Jag lever

Ville bara säga att jag lever hehe. Jag har semester och i det här underbara vädret undviker jag datorn så mycket som möjligt. Sitter bara vid datorn då man ska kolla vädret innan vi åker till beachen, typ. Vi har badat varje dag sedan i söndags, helt underbart. Idag har vi varit inne i stan på förmiddagen och jag har köpt en kostym till nya jobbet, skönt att ha det fixat. Idag blev vi dessutom stoppade av metro haha så nästa vecka någon gång är jag och älskling med i den. Hoppas man inte ser okej ut på bilden haha man kände sig inte så snygg där mitt i den stekheta värmen, men men. Nu på eftermiddagen har vi varit och badat med lillbrorsan. Imorrn ska vi, suprise suprise: Bada!

Så tillbaka till semester. Nu gäller det att njuta för nästa vecka börjar jobb. Vilket iofs bara ska bli spännande och kul men det gäller ändå att njuta av dessa lediga dagar då vi båda är lediga tillsammans.

Hade bra så länge ♥


Vilket härligt väder



Äntligen kommer solen fram! Den här veckan ska det vara fint hela veckan. Typiskt att jag jobbar kväll idag och på fredag. Men men på fredag är det min sista dag på maxi så jag överlever nog hehe. Men imorrn ska jag iaf åka och bada med Jenny. Ska bli underbart att vara ute hela dagen. Hatar att inte ha någon att vara med när det är fint väder ungefär som idag då jag dessutom måste åka till jobbet snart så man kan inte riktigt hitta på något. Men men imorrn ska jag njuta hela dagen!

Juste, vi köpte tvbänken igår. Den fanns inte kvar på lager men vi fick beställa en så den kommer inom 2 veckor och vi fick den ändå till reapriset såklart. Så nu har vi köpt vår första gemensamma möbel :) Vi kollade föressten på matbordet. Det såg inte alls ut som på bilden så den vill vi verkligen inte ha. Den såg brun och plastig ut så den kan vi stryka från listan. Nu är det fortfarande ekbordet på Mio som är favoriten. Det är bara stolarna vi är fundersamma över.


Första möbelköpet

Ja förhoppningsvis blir det vårt första möbelköp idag. Om den nu inte redan är slut så ska vi köpa tvbänken som jag skrev att vi hittat på EM på rea. Dessutom kan vi när vi är där kolla in matbordet och se om det är snyggt :)

Äntligen börjar det hända saker :) 2 månader och ca 3 veckor kvar nu! ♥

Fin matgrupp



Vi har hittat en snygg matgrupp som vi båda faktiskt gillar hehe. Vi ska kolla på den på EM nu i veckan då vi ska åka dit och köpa tvbänken vi hittade förra veckan. Tror det kan bli snyggt med resten av möblerna vi tänkt ha. Gillar kontrasten mellan det vita och mörka. Dock står det cappucino färgat och vi vill att det ska vara svart så vi får se när vi är i affären om det är mer brunt än svart då blir det nog inte lika snyggt. Svart/vitt blir finast om vi ska ha svart/grå soffa och vit tvbänk.

Nu börjar det närma sig :) Nu är det verkligen kul att titta på möbler för nu är det inte långt kvar tills man ska köpa dem :)

Nu blir det utgång

Ikväll ska jag över till Nike och vi ska äta middag tillsammans och föra lite hos henne och sedan ev. möta hennes tjejkompisar i stan. Kommer bli en skitkul kväll tror jag. Det var länge sedan jag var ute på krogen. Blir aldrig så på sommaren då blir det mer grillmiddagar hemma. Så ikväll är det dansa loss som gäller :)

Som vanligt har jag skitsvårt för att bestämma mig för kläder och dessutom ska jag göra mig iordning där så det är mycket som måste med dit hehe. Glömmer man en liten sak kan det bli (enligt min åsikt, hehe vadå i-landsproblem) katastrof tex om man gömmer locktång eller partyskorna.

Trevlig helg på er alla :)

God mat

Idag hade jag jour och som tur var slapp jag jobba idag. Så dagen har spenderats med Cissi. Vi har inte gjort så mycket bara umgåtts. På eftermiddagen åkte vi och handlade på maxi och handlade ingredienser för att göra en god smoothie. Det blev en supergod och fräsch som innehöll: naturell yoghurt, honungsmelon, pressad lime och några blad mynta. Till middag blev det en smarrig wrap med lite ihopplock av vad som fanns hemma: kyckling, sallad, majs, fetaost, tomat, mosad avokado blandat med creme fraiche med vitlök & gräslöksmak (supergod! Det var första gången jag smakade den) och såklart italiensk salladskrydda över :) Mums mums. Nu på vällen blev jag lite småsugen på något och som tur var fanns det honungmelon över från smoothiesarna så det ble ven liten mix med honungsmelon och en nektarin med lite yoghurt och honung ringlat över. Perfekt för kvällssuget :)

   

I need my man home at all time

Det kan man lugnt säga. Tidigare ikväll så hände en sådan sak som självklart bara händer när jag är ensam i lägenheten. Vi har aldrig några insekter här, vilket jag älskar eftersom jag har fobi för typ allt som är litet och rör sig. Har aldrig sett en enda spindel här ens, det enda jag sett här är myggor och några harkrankar (som självklart kommit när jag är ensam). Men jag satt iaf och tittade på Project runway i pyamas och hade en perfekt hemmakväll NÄR jag ser att något svart med långa ben med typ två kroppar komma springde (fort som vinden) mot mig och först trodde jag att jag såg i syne för att den sprang så fort men sen flyttade jag lite på papperskorgen under vardagsrumsbordet och då ser jag den och precis när den börjar springa igen så hinner jag lyfta på papperskorgen och stänger in den under korgen. I panik sitter jag och får rysningar i soffan och är nära på att få panikattack (mest eftersom jag inte hade en aning om vad fan det var för monster och att den sprang så äckligt fort. Jag börjar ju föreställa mig massa äckliga djur). Jag ringer M som är den enda som "förstår" mig i en sådan situation alla andra tycker jag är skitlöjlig men han känner mig och vet hur RÄDD jag är för sånt här. Jag visste ju att jag var tvungen att döda den själv och jag var så rädd för att när jag lyfte korgen så skulle den hoppa på mig haha.

Jaja det slutade med att jag gjorde ett litet slagträ av tidningar och gick fram iklädd M´s gympaskor (ville ju inte att mina skor ska offra sig) haha ifall att jag skulle bli tvungen att trampa på den. Men tillslut efter lite peptalk om att jag är en tönt som är rädd för något så litet och harmlöst så lyfte jag på papperskorgen och till min lättnad hade den redan halvt slocknat (kanske av rädsla haha) så det blev en enkel match.

Jag vet fortfarande inte vad det var för något. Såg ut som en blandning av spindel och harkrank. Nu känner jag mig modig men jag är livrädd att det ska springa fram flera :P


Var bara tvungen att fota situationen för trots allt var den lite komisk. Här satt jag i soffan och tittade på lösningar att döda den på bästa snabbaste sätt! Jag är sjuk jag vet, men är man rädd så är man!


Shopping

   

Idag var jag ledig och dagen spenderades med Cissi i Skärholmen. Blev lite shopping trots att jag "egentligen" bara skulle köpa skor och kavaj och byxor till jobbet. Men kostym var omöjlig att hitta för på H&M var det bara massa reaskit som var framme (jag är inget fan av rea för allt blir bara så rörigt och det är ändå oftast bara gamla fula saker på rea) Men jag lyckades hitta två kap som var på rea. Ett brunt smalt skärp på Glitter för 30:- och ett L´oréal professionnel shampo som bara kostade 116:- eftersom det var 50% rabatt så det var jag bara "tvungen" att köpa :P
Det blev också ett par svarta lackpumps från din sko. Alltid bra att ha, mina andra svarta basics är så himla slitna och dessutom lite förstora så det var dags. Men jag skulle ändå vilja ha ett par med rund tå också, de här är nämligen spetsiga och man vill ju basicskor i alla modeller ;)
Jag köpte ett par solglasögon från Prestige också, tyckte de kändes moderna och de passade mig för en gångs skull, vilket är ovanligt. De gick på 249:- vilket kändes helt överkomligt :)

Bästa natt-tv



Vad skulle man göra utan bra kvälls-tv? Jag har väldigt svårt för att somna "bara sådär" och tittar ofta på tv alldeles förlänge innan jag somnar. Det hela börjar med två Sex and the city som jag alltid har på i bakgrunden när man gör sig i ordning för sängen. Sen börjar oftast CSI och sedan Jay leno och tillslut tittar man på klockan och woops så är kl efter ett på natten. Det är dels därför vi bestämt att vi inte ska ha en tv i sovrummet i nya lägenheten. Kommer nog bli en del somnades i soffan i början men när man vant sig vid att somna utan tvn så kommer det bli skönt. Dels så vill vi inte ha någon elektronik (som låter) i sovrummet och sedan för att tvapparater (och alla annan elektrisk utrusning) är skitfula och förstör hela inredningen. Men man måste ju ha dem för jag skulle aldrig klara mig utan tv ;) No no no...

...men en får räcka i vardagsrummet :)

Men skulle jag vara "tvungen" att ha en i sovrummet skulle jag ha en sådan här ;)

Lipstick Jungle



Jag har precis kollat klart på sista avsnittet i den första säsongen av Lipstick Jungle och jag måste bara tipsa er om denna serie. Den handlar om 3 framgångsrika tjejer i New York som är bästa vänner och de råkar såklart ut för jobbiga val i kärleken och karriären. Den är baserad på en bok av Candace Bushnell som skapade Sex and the City så inte så konstigt att den är så bra. Man kan definitift känna av en "Sex and the city" vibe. Den är också väldigt lik Cashmere mafia, en annan serie som handlar om typ samma sak fast 4 tjejer. Så gillar man Sex and the City eller Cashmere mafia så måste man se den här serien.

Nu längtar jag till säsong 2 :)

Note: Som om jag inte hade nog med serier jag är beroende av :) Jag började även kolla på en serie förra veckan som verkar bra. Den heter "The Secret Life of the Amarican Teenager". Men har bara sett två ansvnitt än så länge men jag gillar den :) Undra hur många serier jag följer nu egentligen ;)

Hallidéer

Jag har surfat runt lite på tapethemsidor nu och sökt lite efter olika "trädtapeter". Gillar dem och innan hade jag tänkt att det skulle vara läckert att ha i vardagsrummet bakom tvbänken men nu fick jag en mycket bättre idé. I söndags när vi var på måleributiken i alvik så hittade jag en fin trädtapet från cole & son. Så nu surfade jag runt lite på den och hittae massor av inspirerande bilder. Bilden på hallen nedan fick mig att komma på en jäkligt snygg idé. Vi har ju svart klinkersgolv och vitmålade väggar i hallen och då tänkte jag att den här tapeten skulle vara på den enda "raka" väggen direkt till höger när man kommer in. Till den ytan har vi ju hittat en byrå som jag är så kär i så jag vill köpa den på en gång nästan :) Den kommer från bruka design (klicka vidare till cement kollektionen) och är vitmålad med en cement yta på själva avställningsytan, den är så himla läcker och jag hoppas verkligen vi kan köpa den sen. Sen den där tavlan som står på byrån på bilden skulle passa perfekt. Anna-Stina tipsade om dem för någon dag sedan och då fattade jag tycke för dem.

Tror att det kan bli jäkligt snyggt just kombinationen med den svart/vit/gråa tapeten mot de vita väggarna, det svarta golvet och den gråa cementen på bordet. En idé som definitift sparas i inredningsmappen :)


Bilden är lånad från: Fixa & Dona

Handsome man

 

Kunde inte låta bli när jag kom i bröllopstankar att surfa in på den bästa bröllopssidan brides.com. Då klickade jag in på något jag inte tittat alls mycket på förut nämligen kläder till brudgummen. Har inte lagt så mycket tanke i det eftersom jag tittar på bröllopssaker av rent intresse och då är det klart att jag mest tittat på tjejsakerna mest :)

Men iaf jag hittade den snyggaste smokingen jag någonsin sett (den på den stora bilden) Den är från Tommy Hilfiger och skulle jag få bestämma skulle min blivande man se ut sådär på vår dag :) Den på lilla bilden (Savvi Formalwear) var också fin men inte lika klockren som den från hilfiger. Stilrent och klassikt men ändå modernt, det gillar jag :)

Dagens låt

♥ David Gray - Sail away ♥



En utav mina favoritlåtar som jag gillat väldigt länge. Den är så fin och det är en sådan speceill låt (som tex Kents - Utan dina andetag eller Sade´s - By your side) som jag skulle tänka mig att ha på mitt bröllop om jag nu gifter mig ♥

Söndag

Som många redan vet så älskar jag söndagar. Det är verkligen en dag där man kan göra saker och bara njuta av att vara ledig. Man får ta en lång sovmorgon och det bästa som finns är att få avnjuta en riktig lyxfrukost (helst med croissanter, min favorit) Precis en sådan härlig söndag hade vi idag. Tog sovmorgon och gick sen upp och åt en riktig söndagsfrukost som bestod av baugette med ost, tomat och sallad, brämhults juice (den är så god!), vattenmelon och croissanter.
 

Sen skulle vi egentligen ha åkt och badat med Patric och Nike men eftersom det var så mycket mörka moln under morgonen så åkte vi till Måleributiken i Alvik och kollade på tapeter. Omg, där fanns det mycket tapeter, nästan för mycket hehe. Man vet inte riktigt vart man ska börja någonstans. Men det fanns många fina och nu börjar det bli mer och mer klart hur vi ska ha det. Efter det åkte vi till Stalands möbler och efter det till EM möbler där vi hittade en soffa vi belv intresserade av och en tvbänk som vi måste köpa! Den var på extrapris nu och kostade bara 1995:- så den måste vi nog köpa nästa vecka för sen är rean slut.

  
1. Tv-bänken som är helt i högglans vit precis som vi ville ha  2. Soffan som är en stor 2-sits soffa 3. Pallen som man köper till så man kan ha det som en liten divan om man vill slappa framför tvn. Men vi ska leta vidare så vi inte tar någon och senare hittar en bättre, tur att det är över två månader kvar då :)




Här är älsklingens drömsoffa. Han vill verkligen ha den och jag tycker också den är fin MEN den är så stor. Hela 3 meter bred och jag är lite tveksam om det kommer se bra ut i rummet. Man vill ju inte att vardagsrumsdelen ska bestå bara av en enorm soffa som dessutom går in i köksdelen. Men vi får se, den är inte helt utesluten än :)


Bilder från vår minisemester

         

1. Första doppet  2. Puss puss  3. Mums  4. Härligt på altanen  5. På altanen och njuter  6. Älskling  7. Jag cyklar och ser ut som en treåring hehe  8. Fina järvsökyrka där jag mest gick och sjöng da da da da (bröllopsmarsch) haha  9. Speltime, ni ser vem som vann va?  10. Filmmys


Naturpics från Järvsö

Vi lånade med oss en systemkamera fån M´s jobb så det var  inga problem för mig att sysselsätta mig. Har aldrig testat en systemkamera förut och kan ju säga nu efter att jag prövat en att: En sån måste jag ha! :P Så här kommer lite pics från vårt landställe:

   

   

Hemma igen

Nu är vi hemma efter en supermysig helg i Järvsö. Det har varit jätteskönt att bara vara ute på landet och inte göra något specellt. På fredagen när vi kom upp så var det superfint väder så vi cyklade bort till badstranden och dog oss ett kvällsdopp i älven. Det var faktiskt årets första dopp. På lördagen gjorde vi inte så mycket alls, handlade åt min mormor, cyklade till kyrkogården och la blommor på morfars grav. Vi käkade middag på Condis, ett salladsställe i järvsö som var rikigt bra (för att vara järvsö liksom) jag åt en smarrig räksallad. Hemma njöt vi av en myskväll med vin, popcorn och film. Och efter en härlig sovmorgon idag så packade vi ihop och åkte hem igen. En perfekt weekend alltså :)

Hehe HÄR har ni btw lite roliga bilder från min och Cissis mysiga dag på skeppsholmen som förvandlades till regnvädret from hell.

Äntligen lite ledighet

Nu har jag gjort alla ärenden jag skulle göra innan vi åker (bla. köpt det obligatoriska bilgodiset hehe). Så nui väntar jag bara på att M ska komma hem från jobbet, han skulle gå vid lunch så det blir väl om en timme eller så. Det ska bli så skönt att komma bort en helg. Vi ska bara ta det lugnt, äta god mat, vara ute (om vädret är okej) och bara vara lediga helt enkelt. Så nu blir det ingan blogginlägg förns på söndag eller måndag.

Hoppas ni alla får en mysig helg ♥

Kan de inte komma överens lite fortare

Undra hur länge busstrejken kommer att hålla på? Hoppas verkligen att den inte är längre än veckan ut. För mig är det lugnt än så länge, men det är bara för att jag jobbar 1 gång den här veckan sedan strejken började och som tur är så får jag låna mammas bil till jobbet idag. Men det blir jobbigt om man måste hålla på och krångla nästa vecka också.

Det är svårt att stödja en strejk som drabbar så många människor och särskilt när det påverkar folks ekonomi. Jag tycker synd om dem som måste stanna hemma från jobb och inte få någon lön pga att de inte kan tex cykla eller samåka (som sl tipsar så varmt om på hemsidan).

Jag hade verkligen tur hehe. Jag som vanligtvis alltid åker buss, men den här veckan så jobbar jag en gång och imorgon åker ju jag och älskling till Järvsö så man får hoppas att det löst sig tills vi kommer hem igen efter helgen.


Tröstköp



När jag var i Gallerian för att fördriva tid (och torka efter regnet) i tisdags så hittade jag en jättesöt kofta på H&M. Blöt och kall som jag var så kände jag att jag var värd den haha :P (Jag skulle köpt den även fast jag inte var det men ändå) Den kostade bara 198:- så why not tänkte jag. Dessutom har jag inte en svart kofta och det har jag många gånger tänkt att jag borde köpa så nu är det klart :)

Dagens låt

Idag blir det en utav mina favoriter som jag just nu har på skiva i bilen så den spelas varm varje dag :) Så jag tycker ni ska njuta av den också: Goo goo dolls - Iris


Det börjar likna något

Nu har vi ÄNTLIGEN varit inne i VÅR lägenhet. Det känns så konstigt att det var våran man kunde inte riktigt förstå det. De hade kommit ganska långt faktiskt. Golvet var lagt och i köket var alla stommar uppe och till och med bänkskivan var där. Vi vara bara inne i ca 2 minuter för egentligen fick vi inte vara där men det var ändå kul att bara komma upp och se. Nu längtar vi extremt mycket och det är typ det enda vi pratar om hehe :P 

     

1. Sovrummet  2. Ingång till klädkammare  3. Klädkammare  4. Hallen sett från badrummet  5. Köket  6. Lite av vardagsrummet och utgång mot balkongen


Idag är det bara 3 månader och 2 veckor kvar!


En sommardag



   



Tisdagens väderprognos var ju sol sol och sol. Så jag och cissi åkte in till stan utrustade med picknickfilt och kylväska. Väl inne i stan kunde vi inte motstå lite Ben & Jerry glass så vi tog varsinn innan vi gick till Sandys och köpte supergoda skagen mackor. Sedan promenerade vi till Skeppsholmen där vi hittade en fin plats att ligga på. Det var hur mysigt som helst till vi började känna att det blev lite kallt. Så vi packade ihop våra saker och tänkte att vi skulle gå oss varma och traskade vidare ut på Kastellholmen där vi satte oss ned på berget som har utsikt mot djurgården och gröna lund. Där satt vi ett tag och bara pratade och värmde oss mot berget (som var jättevarmt och skönt). När vi började gå tillbaka så kände vi första regndroppen och 3 minuter senare bara vräkte det ner. Det verkligen ÖSregnade och där stod vi mitt ute på skeppsholmen och jag hade bara en liten strandklänning som snabt blev helt mörkfärgad eftersom den blev helt blöt. Så vi stod ett tag under några träd och såg den låånga bron tillbaka där närmsta tak var tunnelbanan i kungsträdgården. Men eftersom det aldrig slutade regna och cissi hade ett tåg och passa så var det bara att skydda sig så bäst det gick (jag med min rosa stora picknickfilt över mig och cissi med en handduk). Jag måste sett helt galen ut haha, här kommer ett rosa spöke springandes liksom :P Jag skulle ju åka dirket till visning av vårt nybygge efteråt så jag ville ju inte vara helt dyngsur.

Efter att ha sagt hej då till cissi gick jag i Gallerian för att värma mig och torka. Som tur var torkade klänningen snabbt det var bara skorna som fortfarande var plaskblöta då jag begav mig till visningen.

Snacka om typisk sommardag i Sverige. Från en vykorts-vacker picknick vid vattnet till maratonlöpning med picknickfilt på huvudet. Jaja kul hade vi iaf :)

En billigare dröm


Nu har jag efter mycket klippande och klistrande i photoshop fått ihop vårt sovrum (igen). Men denna gången är det med de nya möblerna vi hittat istället för de svindyra wilmamöblerna på mio. Nu har vi bestämt oss för Ikeas variant av wilmaserien. Sängen är ju inte lika fin som wilmasängen men den är nästan lika fin och det nöjer jag mig med med tanke på att om vi skulle köpa Wilmasängen och tillhörande sidbord och garderob skulle det kosta 29.150:- och det är för mycket. Även om vi hade köpt en annan garderob så hade det ändå kostat mycket för endast sängen går på 8300:- och sidborden för 3000:- per bord. Om vi istället köper sängram, byrå och två sidbord på ikea kostar det endast 5438:-
Så valet känns ganska självklart då man får alla sovrumsmöbler till mindre pris än vad bara sängen hade kostat på mio. Då kan man dessutom lägga pengar på roliga småsaker som kuddar, vaser och fina hissgardiner :)

 Kuddarna och lamporna på bilden är från Mio, ram, tvättkorg och värmeljushållare är från Zara home och boxarna från ikea.


RSS 2.0