jag menar :)

Så snygga

 
Bild: Mateus
Såg någon A la Emma nu på kanal 5? Såg ni vilka underbara tallrikar hon hade i slutet av programmet. Underbara Mateus var det såklart. Tack farmor för att du fick mig att börja samla på detta porslin. Sitter aldrig fel med skålar, söta fat och tallrikar :)

Hemskt

Jag är helt stum just nu. Jag sitter och läser den här bloggen om ätstörningar och jag fastnade verkligen. Det är helt sjukt att det ska behöva vara såhär. Tjejen har ju en ätstörning och det vet hon ju själv och skriver det i vartannat inlägg, det är inget fel med det. Fine, hon skriver om sina problem med mat. Men det jag inte kan släppa är hur många tjejer som kommentarer hennes blogg och "beundrar" det hon gör. Tex: "Jag hatar mat, men är inte lika duktig som du att klara mig undan den", "var det citron som gjorde att magsäcken krympte?", "Go girl",  När hon skriver att hon ätit våfflor och skriver sedan att hon ska till "duschen" vilket betyder spy och då får hon kommntarer som "och jag har ätit rabarberpaj - hej toaletten". Hon skriver om hur hon svimmat, inte får någon mens och att hon sväljer flera kartor sömntabletter (men då undrar hon hur många kalorier det är i dem).

Hela den där bloggen känns som ett stort rop på hjälp. Lever man sådär kan resultatet i längden inte bli annat än dåligt. Jag mår riktigt illa när jag läser bloggen och ser alla bilder på massor av superskinny kändisar och modeller som beskrivs som drömkroppar. Det är helt sjukt! Men något som jag tänkte på när jag scrollade igenom bilderna på bloggen är ju att i princip alla stora unga kändistjejer idag är SUPERsmala, det är ju ingen nyhet men ändå. Det är inte konstigt att tjejer hela världen över skippar att äta eller spyr upp allt de får i sig. Det här är ju något jag skulle kunna skriva om hur mycket som helst men jag stannar där för nu ska jag ringa min M och se när han kommer hem.

För när han kommer ska vi köpa Pizza. Mat kommer alltid vara en självklarhet för mig. Mat är så mycket mer än mat det är ju något socialt också. Det har blivt en alldeles för stor grej nu under senaste tiden. Ät normalt, unna dig goda saker då och då som en pizza en tråkig vardagskväll och godis på lördagar. Så länge man äter allt i måttliga mängder. Nu ska jag njuta som sjutton av en stor fet pizza!

Hoppas alla tjejer där ute som lider av ätstörningar får hjälp så de kan få tillbaka ett normalt liv, för mat SKA höra till livet.

Inte långt kvar nu...


<3



Jag & mitt lilla charmtroll ♥

Tisdag

Idag hade jag jour på maxi, inget jag gillar men det är bara gilla läget. De ringde inte mellan 8-9 som de ska om de behöver personal så jag pustade ut och började njuta av en ledig dag. Sen ringer de vid 10.20 och säger att en ringt in sig sjuk nu (undra vem som gjorde det SÅ sent) och "frågade" om jag kunde jobba. Och eftersom jag inte har något planerat är det klart jag sa ja, 12-19.30, helt okej tid. Men det är bara det här att jag får aldrig en lugn stund. Det ringer på min mobil från jobben minst en gång per dag. Det störde mig inte i början men nu börjar det bli lite jobbigt. När jag är ledig vill jag vara ledig. Det är därför jag längtar som sjutton till ett fast jobb med fast lön, där du har dina måndag till fredag tider och inget massa ring om kan du jobba då och då.

Intervjun igår gick btw jättebra. Chefen var hur gullig som helst och jag kände mig verkligen bekväm. Så nu får vi se vilka som ringer först. Jag vill ha båda jobben jag gått på intervjuer hos men ett lite mer så jag måste trixa ihop det här på ett bra sätt nu hehe :P

Sötnos



De här superfina rosorna fick jag budade hem till mig igår :) Jag och älskling hade 5-årsdag igår och han är ju på Island och har haft dåligt samvete för att han skulle vara borta. Hehe han vet hur han ska charma mig för klart man blir glad när man får blommor. Haha nu är han "förlåten" (fast jag var inte sur hehe jag hade också åkt om jag fick en gratisresa såklart) för han åker bort på vår dag :P Hehe


Helgen

 

Den här helgen har varit så perfekt! Jag har varit ledig nu lördag och söndag och i fredags slutade jag kl. 14. I fredags kom Liam och Tindra över till oss eftersom jag skulle vara barnvakt till på lördag. Sötare ungar finns ju inte, de är så snälla och söta så det är bara kul att vara barnvakt åt dem. Har tagit över 200 bilder hehe. Älskar att ta bilder på Tindra för hon är så "fotogensik" hehe :P Nej men hon ler faktiskt så fort man tar fram en kamera och det är så kul att ha fina bilder på henne. Igår promenerade vi till en sjö här i närheten så barnen fick bada och sen gick vi till en lekpark, där vi hade jättekul. Haha som vuxen kan man också ha kul där :P Haha man blir som barn på nytt och det gillade ju barnen hehe :P

När de hade åkt hem så mötte jag upp cissi och vi handlade smoothie ingredienser. Vi gjorde 2 jättegoda smoothies. Först en med frysta (färska som cissi fryst in) jordgubbar, banan och ananas/apelsin juice som vi njöt av ute på gården på min nya fina rosa picknickfilt. I den andra hade vi vaniljyoghurt, frysta hallon och blåbär en halv banan och lite ananas/apelsin juice. Smoothies är så gott för det känns så somrigt och fräscht.

Idag har jag legat ute och solat hela dagen med Nike, superskönt! Börjar få lite färg nu vilket är så skönt för jag gillar verkligen inte att vara blek. Hoppas vädret håller i sig hehe så jag kan vara lite skadeglad för idag åker mamma, pappa och brorsan till Grekland (eller ja de sitter på planet nu). Dessutom är M på Island så just nu är jag helt ensam :( hehe.

Imorgon ska jag på arbetsintervju som konferensvärdinna :) Hoppas det går bra :)

Vem har tid att sitta vid datorn i det här vädret?

Hehe ja rubriken förklarar väl lite av min frånvarelse på bloggen. När jag väl får ledig tid så är jag nästan bara ute eller så sitter jag bara och läser alla andra tusen bloggar jag läser och sen när jag är klar orkar jag inte skriva själv hehe.

Men det har hänt lite saker sedan jag skrev sist. Det största är att jag varit på arbetsintervju, weiiihoo :) Äntligen är man igång. Det var på en advokatbyrå i sthlm city som receptionist. Intervjun gick bra, tror jag hehe. Det kändes bra iaf och jag fick inga konstiga frågor som jag inte kunde svara på, skönt. Så jag hoppas verkligen på det här jobbet för det skulle passa mig perfekt just nu både med arbetsuppgifterna och med tiderna.

Efter intervjun som var i början av denna vecka så träffade jag Cissi och vi gick och köpte Ben & jerrys glass. Det var premiär för mig eftersom jag aldrig velat köpa i butik eftersom det är så dyrt men i stånden i stan är det billigt. Jag tog en bägare med smakerna Choclade fudge brownie och Fish food. Glass kan väl inte bli så mycket godare än såhär. Glass med underbara browniebitar i är verkligen så jag. Absolut en favorit som jag kommer äta mer av i sommar.
Efter vi käkat glass gick vi till hötorget och köpte 2 paket jordgubbar och jag köpte en macka från Pressbyrån. Sen var vi klara för myspicknick i Humlegården. Cissi hade med sig filt och i det härliga vädret med studentskriken konstant i bakgrunden hade vi den perfekta eftermiddagen i parken.

När vi satt i parken ringde dessutom en tjej från SJ där jag sökt jobb som konferensvärdinna på deras service academy kontor och sa att hon var intresserad av mig och ville att jag skulle komma på intervju. Så dit ska jag på måndag. Det var lite kul att hon ringde precis efter jag varit på en annan intervju så när hon frågade lite om varför jag gillar serviceyrket osv. så var man ju "on the roll" med alla bra intervjuord :) 

Jag har suttit och funderat på det nu när man är aktiv jobbsökare. Att jag är så himla tacksam för att jag fick praktisera på Grand hotel eftersom det är en så bra merit. Hade jag inte praktiserat där hade jag ju aldrig börjat jobba där. Både på maxi, advokatbyrån och på sj och andra arbetsgivare som ringt men jag tackat nej till har varit snabba på att prata om mitt jobb på grand. Så tack mina lärare :) Eller tack Ramel hehe, vår hotellärare som förmodligen var den som satte mig där.    

Imorrn ska jag jobba tidigt 7-14. Efter det ska jag vara barnvakt åt Liam och Tindra (mina kusiner) tills på lördag, så i helgen får jag vara barnslig och leka av mig haha :P

Välkommen juni

Jag kan inte riktigt fatta att det är juni idag. Gud va tiden går fort! Men nu är sommaren här iaf och det är underbart.

Kvällen igår var mycket trevlig och det var verkligen välplanerat. Vi åkte först på mingelbåt som de bokat och där bjöds det på snittar och vin och sen åkte vi mot Tornvillan där vi åt en trerätters middag. Maten var super god och det var kul att testa anka som jag alltid undrat hur de smakar, supergott. Efter kaffe och avec hade de bokat en buss som körde oss till deras (helt amazing) villa i Vikingshill. Gud va fint de hade det där, vilket drömhus. Även där hade vi det jättemysigt. Vi kom hem i lagom tid vilket var skönt eftersom både jag och älskling jobbade idag. 

Nu är jag så trött att jag måste lägga mig och sova snart :P Imorrn ska jag jobba på grand, det var jättelänge sedan sist. 

God natt ♥

Update: Glömde ju skriva att det blev föressten outfit nr. 1 med de vita rosettskorna, blev väldigt fint och blev precis lagom mot hur de andra hade klätt sig hehe :) Perfekt :P

RSS 2.0